FOOTBALL ANALYSIS

ΟΦΗ: Ο ηγέτης Νέιρα τον οδήγησε στο 3-3 με τρομερή επίδοση

Ο Χουάν Νέιρα
Ο Χουάν Νέιρα INTIME SPORTS

Ο Χουάν Νέιρα πήρε από το χέρι τον ΟΦΗ και τον οδήγησε σε μία εντυπωσιακή επιστροφή (3-3) κόντρα στην ΑΕΚ, σημειώνοντας δύο γκολ και ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με μία τρομερή επίδοση.

Ο ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3, κατάφερε να επιστρέψει από την... Κόλαση, να ισοφαρίσει 3-3 την ΑΕΚ και να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα -βάσει συνθηκών- για τη 2η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή λόγω της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και έδειξε πως μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους Big-5. Αποδείχθηκε, άλλωστε, κι από το 0-0 κόντρα στον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι Κρητικοί θα είναι ξανά μία υπολογίσιμη δύναμη, με όπλο την έδρα τους, αλλά και τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουν σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο, ειδική αναφορά αξίζει στον Χουάν Νέιρα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγέτης του ΟΦΗ στον αγώνα με την Ένωση.

Ηγέτης με το ασύλληπτο 14/14 πάσες στο τελευταίο τρίτο

Ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε ουσιαστικά από το χέρι τους Κρητικούς και τους οδήγησε σε μία εντυπωσιακή ρελάνς στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ, αλλά κι η γενικότερη παρουσία του πού αποδεικνύουν την καταλυτική συμβολή του στο 3-3.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται κι από το γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Νέιρα είναι σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του στον επιθετικό τομέα, ενώ δείγμα της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι το ασύλληπτο 14/14(!) επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Παράλληλα, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ ήταν πρώτος σε τελικές προσπάθειες τόσο γενικά (3) όσο και εκείνες που βρήκαν εστία (2), ενώ προσέφερε και δύο πάσες που οδήγησαν σε τελική από τους συμπαίκτες του. Μόνο ο Λουίς Φελίπε Γκαγέγκος είχε καλύτερη επίδοση με τρεις, εκ των οποίων οι δύο οδήγησαν σε γκολ για τον ΟΦΗ.

Επιπλέον, ο Αργεντινός είχε και δύο κερδισμένα φάουλ, ενώ ήταν κι εκείνος που κέρδισε την αποβολή του Λιβάι Γκαρσία στο 34ο λεπτό του αγώνα. Μία φάση που μπορεί αρχικά να μην στοίχισε στην ΑΕΚ, αλλά την επηρέασε δεδομένα όσο περνούσε η ώρα, αφού αγωνίστηκε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΦΗ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ