ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι στην αποστολή της Σουηδίας για τα ματς με την Εθνική Ελλάδας και το Κόσοβο

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας @2016 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς απέχει λόγω τραυματισμού από τα τελευταία ματς της Μίλαν ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής Σουηδίας για τα εντός έδρας παιχνίδια της με Κόσοβο και Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Η μεγάλη επιστροφή της Μίλαν στο Champions League μετά από επτά χρόνια απουσίας έγινε χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, καθώς ήταν εκτός αποστολής από το ματς της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ ενώ εκτός μάχης έχει τεθεί και από το αποψινό (28/9, 22:00, COSMOTE SPORT 4 HD, Live από το SPORT24) ντέρμπι με την Ατλέτικο στο Σαν Σίρο, για την 2η αγωνιστική.

Αιτία είναι οι ενοχλήσεις που δεν έχουν φύγει εντελώς μετά το σοβαρό τραυματισμό προ μηνών στο γόνατο (η αποθεραπεία στον λαβωμένο αχίλλειο τένοντα του 39χρονου επιθετικού πηγαίνει πιο αργά από ότι αναμενόταν), ωστόσο την ώρα που ο Στέφανο Πιόλι δεν μπορεί να τον υπολογίζει ακόμα, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γιάνε Άντερσον.

Ο λόγος φυσικά για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σουηδίας, ο οποίος στερήθηκε τον "Ίμπρα" από το πρόσφατο Euro 2020 αλλά ανοίγει ξανά την αγκαλιά του για να τον υποδεχτεί στην εθνική ομάδα της χώρας, συμπεριλαμβάνοντάς τον στην αποστολή για τα δύο προσεχή ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Αυτά θα γίνουν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, με τους τους Σκανδιναβούς να υποδέχονται στις 9 Οκτωβρίου στην "Friends Arena" Κόσοβο και τρεις ημέρες αργότερα (12/10) να περιμένουν στο ίδιο γήπεδο την Εθνική Ελλάδας.

Η αποστολή της εθνικής Σουηδίας:

Τερματοφύλακες: Ντάλμπεργκ, Νόρντφελντ, Όλσεν

Αμυντικοί: Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Γιόχανσον, Κραφτ, Νίλσον, Λίντελοφ, Όλσον, Στάρφελτ

Μέσοι & επιθετικοί: Καγιούστε, Κλάεσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Κουλουσέβσκι, Έρικσον, Κάρλσον, Όλσον, Κουάισον, Σέμα, Σβάμπεργκ, Τέλιν, Ιμπραχίμοβιτς

Σημειώνεται πως την φετινή σεζόν ο Ιμπραχίμοβιτς έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μόλις σε έναν αγώνα και σε αυτόν ως αλλαγή: κόντρα στην Λάτσιο για την 3η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου μάλιστα σημείωσε και γκολ στην νίκη της Μίλαν με 2-0.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ