ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όχι και ρίσκο...

Όχι και ρίσκο...
λουα λουα κωνσταντινου

To SPORT 24 αναλύει τη χθεσινή εμφάνιση των ερυθρολεύκων κόντρα στον Ηρακλή και εξηγεί γιατί δεν υπήρξε ρίσκο με τις πολλές αλλαγές. Tιμωρία μιας αγωνιστικής στον Νικοπολίδη

Επειδή απλά πέρυσι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με την δεύτερη ομάδα τους, η οποία εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στα Γιάννενα και αποκλείστηκαν, παρουσιάστηκε ως τεράστια επιτυχία το φυσιολογικό 2-0 κόντρα στον "Γηραιό", ο οποίος στο κάτω-κάτω δεν ήταν και το φαβορί για την επικράτηση.
Παρακολουθώντας το ματς μπορούσε κανείς να δει:

• Τη μισή ενδεκάδα του Ολυμπιακού να αποτελείται από παίκτες έμπειρους και αυτούς που παίζουν σε όλα τα ματς.

• Ο 23χρονος Μενδρινός φυσικά και δεν είναι πιτσιρίκι και ούτε είναι τεράστιο θέμα, ότι διέπρεψε. Είναι καλό παικτάκι, άλλο αν δεν παίζει.

• Η πιτσιρικαρία, Κατσικογιάννης, Μήτρογλου και Παπαδόπουλος (πολύ λιγότερο), έχουν αγωνιστεί και σε άλλα φετινά παιχνίδια.

• Το ρόστερ των πρωταθλητών δεν είναι μεγάλο και σε μια εποχή με "καταιγίδα" τραυματισμών τα παιδιά αυτά είχαν αγωνιστεί σε σημαντικά ματς του πρωταθλήματος.

• Στο κάτω-κάτω πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που βάζουν πάνω τους μία βαριά φανέλα. Αν δεν μπορούν να τη σηκώσουν, δεν θα έπαιζαν. Είναι τόσο εντυπωσιακό, ότι απέδωσαν ως όφειλαν και μάλιστα μπροστά σε δικό τους κόσμο;

Εντάξει, αν πρέπει ντε και καλά, να υπάρξει κάποιο θέμα για να "μαγνητιστεί" ο κόσμος θα μπορούσε κανείς να το δικαιολογήσει, αλλά δεν είναι και σωστό να μεγαλοποιούνται απλές καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σκορ ασφαλείας, απέναντι σε μία χειρότερη ομάδα, δε σημαίνει, ότι κατέκτησε το κύπελλο. Επίσης θα 'ναι πολύ πιο σημαντικό το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, στο οποίο επίσης θα θέλει να ξεκουράσει κάποιους ο Λεμονής εν όψει Τσέλσι, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί.

Για οποιαδήποτε από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες είναι μειωτικό να θεωρείται ρίσκο, το ότι έγιναν κάποιες αλλαγές και ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα...

Ο Λεμονής βέβαια, θέλησε να μιλήσει για ρίσκο, ώστε να ανέβει η αξία της νίκης, να πάρει και αυτός τους... πόντους του. Και το πέτυχε. Εδώ που τα λέμε, καλά έκανε ο Λεμονής, γιατί και πέρυσι που άλλαξε την ομάδα στα Γιάννενα, τον "κρέμασαν" όλοι, μιλώντας για ρίσκο.

Συνεπώς, πήρε ένας μέρος της... εκδίκησής του. Ο Ολυμπιακός, πιο πολύ κέρδισε μία άνετη ρεβάνς, γιατί είναι δύσκολο να αποκλειστεί. Και το ματς στο Καυτανζόγλειο θα γίνει πριν από την κόντρα με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Όλα τα άλλα, είναι για να γεμίζουν οι σελίδες και να 'χει να λέει ο κόσμος. Οι ερυθρόλευκοι όποτε ήθελαν πλαγιοκοπούσαν τον "Γηραιό", του δημιούργησαν ένα κάρο προβλήματα, παίζοντας πολύ απλά και έχοντας τους μικρούς να τρέχουν για να δείξουν-πολύ σωστά- μέρος της αξίας τους. Μία καλή φάση έκαναν οι Θεσσαλονικείς και δεν το πίστεψαν...

Τώρα αν πρέπει να αναλυθεί περισσότερο το ματς, καλό μαντάτο ήταν η επιστροφή του Λούα Λούα, άγνωστο το αν ο Κωνσταντίνου μπορέσει έστω και σε ένα ματς να βρει πατήματα, άγνωστο επίσης, αν ο Σίσιτς σταθεροποιηθεί σε καλές αποδόσεις, τώρα με λαβωμένο τον Γκαλέτι και ανέτοιμο τον Λούα Λούα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει να κερδίσει επτά αγωνιστικές, μα είναι καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή. Και το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι πολύ πιο κοντά στην... μάχη του Λονδίνου. Τα καμπανάκια χτυπάνε στο λιμάνι, αφού μία γκέλα, ίσως στοιχίσει πολύ στο πρωτάθλημα, ανάλογα και με το αποτέλεσμα της μάχης του ΟΑΚΑ!

Μία αγωνιστική στον Νικοπολίδη



Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης για το επεισόδιο με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στη φυσούνα του γηπέδου της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο διεθνής τερματοφύλακας δεν έδωσε το "παρών" και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της ΠΑΕ Γιάννη Βούλτση, οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή του από τη στιγμή που δεν αναγράθηκε κάτι στο φύλλο αγώνα αλλά και την έκθεση του παρατηρητή ενώ οι δύο παίκτες έδωσαν τα χέρια μετά από την παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Παράλληλα στάθηκε στον χαρακτήρα του Αντώνη Νικοπολίδη και το γεγονός πως δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ