ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Τόνι Κονσεϊσάο, προπονητής του Καμερούν στο SPORT24: "Μεταγραφή win-win για Ολυμπιακό και Κουντέ"

Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς
Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς © 2021 SASCHA STEINBACH/AP IMAGES

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας του Καμερούν, Τόνι Κονσεϊσάο σκιαγραφεί στο SPORT24 τον Πιερ Κουντέ, υπερθεματίζοντας την επιλογή του Ολυμπιακού να κινηθεί για την αγορά του 26χρονου μέσου όσο και την απόφαση του ποδοσφαιριστή του να αποδεχτεί την προοπτική των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το timing μάλλον κακό. Κίνηση απερίσκεπτη η επικοινωνία με Πορτογάλο ενόσω η εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίζεται στο Euro. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Πορτογάλο προπονητή. Για Πορτογάλο εκλέκτορα. Αυτός του Καμερούν όμως, ο Τόνι Κονσεϊσάο μπόρεσε και τα συνδύασε. Τόσο την παρακολούθηση του παιχνιδιού των πρωταθλητών Ευρώπης απέναντι στην Γερμανία όσο και τις απαντήσεις στα όσα του έθεσε το SPORT24 για τον Πιερ Κουντέ, το επερχόμενο -αν όλα καταλήξουν φυσιολογικά- μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε από την επικοινωνία που είχαμε, απαντώντας και στην πρώτη πρώτη ερώτηση για το αν, εύλογα, ο Πέδρο Μαρτίνς τον αναζήτησε για πληροφορίες: "Όχι δεν μιλήσαμε καθόλου με τον κόουτς. Και η αλήθεια είναι πως δεν είχα ιδέα για την εξέλιξη αυτή για τον Πιερ και τις συζητήσεις που έχει με τον Ολυμπιακό".

Αν όμως ο συμπατριώτης του προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας τον αναζητούσε και ζητούσε παράλληλα την γνώμη του, τι θα του έλεγε για τον Κουντέ: "Πως είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και μια πολύ καλή επιλογή που σίγουρα θα τον βοηθήσει πολύ".

Και στον ίδιο τον Κουντέ, τι θα έλεγε για τον Ολυμπιακό: "Αυτό που λέω πάντα στους ποδοσφαιριστές: να αναζητούν δηλαδή ασφαλή περιβάλλοντα, όσο το δυνατόν πιο σίγουρα ποδοσφαιρικά projects ώστε έτσι να μπορέσουν ευκολότερα να αναδειχτούν. Και ο Ολυμπιακός εννοείται πως προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στον Πιέρ".

Με τριετή θητεία στην Μπουντεσλίγκα, μόνο άγνωστος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο 26χρονος μέσος. Σίγουρα όμως ένας προπονητής -πόσο μάλλον δικός του-, γνωρίζει και μπορεί να τον περιγράψει καλύτερα. Τι σόι λοιπόν ποδοσφαιριστής είναι ο διεθνής Καμερουνέζος: "Είναι ένας χαφ που μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά τόσο σε 4-4-2 όσο και σε 4-3-3. Θέλει και το κυριότερο μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε κομμάτι του παιχνιδιού, είτε ανασταλτικά είτε επιθετικά. Και αυτό νομίζω πως είναι το χαρακτηριστικότερο του αγωνιστικό στοιχείο", τονίζει ο Κονσεϊσάο.

Ο παίκτης-χαρακτηρισμός του box to box μέσου

Είναι δηλαδή περισσότερο "οκτάρι"; "Ναι, κάτι που γίνεται εμφανές ειδικά όταν η ομάδα του αγωνίζεται σε διάταξη 4-3-3. Χωρίς να αναζητούμε στερεότυπα για να τον περιγράψουμε είναι ποδοσφαιριστής που του ταιριάζει απόλυτα ο χαρακτηρισμός του box to box μέσου.

Με ευχέρεια να παίζει ανάμεσα στις γραμμές, να εναλλάσσεται στις διάφορες ζώνες του γηπέδου, με τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει το συνδυαστικό παιχνίδι, με καλή πάσα, είτε κοντινή είτε μακρινή, ενώ είναι και αξιοπρεπής απειλώντας από μακριά".

Καλά και εύκολα τα θετικά. Τα αρνητικά όμως είναι τα δύσκολα (και πιθανώς τα σημαντικότερα): "Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν έχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτό που σίγουρα ο Πιέρ πρέπει να δουλέψει είναι οι αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Να μην παρασύρεται από τον δυναμισμό του, να παίρνει την καλύτερη δυνατή απόφαση ανεξαρτήτως συνθηκών. Και επίσης, επειδή ακριβώς είναι τόσο δυναμικός ποδοσφαιριστής, παίζοντας πάντα, σε κάθε στιγμή, σε κάθε φάση με φοβερή ενέργεια, θέλοντας να συμμετέχει παντού, θα πρέπει να είναι και πιο προσεκτικός".

Συμπερασματικά λοιπόν, win-win η αναμενόμενη μετακόμιση του διεθνή Καμερουνέζου στον Ολυμπιακό κατά τον προπονητή του στα "αδάμαστα λιοντάρια": "Ναι, αδιαμφισβήτητα. Και ο Ολυμπιακός θα επωφεληθεί από την παρουσία του Πιερ και ο Πιερ θα μπορέσει να ανακτήσει τον ρυθμό του, την εμπιστοσύνη του όντας μέλος μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί, που διεκδικεί τίτλους, που συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις, πλαίσιο που νομίζω πως του ταιριάζει και περισσότερο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ