ΟΦΗ

ΟΦΗ: Νέος προπονητής ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας
Ο Νίκος Νιόπλιας EUROKINISSI

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του SPORT24.

Προπονητής του ΟΦΗ είναι με κάθε επισημότητα ο Νίκος Νιόπλιας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24. Οι Κρητικοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του 56χρονου τεχνικού, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος συντονιστής ποδοσφαίρου στην ομάδα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ΟΦΗ παραμένει χωρίς νίκη από τις 7 Ιανουαρίου. Πλέον έχει μπλέξει για τα καλά ενόψει και των playouts, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση με 19 πόντους και είναι στο -3 από την τελευταία θέση.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας μας ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν θα είναι ο κ. Νίκος Νιόπλιας.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 17 Ιανουαρίου 1965 και άρχισε την επαγγελματική του πορεία ως ποδοσφαιριστής από τον ΟΦΗ, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1983 ως το 1993 και από το 1996 ως το 2002. Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας μας, με 467 συνολικά. Επίσης έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Χαλκηδόνας.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ακολούθησε την προπονητική και ανέλαβε την εθνική ομάδα Νέων (Κ-19), την οποία οδήγησε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων της Αυστρίας το 2007. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Βόρεια Ιρλανδία το 2005, όπου η χώρα μας κατέλαβε την 5η θέση.

Στη συνέχεια (2007-2009) ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2009 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Με τον Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ της σεζόν 2009-10.

Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε την εθνική ομάδα της Κύπρου, θέση από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στον Ατρόμητο Αθηνών, τον οποίο έφτασε στα play offs του Europa League της επόμενης σεζόν.

Τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, θέση από την οποία αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα κατείχε θέση συντονιστή ποδοσφαίρου στην ομάδα μας.

Νίκο, καλή επιτυχία!

TAGS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ