STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3: Καθάρισε με τριάρα σε 20 λεπτά

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Τζόλη στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Τζόλη στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Κρήτη νικώντας (0-3) τον ΟΦΗ - που έπαιζε από το 26' με παίκτη λιγότερο - με τρία γκολ σε ένα 20λεπτο. Κράτησε απαραβίαστη με Ζίβκοβιτς την εστία του ο Δικέφαλος μετά από έξι σερί ματς που δεχόταν γκολ.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της ομάδας της Κρήτης με 3-0 και όλα τα γκολ να μπαίνουν μέσα σε ένα 20λεπτο. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 26' και την αποβολή του Βάτερμαν και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας στα γκολ με τους Τζόλη, Βαρέλα και Κρμέντσικ.

Όπως θα διαπισώσετε και πιο κάτω είδαμε τον πιο απειλητικό ΠΑΟΚ της σεζόν, αντίθετα ο ΟΦΗ κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ για τη Super League Interwetten της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΕΙ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς μπήκε με σκοπό να βρει το γρήγορο γκολ.

Πήρε την μπάλα και ξεκίνησε να απειλεί την εστία που υπερασπίστηκε ο Βάτερμαν.

Το έκανε με τον Ουάρντα, ο οποίος είδε τον Ολλανδό να απομακρύνει σε κόρνερ, το έκανε και με τον Κρμέντσικ του οποίου η γυριστή κεφαλιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τσέχος το πάλεψε κι άλλο για να φτάσει στο γκολ και είχε άλλη μία ευκαιρία.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΜΑΝ

Στο 26ο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία καθώς από εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινης του Βάτερμαν από τον Παπαπέτρου με τη χρήση του VAR ο οποίος άλλαξε την αρχική του απόφαση.

Συγκεκριμένα στο 22' της αναμέτρησης είχαμε την κάθετη πάσα προς τον Τζόλη ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα προ του Βάτερμαν που τον ανέτρτεψε εκτός περιοχής. Ο Παπαπέτρου έδωσε το φάουλ και κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Το VAR όμως κάλεσε να δει ξανά τη φάση καθώς είναι μια φάση που αφορά την κρίση του διαιτητή για πιθανή κόκκινη κάρτα. Ο διεθνής διαιτητής πήγε και αφού τσέκαρε και ο ίδιος ξανά τη φάση απ' όλες τις γωνίες λήψης και κατά πόσο ο Τζόλης ήταν σε πιθανή θέση για γκολ γύρισε και έδωσε κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ του ΟΦΗ στο 26' αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

Είκοσι λεπτά. Τόσα μεσολάβησαν από το πρώτο μέχρι το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο.

Αυτό ήταν το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο Δικέφαλος για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να κλειδώσει το τρίποντο.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα 2,78 xGoals του ΠΑΟΚ είναι ρεκόρ, η καλύτερη σχετική του επίδοση μέσα στη σεζόν.

Η πιο απειλητική μορφή του Δικεφάλου στη σεζόν πήγε σάρκα και οστά και μετουσιώθηκε σε τρία γκολ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αρχικά στο 48' ο Μουργκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Τζόλη στη μικρή περιοχή να απλώνει ψηλά το πόδι του προ του Ουές και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 52' ο ΠΑΟΚ έκλεψε τη μπάλα από τα αριστερά ο Μουργκ γύρισε για τον Βαρέλα που είχε μείνει στην επίθεση και ο στόπερ των φιλοξενούμενων με σουτ νίκησε τον Σωτηρίου.

Το τρίτο γκολ ήλθε στο 68ο λεπτό από τον Μίχαελ Κρμέντσικ, ο οποίος τόσο το έψαξε μέσα στο ματς. Ντεμπούτο έκανε με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου και ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος θεωρείται από τα μεγαλύτερα project του Δικεφάλου στην ηλικία του.

ΕΝΑΣ ΟΦΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ - ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Προφανώς το έργο του ΟΦΗ έγινε πολύ δύσκολο μετά από την αποβολή του Βάτερμαν. Η κατάρρευσή του όμως έγινε απότομα και σίγουρα επιθετικά η ομάδα της Κρήτης δεν είχε κάτι αξιόλογο να επιδείξει.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μάρτυς η μία τελική - κι όχι της προκοπής στο ματ. Μακριά από την φιλοσοφία του παιχνιδιού της, κλείστηκε για να μη δεχθει το γκολ, το δέχθηκε κι έπειτα δεν είχε σαφές πλάνο.

Όπως διαπιστώνετε και από τα expected Goals πιο πάνω ο ΟΦΗ είχε αυτό το 0,02 των expected goals.

Κάτι που αποτελεί αρνητική επίδοση στη σεζόν γενικά. Η αμέσως προηγούμενη χειρότερη ήταν το 0,07 της Λαμίας κόντρα στην ΑΕΚ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από έξι σερί ματς στα οποία δεχόταν γκολ να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Ο Θέμης Καίσαρης σας είχε εξηγήσει μεσοβδόμαδα ότι ήταν με βάση τα στατιστικά της OPTA αδικαιολόγητη η αλλαγή τερματοφύλακα από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός επανέφερε τον Σέρβο, ο οποίος όπως αναφέραμε πιο πάνω δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Κρητικούς.

Όπως και να 'χει ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν μετά από έξι διαδοχικά ματς.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ