ΙΤΑΛΙΑ

Ο Βέρντε της ΑΕΚ απέκλεισε τη Ρόμα από τους "8" του Κυπέλλου

Ο Βέρντε της ΑΕΚ απέκλεισε τη Ρόμα από τους "8" του Κυπέλλου
Ο Βέρντε μετά το γκολ με το οποίο απέκλεισε τη Ρόμα στο Κύπελλο PRINT SCREEN VIDEO

Η Σπέτσια με παίκτη - κλειδί τον δανεικό από την ΑΕΚ Ντανιέλε Βέρντε (έκανε το 2-3 στο 107') απέκλεισε τη Ρόμα από τους "8" του Κυπέλλου Ιταλίας, με 2-4. Με εννέα παίκτες από το 92' έπαιζαν οι "τζαλορόσι".

Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας εξασφάλισε το βράδυ της Τρίτης (19/1) η Σπέτσια στο Ολίμπικο, καθώς στην παράταση επικράτησε με 4-2 της Ρόμα. Πρωταγωνιστής εξελίχθηκε ο Ντανιέλε Βέρντε, που αγωνίζεται στη Σπέτσια ως δανεικός από την ΑΕΚ. Με εννέα παίκτες από το 92' έπαιζαν οι "τζαλορόσι".

ΚΑΖΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ

Η Σπέτσια αιφνιδίασε τη Ρόμα και άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαλαμπίνοβ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρόμα, ήρθε και το 0-2 στο 15' από ασίστ του σκόρερ και γκολ του Σαπονάρα.

Οι "τζαλορόσι" ξαναμπήκαν στο ματς λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ο Πελεγκρίνι με εκτέλεση πέναλτι στο 43' μείωσε σε 1-2. Ο Μχιταριάν από ασίστ του Μαγιοράλ έγραψε το 2-2 για τους γηπεδούχους, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για τη Ρόμα. Στο 92' ο Μαντσίνι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, ενώ στο ίδιο λεπτό ο γκολκίπερ Λόπεθ είδε κόκκινη για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Με εννέα παίκτες πια στο γήπεδο η Ρόμα δεν άντεξε και ο πρώην παίκτης της, Ντανιέλε Βέρντε, που παίζει στη Σπέτσια δανεικός από την ΑΕΚ, την "εκτέλεσε" με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 119' ο Σαπονάρα με φοβερό σκάψιμο έξω από την περιοχή, με το οποίο κρέμασε τον Φουζάτο.

Η Σπέτσια θα συναντήσει στα προημιτελικά τη Νάπολι.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' πεν. Πελεγκρίνι, 73' Μχιταριάν - 6' πεν. Γκαλαμπίνοβ, 15', 119' Σαπονάρα, 107' Βέρντε

ΡΟΜΑ: Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε (95' Φουζάτο), Κουμπούλα, Πέρες, Πελεγκρίνι, Βιγιάρ (69' Βερτού), Σπινατσόλα (69' Κάρσντορπ), Πέδρο (95' Ιμπάνιες), Μχιταριάν (85' Κάρλες Πέρεθ), Μαγιοράλ (91' Τζέκο).

ΣΠΕΤΣΙΑ: Κράπικας, Βινάλι, Έρλικ, Ισμαΐλι, Ράμος (68' ΝτελΌρκο), Ντεϊόλα (80' Ακαμπόρα), Ντε Σόουζα Σένα (68' Πίτσι), Ματζιόρε, Αρντίλα (59' Βέρντε), Γκαλαμπίνοβ (68' Πικόλι), Σαπονάρα.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "8"

Αταλάντα - Λάτσιο/Πάρμα

Νάπολι - Σπέτσια

Ίντερ - Μίλαν

Γιουβέντους - ΣΠΑΛ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ