ΟΦΗ

ΟΦΗ: Ανάψανε φωτιά και σιγά-σιγά μεγαλώνει

Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ
Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που έχουν ζήσει, ξέρουν το ποδόσφαιρο και του συμπεριφέρονται με τον πρέποντα σεβασμό. Και δεδομένα όταν συμβαίνει αυτό, το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα σου επιστρέψει πράγματα. Ίσως αυτό πάρει περισσότερο χρόνο από όσο θες, αλλά θα γίνει.

Αφήνοντας στην άκρη την όποια κουβέντα περί διαιτησίας και το αν αυτή έκρινε ή όχι το τελικό αποτέλεσμα, όλοι θα συμφωνήσουμε πως αυτό που πέτυχε την Κυριακή ο ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ αν το έκανε οποιοσδήποτε εκ των θεωρητικά μεγάλων θα γράφονταν διθύραμβοι και ηρωισμοί για ένα επίτευγμα άνευ προηγουμένου.

Οι Κρητικοί μπορεί στις πρώτες δύο αγωνιστικές να μην έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης, ωστόσο οι δύο βαθμοί έπειτα από τα παιχνίδια κόντρα σε Άρη και ΑΕΚ σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να θεωρηθούν ως ένας αρνητικός απολογισμός.

Ομάδα με στυλ αυστηρά ποδοσφαιρικό

O ΟΦΗ εδώ και μία τριετία επί διοίκησης Μιχάλη Μπούση είναι ένας σύλλογος που μυρίζει… ποδόσφαιρο. Η λειτουργία του στηρίζεται στις βασικές αρχές του αθλήματος και πάνω σε αυτές καθορίζεται η φιλοσοφία του κλαμπ ανεξάρτητα από το αν τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά ή όχι.

Μία ομάδα που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που έχουν ζήσει, ξέρουν το ποδόσφαιρο και του συμπεριφέρονται με τον πρέποντα σεβασμό. Και δεδομένα όταν συμβαίνει αυτό, το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα σου επιστρέψει πράγματα. Ίσως αυτό πάρει περισσότερο χρόνο από όσο θες, αλλά θα γίνει.

Ακόμα και την περσινή σχεδόν καταστροφική σεζόν, η διοίκηση αντιμετώπισε τον προπονητή με υπομονή και ψυχραιμία, ίσως και περισσότερη από όση θα έπρεπε. Είναι δεδομένο πως στην πλειοψηφία των ομάδων του πρωταθλήματος μας ο Γιώργος Σίμος θα είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα από την θέση του. Τελικά ο Γιαννιώτης τεχνικός αποχώρησε μετά από δική του επιθυμία και την θέση του ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας φέρνοντας εις πέρας την αποστολή παραμονής στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ μεγαλώνει εντός και εκτός γηπέδου

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν και ο Μιχάλης Μπούσης ανέλαβε τον προεδρικό θώκο, το βελάκι της μετοχής του συλλόγου είναι σταθερά πράσινο. Τα τελευταία χρόνια το μπάτζετ αυξάνεται μεν αλλά πάντα νοικοκυρεμένα. Οι επενδύσεις ωστόσο δεν αφορούν μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αντιθέτως σκοπός είναι η ομάδα να στελεχωθεί από άτομα ικανά που θα καθοδηγήσουν τον σύλλογο εκεί ακριβώς που αρμόζει στην ιστορία του.

Η τελευταία "μεταγραφή" ήταν ο Μηνάς Λυσάνδρου. Ένα ικανότατο στέλεχος με επιτυχημένο πέρασμα τόσο από την θέση του αντιπροέδρου της ΑΕΚ, όσο και από εκείνη του προέδρου της Super League και του αντιπροέδρου της ΕΠΟ

Στα 41 του χρόνια ο Κύπριος νομικός ήρθε στον ΟΦΗ με στόχο να του προσφέρει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και να τον ανεβάσει επίπεδο. Στις δηλώσεις του μάλιστα δεν δίστασε να θέσει από νωρίς τον πήχη ψηλά. "Στόχος μας φέτος είναι η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη εξάδα" ήταν τα λόγια του.

Η βελτίωση του προπονητικού και το όρομα ενός νέου γηπέδου

Εκτός των προσώπων, στόχος της διοίκησης Μπούση είναι ο ΟΦΗ να είναι εξοπλισμένος με υπερσύγχρονες εγκαταστήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα βελτίωσης του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου όπου και στεγάζεται το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Μάλιστα, οι διοικούντες δεν αρκούνται σε αυτό και οραματίζονται την κατασκευή ενός νέου γηπέδου το οποίο θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή έδρα του Γεντί Κουλέ και θα κτιστεί στην έκταση που βρίσκεται το αεροδρόμιο της πόλης, "Νίκος Καζαντζάκης".

Ακαδημίες με το βλέμμα στο μέλλον

Από την όποια κουβέντα δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει και η βελτίωση των υποδομών του συλλόγου. Με επικεφαλής έναν εκ των κορυφαίων του είδους, Γιάννη Σαμαρά αλλά και τον Σάββα Κωφίδη σε ρόλο συντονιστή, οι ακαδημίες του ΟΦΗ κάνουν σταθερά βήματα με στόχο την παραγωγή ποδοσφαιριστών που θα μπορούν στο μέλλον να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Η περσινή καλή πορεία της Κ-19 των Κρητικών και η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη αποτελεί ένα τουλάχιστον αισιόδοξο μήνυμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΟΦΗ μεγαλώνει και θα συνεχίσει να το κάνει όσο στο τιμόνι του βρίσκονται άνθρωποι που σέβονται το ποδόσφαιρο και την ιστορία της ομάδας.

Άλλωστε όπως έχει τονίσει σε συνέντευξή του παλαιότερα ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Γιάννης Σαμαράς "στόχος μας είναι να μας γνωρίσει ξανά η κατηγορία".

TAGS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ