ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τέρι Μπούτσερ πρότεινε τη σταδιακή κατάργηση των κεφαλιών από το ποδόσφαιρο

Ο Τέρι Μπούτσερ στα ημιτελικά του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία
Ο Τέρι Μπούτσερ στα ημιτελικά του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία © 1990 ROBERTO PFEIL / AP IMAGES

Ο Τέρι Μπούτσερ, παλαίμαχος Άγγλος κεντρικός αμυντικός, αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού του εγκεφάλου που ελλοχεύουν στις δυνατές μονομαχίες στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι θα ήταν καλύτερα να καταργηθούν σταδιακά οι κεφαλιές από το άθλημα.

Ο Άγγλος παλαίμαχος αμυντικός, Τέρι Μπούτσερ, στα προκριματικά για το Μουντιάλ το 1989 ανάμεσα στη Σουηδία και την Αγγλία μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, γέμισε αίματα και χρειάστηκαν επτά ράμματα αρχικά και άλλα δύο αργότερα, για να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το παιχνίδι με το κεφάλι του τυλιγμένο σε γάζες.

Σήμερα μιλώντας στο BBC, αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού του εγκεφάλου και τόνισε ότι ήρθε η στιγμή για τη σταδιακή κατάργηση των κεφαλιών στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Κάνοντας μάλιστα, αναφορά σε αρκετούς παλαίμαχους παίκτες, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με άνοια, ο 62χρονος τόνισε ότι επιθυμεί να μην βλέπει κεφαλιές στο ποδόσφαιρο.

"Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξει κάποιος την ασφάλεια, πρέπει να κοιτάξει τις οικογένειες που χάνουν τους αγαπημένους τους πολύ νωρίς. Πιστεύω ότι είναι κάτι χωρίς το οποίο μπορούμε να συνεχίσουμε, αποκλείοντας τραυματισμούς. Παρατηρείστε τις εναέριες συγκρούσεις όπου δεν υπάρχει κανένας πραγματικός έλεγχος. Θα ήθελα να το δω να σταματάει, μια σταδιακή διαδικασία από όλους μαζί", υποστήριξε αρχικά ο Μπούτσερ και πρόσθεσε:

"Είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστών των προηγούμενων γενεών όπου είχαν άνοια και Αλτσχάιμερ και μας ραγίζει την καρδιά. Η οικογένεια είναι αυτή που θα υποφέρει πραγματικά και οι φίλοι επίσης επειδή δεν είναι ωραίο πράγμα να συμβαίνει και δεν είναι ωραίο πράγμα να είσαι μάρτυρας".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ