EUROPEAN SUPER LEAGUE

Ο Ρουμενίγκε στη θέση του Ανιέλι, η Μπάγερν στηρίζει UEFA

Bayern CEO Karl-Heinz Rummenigge waits for the beginning of the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hamburger SV in Munich, southern Germany, Friday, Aug. 14, 2015. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Bayern CEO Karl-Heinz Rummenigge waits for the beginning of the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hamburger SV in Munich, southern Germany, Friday, Aug. 14, 2015. (AP Photo/Kerstin Joensson) © 2015 KERSTIN JOENSSON/ASSOCIATED PRESS

Η πλήρωση του κενού που άφησε η αποχώρηση του Αντρέα Ανιέλι από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ήρθε μέσα σε λίγες ώρες, από τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Τι σημαίνει αυτό για την Μπάγερν και το μέλλον της στη European Super League.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Αντρέα Ανιέλι στο ρόλο που κατείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποχωρεί ύστερα από τη θέση που πήραν οι "μπιανκονέρι" στη European Super League και ο άλλοτε σύμμαχός του θα τον διαδεχθεί, όπως αποκάλυψαν διεθνή ΜΜΕ.

Ο Ρουμενίγκε υπήρξε ο πρόεδρος της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) από τη σύστασή της το 2008, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Ανιέλι το 2017, έχοντας συμπλεύσει σε όλες τις διαμάχες που υπήρξαν με την UEFA και τη FIFA. Πλέον, τον αντικαθιστά κάτω από μία εντελώς διαφορετική συνθήκη, αφού αποδεικνύεται ότι οι ιδέες τους για το ποδόσφαιρο είναι αντίρροπες.

Με την τοποθέτηση Ρουμενίγκε σε αυτό το κομβικό πόστο μοιάζει αναπόφευκτο η Μπάγερν να συντάσσεται με την UEFA και τη συμμετοχή της στο Champions League, όπως είχε προϊδεάσει ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. Η Μπορούσια είχε τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της UEFA, με τον Βάτσκε να δηλώνει ότι στις συζητήσεις που είχε και με την Μπάγερν υπήρχε "100% ταύτιση απόψεων". Οι Βαυαροί δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση, ωστόσο με αυτήν την κίνηση μοιάζει πιθανό ότι προς το παρόν στηρίζουν την UEFA.

Η θητεία του Ρουμενίγκε ως επικεφαλής της Μπάγερν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 (θα είχε ολοκληρωθεί ήδη, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε την αλλαγή σκυτάλης), με τον Όλιβερ Καν να τον διαδέχεται στον προεδρικό θώκο. Ακόμα και όταν δεν θα έχει διοικητική σχέση με την Μπάγερν, μοιάζει δύσκολο ο Γερμανός θρύλος του συλλόγου να μην εκφράζει τις απόψεις της ομάδας στην UEFA και η Μπάγερν υπό τον Καν να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, επιλέγοντας το "μέτωπο" της European Super League.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo Credits: © 2015 Kerstin Joensson/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ