ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο Σκολάρι ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής καριέρας του

Ο τεχνικός της Ατλέτικο Παραναένσε Λουίζ Φελίπε Σκολάρι
Ο τεχνικός της Ατλέτικο Παραναένσε Λουίζ Φελίπε Σκολάρι © 2022 JORGE SAENZ/ASSOCIATED PRESS

Ο 74χρονος Λουίζ Φελίπε Σκολάρι έβαλε τέλος σε μία απίθανη καριέρα ως προπονητής, η οποία περιλαμβάνε δεκάδες τίτλους και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι πρόλαβε τις εξελίξεις και πριν από τη φετινή αυλαία του Brasileirão και τον αγώνα της Ατλέτικο Παραναένσε με την Μποταφόγκο ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ως προπονητής.

"Πρέπει να σταματήσω από προπονητής. Έχω μιλήσει στον πρόεδρο κι έχω υποδείξει ήδη το νέο προπονητής της ομάδας, τον Πάουλο Τούρα κι εγώ να είμαι τεχνικός διευθυντής", δήλωσε ο 74χρονος προπονητής της Ατλέτικο, που φέτος την οδήγησε στον τελικό του Copa Libertadores.

Ο Φελιπάο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, με 27 τίτλους σε τέσσερις δεκαετίες, αρχίζοντας από την Αλαγκοάνο το 1982.

Σε αυτήν την πλούσια καριέρα έχει πανηγυρίσει δύο Copa Libertadores (το 1995 με την Γκρέμιο και το 1999 με την Παλμέιρας) και δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (το 1996 με την Γκρέμιο και το 2018 με την Παλμέιρας), ενώ έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και στο Ουζμπεκιστάν με την Μπουνιοντκόρ το 2009 και στην Κίνα με την Γκουάνγκζου Έβεργκραντ (από το 2015 μέχρι το 2017).

Η μεγαλύτερη επιτυχία του όμως ήρθε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όταν οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, του τελευταίου της μέχρι σήμερα. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν ο προπονητής που έφτασε με την Πορτογαλία μέχρι τον τελικό του Euro 2004, αλλά έχασε από την Ελλάδα.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ