ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βασίλης Βιτλής στο SPORT24: "Ο Ηρακλής να φτάσει εκεί που αξίζει, στη Super League"

Ο Βασίλης Βιτλής κατά την παρουσίασή του από τον Ηρακλή
Ο Βασίλης Βιτλής κατά την παρουσίασή του από τον Ηρακλή IRAKLIS FC

Ο Βασίλης Βιτλής, είναι εκ των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ηρακλή, ο οποίος φέτος κάνει μία νέα προσπάθεια και διεκδικεί την επιστροφή του στη Super League. Ο 28χρονος αριστερός μπακ μίλησε στο SPORT24 για τους στόχους του και για τη μετακίνησή του στον Γηραιό.

Η προσπάθεια στον Ηρακλή συνεχίζεται. Η φετινή χρονιά ξεκινάει με όνειρα και μεγάλους στόχους. Ο Γηραιός έχει ενισχυθεί σημαντικά και έχοντας την εμπειρία της περσινής σεζόν, την αγωνιστική περίοδο 2022/23 θα επιδιώξει την άνοδο στη Super League.

Μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις του Ηρακλή τη φετινή περίοδο είναι ο Βασίλης Βιτλής. Ο 28χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη υπογράφοντας έως το 2024 με τον Ηρακλή.

Ο Βασιλής Βιτλής μίλησε στο SPORT24 για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη μεταγραφή του στον Γηραιό: "Γυρνάω σ' ένα γνώριμο περιβάλλον, ήμουν εκεί ξανά πριν από τον Απόλλωνα, πριν από τρία χρόνια. Συνάντησα αρκετά γνώριμα πρόσωπα, υπάρχουν βέβαια πολλές αλλαγές και σε διοικητικό κομμάτι, αλλά και σε παίκτες. Νομίζω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια που χρειάζεται και την στήριξη από τον κόσμο, μεθοδικά και με τις σωστές κινήσεις και με πολλή δουλειά μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό".

Ο Ηρακλής κάνει μία νέα προσπάθεια έχοντας ένα μείγμα με νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και άλλους πιο έμπειρους, όπως είναι ο Βιτλής και ο Βελλίδης: "Νομίζω ότι αυτό είναι καλό σε μία ομάδα, να συνδυάζεται η εμπειρία με τον ενθουσιασμό και το νεανικό στοιχείο. Νομίζω αν αυτά δέσουν με τον σωστό τρόπο, μια ομάδα μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να διεκδικήσει τους στόχους της".

Πώς έγινε η προσέγγισή του από τον Ηρακλή: "Με προσέγγισαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι άνθρωποι του Ηρακλή, μου έδειξαν ότι με θέλουν από την πρώτη στιγμή και το προπονητικό τιμ και η διοίκηση. Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις αρχικά και στη συνέχεια είδα κι εγώ ότι προσπαθούν να γίνει μία πολύ καλή προσπάθεια, ότι όντως οι άνθρωποι το έχουν βάλει στόχο η ομάδα να φτάσει εκεί που αξίζει, δηλαδή στην Super League. Έτσι αποφάσισα κι εγώ να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας, γιατί πίστεψα σε αυτό το πρότζεκτ".

Ο Βιτλής είναι ένας έμπειρος παίκτης με παρουσία στην πρώτη κατηγορία, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον Ηρακλή: "Μπορώ πρώτα απ' όλα να βοηθήσω την ομάδα μέσα από την αγωνιστική μου παρουσία, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή και το πλάνο, πρώτα απ' όλα σε τακτικό κομμάτι και από 'κει και πέρα με αυτά που έχω ζήσει κι εγώ και από την εμπειρία μου από τον πρωταθλητισμό και στην Β' Εθνική.

Έχουμε συζητήσει και με τα υπόλοιπα παιδιά και θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Ο καθένας έχει να δώσει κάτι, όχι μόνο εγώ, ακόμα και τα πιο νέα παιδιά έχουν να δείξουν κάτι και σε εμένα. Όλοι έχουν να μάθουμε από όλους αυτό είναι το σημαντικό. Ακόμα και οι πιο έμπειροι να βλέπουν από τους νεότερους και να μαθαίνουν κι αυτοί".

Ο Ηρακλής να απαιτήσει την άνοδο

Στον Ηρακλή υπάρχει μεγάλη συσπείρωση. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στη Μίκρα δημιουργώντας μία όμορφη ατμόσφαιρα: "Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος τα τελευταία χρόνια από την ομάδα, γιατί ο Ηρακλής έχει βιώσει πράγματα τα οποία δεν αξίζουν στην ιστορία του και πολλές φορές δεν ευθυνόταν ο ίδιος. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος δηλώνει παρών και δείχνει ότι θέλει να στηρίξει αυτή την καινούρια προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να τον έχουμε στο πλευρό μας και να γίνει ο 12ος παίκτης μας".

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι του Ηρακλή για τη νέα σεζόν: "Όταν λέγεσαι Ηρακλής και είσαι στην Super League 2, νομίζω και μόνο εξαιτίας του ονόματος οφείλεις να πρωταγωνιστείς. Σίγουρα πέρασε μία μεταβατική περίοδο γιατί η ομάδα στήθηκε πολύ αργά, παρ' όλα αυτά έδειξε πολύ καλά στοιχεία από πέρσι. Φέτος που γίνεται από την αρχή προσπάθεια είναι αυτοσκοπός να πρωταγωνιστήσει και όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει, αλλά να απαιτήσει την άνοδο".

Οι οπαδοί του Ηρακλή στη Μίκρα
Οι οπαδοί του Ηρακλή στη Μίκρα INTIME SPORTS


Επομένως ο Ηρακλής έχει ως πρωταρχικό σκοπό την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Μόνο με αυτό θα είμαστε ικανοποιημένοι όλοι. Σίγουρα είναι βασικό να ικανοποιούμαστε όταν φεύγουμε από το γήπεδο, γιατί καμία φορά το αποτέλεσμα δεν μπορείς να το προκαθορίσεις. Η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι από 'κει και πέρα στόχος μας είναι να κερδίζουμε, ώστε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση".

Ο Βιτλής επιστρέφει στον Ηρακλή, όπου είχε αγωνιστεί για μισή σεζόν το 2019. Ωστόσο ο ίδιος δεν θεωρεί πως έχει αφήσει κάτι στη μέση, καθώς πρόκειται για διαφορετική κατάσταση: "Δεν έχει νομίζω καμία σχέση εκείνη η χρονιά με τη φετινή. Ήταν μια πιο δύσκολη χρονιά που είχε κι άλλες παραμέτρους, οι οποίες είχαν φέρει την ομάδα σε ένα πιο δύσκολο σημείο.

Δεν θεωρώ πως έχω αφήσει κάτι στη μέση, υπάρχει εκτίμηση από εμένα στην ομάδα του Ηρακλή και παρόλο που είχαμε δύσκολη χρονιά είχα νιώσει την αγκαλιά του κόσμου και της ομάδα και θα χαρώ πολύ να είμαι μέλος αυτής της παρέας και να καταφέρουμε να φέρουμε την άνοδο".

Μεγάλο κεφάλαιο για εμένα ο Απόλλωνας

Από το 2019 μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Βιτλής αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Με την ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας είχε πάρει την άνοδο, ενώ ακολούθησαν δύο σεζόν στην πρώτη κατηγορία μέχρι και τον υποβιβασμό στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021/22.

"Σίγουρα ο Απόλλωνας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα μου, πέρασα τρία χρόνια εκεί. Την πρώτη χρονιά εν μέσω κορονοϊού καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο που ήταν και ο στόχος της ομάδας. Στην συνέχεια κάναμε μια πολύ καλή χρονιά στην Super League, όπου πετύχαμε σχετικά εύκολα την παραμονή μας, παρ' όλο που εγώ στο δεύτερο μισό είχα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που με κράτησε έξω.

Ο Βιτλής στην αναμέτρηση του Απόλλωνα απέναντι στον Παναιτωλικό για τα playouts της Super League Interwetten.
Ο Βιτλής στην αναμέτρηση του Απόλλωνα απέναντι στον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Αλλά η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Την τελευταία μου χρονιά αν και η ομάδα ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, υπήρχαν πολλές ανακατατάξεις στην ομάδα, συνεχείς αλλαγές προπονητών, δεν βρισκόταν μια ροή. Έτσι, μοιραία μείναμε πίσω. Στο δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος κάναμε μια αντεπίθεση προσπαθήσαμε να σώσουμε την κατάσταση, το παλέψαμε μέχρι τέλους, δείξαμε μια καλή εικόνα, δυστυχώς όμως ότι ήταν πολύ αργά" περιέγραψε για την πορεία του στον Απόλλωνα.

Ο Απόλλωνας θα αγωνίζεται φέτος σε διαφορετικό όμιλο απ' ότι ο Ηρακλής, επομένως ο Βασίλης Βιτλής θα παρακολουθεί την πρώην του ομάδα: "Ναι σίγουρα θα παρακολουθώ όταν μπορώ και υπάρχει δυνατότητα αν δεν παίζουμε ταυτόχρονα. Πέρασα όμορφες στιγμές στην ομάδα του Απόλλωνα και εύχομαι να βρει γρήγορα τον δρόμο του και να βρεθεί κι αυτός στην μεγάλη κατηγορία".

Η συζήτηση με τον Βασίλη Βιτλή έκλεισε με τους προσωπικούς του στόχους ενόψει της νέας χρονιάς, οι οποίοι δεν διαχωρίζονται από τους ομαδικούς: ι προσωπικοί στόχοι εκπληρώνονται σε μεγάλο βαθμό μέσα από την ομάδα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Ένας παίκτης διακρίνεται περισσότερο όταν μία ομάδα είναι καλή. Τότε ένας παίκτης ανεβαίνει αυτόματα επίπεδο. Νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος, ο ομαδικός και ο προσωπικός. Θα ήθελα για τον εαυτό μου να έχω υγεία, να με έχει ο Θεός υγιή και τα υπόλοιπα θα έρθουν με ομαδική δουλειά και θα φανούν μέσα στο γήπεδο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ