ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ρεπόρτερ Άιντραχτ στη BILD, Γιάνικ Χούμπερ, στο SPORT24: "Δεν έχει σημασία τι κάνει στην Bundesliga, ο Ολυμπιακός να προσέξει τον Κόστιτς"

Ο Φίλιπ Κόστιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Άιντραχτ με τη Μπενφίκα
Ο Φίλιπ Κόστιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Άιντραχτ με τη Μπενφίκα @ 2019 MICHAEL PROBST / ASSOCIATED PRESS

Ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ στην BILD, Γιάνικ Χούμπερ, μίλησε στο SPORT24 τόσο για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα της Φρανκφούρτης για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, όσο και για το τι πρέπει να προσέχουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2HD και LIVE στο SPORT24) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη έξι βαθμούς και το ιδανικό σενάριο για τη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι να κάνει το τρία στα τρία.

Ο αντίπαλος πιθανότατα είναι ο πιο δύσκολος που έχει αντιμετωπίσει τη φετινή σεζόν. Η Άιντραχτ δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο. Βρίσκεται στην 14η θέση της Bundesliga με οκτώ πόντους, ενώ προέρχεται από μία ήττα απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου στην έδρα της. Ωστόσο, δεν παύει για ένα σύνολο με αρκετή ατομική ποιότητα, που ακόμη ψάχνεται να γίνει... ομάδα. Η εξόρμηση στο Deutsche Bank Park κρύβει ιδιαίτερους κινδύνους.

Η Άιντραχτ αυτή τη στιγμή είναι σε μία κατάσταση μεταβολής

Το SPORT24 συνομίλησε με τον ρεπόρτερ της Άιντραχτ στη γερμανική BILD, Γιάνικ Χούμπερ. Ο Γερμανός δημοσιογράφος ανέλυσε την κατάσταση που βρίσκονται οι αετοί ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στους ερυθρόλευκους: “Η Άιντραχτ αυτή τη στιγμή είναι σε μία κατάσταση μεταβολής. Μετά από οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη ξαφνικά νίκησε το δεύτερο παιχνίδι στο Europa League απέναντι στην Άντβερπ και εξέπληξε τους πάντες με μία εξαιρετική νίκη κόντρα στην Μπάγερν.

Σε αυτό το σημείο η Άιντραχτ έμοιαζε πως δυνάμωνε, όμως ηττήθηκε βλακωδώς από την Χέρτα και από τον πρώην της αθλητικό διευθυντή, Φρέντι Μπόμπιτς. Όμως μετά τις επιτυχημένες σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2018 και την καταπληκτική πορεία στο Europa League μέχρι τα ημιτελικά το 2019, αυτή η εξέλιξη είναι δυστυχώς λογική και εξηγήσιμη” ανέφερε αρχικά για την παρούσα κατάσταση της ομάδας του Ολιβερ Γκλάσνερ.

Όμως ποια είναι η εξήγηση πίσω από την εικόνα της Άιντραχτ, ο Γιάνικ Χούμπερ εξηγεί: “Ο Όλιβερ Γκλάσνερ μάς είπε σε συνέντευξη στην BILD ότι τίποτα στην ομάδα δεν είναι τέλειο τώρα εκτός από τη φυσική κατάσταση. Τι εννοεί; Η ομάδα μάχεται και δουλεύει σκληρά, αλλά ακόμη υποφέρει από ραγδαίες αλλαγές στο ρόστερ. Αφού ο προπονητής Άντι Χίτερ και ο αθλητικός διευθυντής, Φρέντι Μπόμπιτς έφυγαν το καλοκαίρι, η Άιντραχτ τούς αντικατέστησε καλώς από τον Γκλάσνερ και τον Μάρκους Κρέσε.

Όμως παίκτες, όπως ο Άντρε Σίλβα που μετακινήθηκε στη Λειψία, λείπουν πολύ. Εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού δεν ήταν δυνατόν να επενδυθούν χρήματα στο ρόστερ. Αν και ήρθαν εξαιρετικά ταλέντα, όπως ο Χάουγκε και ο Λίντστρεμ και μία σχεδόν νέα επίθεση με τους Λάμερς και Μπορέ. Είναι φανερό ότι αυτοί δύο θέλουν χρόνο για να ενσωματωθούν. Ο τρόπος παιχνιδιού τους δεν είναι εναρμονισμένος εντελώς. Τις περισσότερες φορές είτε ο ένας παίκτης κινείται λάθος, είτε ο άλλος σωστά αλλά οι πάσες είναι άσχημες και σε κακό timing. Προσπαθούν να βελτιωθούν με πολλή δουλειά και τρέξιμο.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεμάτους προγράμματος δεν υπάρχει χρόνος στην προπόνηση για να δουλέψουν πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Ακόμη ένα πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι τα αστέρα, όπως ο Χίντερεγκερ, ο Καμάντα και ο Τραπ ακόμη δεν αποδίδουν αρκετά. Εξαιτίας όλων αυτών τον λόγων αυτή η σεζόν αποκαλείται ως μεταβατική. Φυσικά δεν είναι όλα άσχημα”.

Oι ευρωπαϊκές νύχτες δημιοργούν κάτι ιδιαίτερο και μαγικό για την Άιντραχτ

Παρά την εικόνα στο πρωτάθλημα, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις συχνά είναι πεδίο αντίδρασης για τις γερμανικές ομάδες. Ισχύει όμως το ίδιο για την Άιντραχτ; “Το Europa League δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Όμως όλοι γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι ευρωπαϊκές νύχτες δημιοργούν κάτι ιδιαίτερο και μαγικό για την Άιντραχτ. Οι παίκτες, το κλαμπ, οι οπαδοί και ολόκληρη η πόλη καίγονται γι' αυτό. Δεν έχει σημασία τι κάνει η Άιντραχτ στην Bundesliga. Στο Europa League μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο από τον εαυτό της και πάντα είναι κίδνυνος για κάθε αντίπαλο. Ο Τζιμπρίλ Σο είπε: 'Πρέπει να δείξουμε όλη την επιθετικότητα που δεν δείξαμε απέναντι στη Χέρτα΄”.

Έτσι, οι οπαδοί της Άιντραχτ περιμένουν το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό με ανυπομονησία, αν και η εικόνα στις εξέδρες δεν θα είναι ίδια με αυτή που συνηθίσαμε το 2019: “Με απόλυτη χαρά περιμένουν το ματς. Όπως περιέγραψα, τα διεθνή παιχνίδια είναι πάντα μαγικά για τη Φρανκφούρτη. Θα υπάρχει θόρυβος και συναίσθημα. Αλλά όσο το γήπεδο δεν είναι εντελώς γεμάτο και οι οργανωμένοι οπαδοί δεν θα είναι στην κερκίδα τους, δεν θα υπάρχουν τα περίφημα κορεό που είδαμε το 2019”.

Για μένα η Άιντραχτ είναι το φαβορί, ο Φίλιπ Κόστιτς είναι το μεγαλύτερο όπλο της

Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για την έκβαση του ομίλου δεδομένου του γεγονότος ότι η Άιντραχτ είναι δεύτερη με τέσσερις πόντους. Θεωρείται όμως η αναμέτρηση απέναντι στους ερυθρόλευκους τελικός; “Μόνο από θετική άποψη. Με νίκη η Άιντραχτ έχει σχεδόν προκριθεί στην επόμενη φάση. Φυσικά είναι σημαντικό για την ομάδα για να πάρει τα μπόνους από την UEFA. Για μένα η Άιντραχτ είναι το φαβορί”.

Η Άιντραχτ εκτός από τα μειονεκτήματα, τα οποία αναλύθηκαν επαρκώς, έχει και κάποια πλεονεκτήματα που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί: “Αυτό που κάνει την Άιντραχτ δυνατή είναι ότι παρά όλα τα προβλήματα, ο Γκλάσνερ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, που έχει αποδείξει ότι οι ιδέες του μπορεί να είναι επιτυχημένες. Και ο Φίλιπ Κόστιτς είναι το μεγαλύτερο όπλο της. Τις καλές του μέρες μπορεί να είναι καθοριστικός”.

Ο Γιάνικ Χούμπερ ανέλυσε πως εάν ο Ολυμιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Άιντραχτ πρέπει να έχει “οδηγό” του το ματς των αετών απέναντι στη Χέρτα: “Το χαμένο παιχνίδι στο Βερολίνο έδειξε ότι η Άιντραχτ έχει πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που στέκονται βαθιά στο γήπεδο και επιτίθενται νωρίς στη μεσαία γραμμή. Είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις. Ο Γκλάσνερ εξήγησε μετά το ματς ότι δεν είναι πρόβλημα το σύστημα – η Φρανκφούρτη παίζει πότε με τρεις και πότε με τέσσερις αμυντικούς – αλλά η ποιότητα των παικτών σε συγκεκριμένα παιχνίδια”.

Ο Ολυμπιακός, για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Φρανκφούρτης, χρειάζεται να προσέχει τα βαριά χαρτιά των αντιπάλων: “Πρέπει να προσέχει πρώτα απ' όλα τον Κόστιτς. Τα γρήγορα τρεξίματά του στην αριστερή πλευρά είναι επικίνδυνα και είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο Τραπ ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Μπάγερν και η αμυντική μεσαία γραμμή με τους Σο και Γιάκιτς λειτουργεί πολύ καλά.

Μια παθιασμένη ομάδα και ελκυστικός αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός

Ποια είναι όμως η άποψη των Γερμανών φίλων της Άιντραχτ για τον Ολυμπιακό; Ο δημοσιογράφος της BILD αναφέρει: “Μία παθιασμένη ομάδα, σε εξαιρετικό μέρος στην Αθήνα, με πολύ θόρυβο και επιθετική ατμοσφαιρα στην έδρα της. Είναι ένας ελκυστικός αντίπαλος για κάθε ομάδα όπως η Άιντραχτ που έχει επίσης πιστούς και παθιασμένους οπαδούς. Φαντάζομαι ένα άγριο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες. Και φυσικά ένα ονειρικό ταξίδι για τους οπαδούς στον επόμενο αγώνα”.

Τέλος, ζητήσαμε από τον Γιάνικ Χούμπερ την πιθανή ενδεκάδα της Άιντραχτ για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: “Τραπ – Ιλσάνκερ, Χιντερέγκερ, Εντικά – Σο, Γιάκιτς – Τουρέ, Καμάντα Κόστιτς – Μπορέ, Πασιέντσια”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ