ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας απάντησε στους Άγγλους με video από τις αποδοκιμασίες τους στην Ιταλία

Οπαδοί της Ουγγαρίας στις εξέδρες της Πούσκας Αρένα στο πλαίσιο του αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022
Οπαδοί της Ουγγαρίας στις εξέδρες της Πούσκας Αρένα στο πλαίσιο του αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 @2021 LASZLO BALOGH/AP IMAGES

Μετά από τις διαμαρτυρίες των Άγγλων για τη ρατσιστική επίθεση σε Στέρλινγκ και Μπέλιγχαμ και την άμεση αντίδραση της FIFA που προανήγγειλε τιμωρίες, ήρθε η πρώτη απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας μέσω video από τον τελικό του Euro 2020.

Η εμφατική νίκη της Αγγλίας με 4-0 επί της Ουγγαρίας στην Πούσκας Αρένα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου επισκιάστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν δύο παίκτες των Τριών Λιονταριών, οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Τζούντι Μπέλιγχαμ, από οπαδούς των γηπεδούχων.

Οι ήχοι μαϊμούς που ακούγονταν και είχαν ως αποδέκτες τους δύο ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καθώς και η ρίψη αντικειμένων δεν πρόκειται να περάσουν στα ψιλά, με την FIFA να παίρνει θέση μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε και όχι μόνο να καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις αλλά και να προαναγγέλει και καμπάνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ωστόσο, η Ουγγαρία δεν δείχνει κάποια διάθεση μεταμέλειας αν κρίνει κάποιος από την πρώτη επίσημη αντίδραση, με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, Πέτερ Σιζάρτο, να συγκρίνει τα επεισόδια στο ματς της Πέμπτης στην Πούσκας Αρένα με τις αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 τον περασμένο Ιούλιο.

"Οι Άγγλοι παίκτες παραπονιούνται για τη χθεσινή εχθρική ατμόσφαιρα στην Βουδαπέστη. Η παρακάτω λήψη τραβήχτηκε στο Γουέμπλεϊ πριν τον τελικό του Euro 2020.

Ο ιταλικός εθνικός ύμνος ακουγόταν με δυσκολία καθώς υπήρχε ένα κοντσέρτο σφυριγμάτων από τους Άγγλους οπαδούς. Έχουν μιλήσει για αυτά;", έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, συνοδευόντας το σχόλιό του και με σχετικό video.

Βέβαια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας δεν έκανε αναφορά ούτε στους ήχους μαϊμού που ακούστηκαν για τους Στέρλινγκ και Μπέλιγχαμ ούτε για τις καθολικές αποδοκιμασίες την ώρα που οι παίκτες της Αγγλίας γονάτισαν για να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού, συμπεριφορές που στιγματίστηκαν τόσο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των τριών λιονταριών Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όσο και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ