STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νικά και στο "Γεντί Κουλέ"

Ο Στούρτζεον πανηγυρίζει με τον Κοροβέση το 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ
Ο Στούρτζεον πανηγυρίζει με τον Κοροβέση το 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στο Ηράκλειο για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten, αξιοποιώντας την έδρα του για πρώτη φορά μετά από εννέα παιχνίδια. Το γκολ της επικράτησης ο Νέιρα, το αφιέρωσε στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Από τον Μάρτιο είχε να νικήσει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ. Με ελάχιστες τελικές επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten και έφτασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ για φέτος στο Γεντί Κουλέ και τρίτη συνολικά. Είναι η πρώτη νίκη στο γήπεδό του έπειτα από πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΕΓΚΟ

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα. Η μοναδική του φάση, βέβαια, ήταν το δυνατό σουτ του Σάλιακα στο 49' που κατέληξε άουτ. Ύστερα από ένα παιχνίδι λαθών, παιχνίδι κέντρου, η επόμενη φάση ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ. Στο 65' ο Κάργας ανέτρεψε τον Νέιρα. Έγινε χρήση VAR, δεν άλλαξε η απόφαση του Τζήλου και στο 68' ο Αργεντινός έγραψε το 2-1 για τους Κρητικούς. Έσπευσε μάλιστα να αφιερώσει το γκολ στον θρυλικό συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη (25/11) από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιώργος Σίμος κοίταξε να κρατήσει το προβάδισμα και άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του με 3-5-2, μετά και την έξοδο του Στούρτζεον με την είσοδο του Βούρου. Ο ΠΑΣ πίεσε τον ΟΦΗ, είχε τη μπάλα στην κατοχή του, ο Γιαννίκης έπαιξε με δύο επιθετικούς, αλλά πέρα από ένα σουτ του Οικονομόπουλου στο 84', άλλη ευκαιρία δεν έκανε.

Ο ΠΑΣ έχασε με τραυματισμούς Σάλιακα και Λεό, ενώ ο ΟΦΗ τον Ντε Γκούζμαν.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΤΖΕΟΝ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε δυνατή εκκίνηση στο ματς. Πίεσε τον ΟΦΗ ψηλά και του έβαλε δύσκολα χωρίς όμως να κάνει τελική. Ακολούθησε ένα 15λεπτο κατά το οποίο οι Κρητικοί ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς και έκαναν και το 1-0. Στο 20' ο Ουές έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σαρδινέρο έκανε φοβερή προσπάθεια και σουτ που έδιωξε με το ένα χέρι ο Χουτεσιώτης. Η μπάλα όμως έφτασε στον Στούρτζεον, ο οποίος σκόραρε με προβολή. Το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 28' ο Νέιρα έκανε τη δεύτερη και τελευταία τελική για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ελευθεριάδης έβαλε γκολ στο 29' αλλά σωστά ακυρώθηκε επειδή ήταν οφσάιντ, ο ίδιος έκανε την πρώτη τελική για τους Ηπειρώτες στο 32'.

Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας των Ιωαννίνων πήρε... εκδίκηση στο 45'+1', όταν με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, με το δεξί, έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά καταλογίστηκε οφσάιντ, αλλά μετά τη χρήση του VAR το τέρμα του μέτρησε και έτσι διαμορφώθηκε το 1-1. Ο ΠΑΣ είχε φορτσάρει στα τελευταία λεπτά του 45λέπτου, έχοντας αστοχήσει λίγο νωρίτερα με τον Λεό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ