ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ραμίρες σταμάτησε το ποδόσφαιρο ύστερα από δύο χρόνια χωρίς ομάδα

Ο Ραμίρες της Τσέλσι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2022-2023 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Τετάρτη 8 Μαΐου 2013
Ο Ραμίρες της Τσέλσι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2022-2023 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 © 2022 SANG TAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Ραμίρες ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, έχοντας μείνει ελεύθερος εδώ και δύο χρόνια.

Ο Ραμίρες υπήρξε ένας από τα κορυφαία "εργαλεία" στη μεσαία γραμμή στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όμως έληξε άδοξα την καριέρα του την Τετάρτη, ύστερα από δύο χρόνια χωρίς ομάδα.

Με ένα μήνυμά του στο Instagram, ο 35χρονος Βραζιλιάνος είπε "αντίο" στην καριέρα του και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν αυτές τις δύο δεκαετίες.

Ο Ραμίρες αποχωρεί έχοντας 530 συμμετοχές και 85 γκολ σε Ζόινβιλ (2006), Κρουζέιρο (2007-2009), Μπενφίκα (2009-2010), Τσέλσι (2010-2016), Τζιάνγκσου Σούνινγκ (2016-2019) και Παλμέιρας (2019-2020), ενώ στη "σελεσάο" αγωνίστηκε από το 2009 μέχρι το 2014 με τέσσερα γκολ σε 52 αγώνες.

Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, ένα Champions League, ένα Europa League κι ένα Copa Libertadores μεταξύ άλλων σε διασυλλογικό επίπεδο, ενώ με την εθνική πανηγύρισε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009 και το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο του 2008.

Το "αντίο" του Ραμίρες

"Ύστερα από λίγη σκέψη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα επίσημα να σταματήσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σε αυτό το σημείο, μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον Θεό, πρώον επειδή με εκπαίδευσε και με οδήγησε στο ανώτατο επίπεδο που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός.

Πολλά ευχαριστώ επίσης σε όλους τους συλλόγους από τους οποίους πέρασα: Ζόινβιλ, Κρουζέιρο, Μπενφίκα, Τσέλσι, Τζιάνγκσου Σούνινγκ και Παλμέιρας. Πάντα θα έχω εσάς και τους φιλάθλους σας στην καρδιά μου.

Ευγνωμοσύνη επίσης στην εθνική Βραζιλίας που μου έδωσε τη χαρά να αγωνιστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, πραγματοποιώντας το όνειρό μου.

Είμαι επίσης ευγνώμων σε όλους τους συμπαίκτες μου, εργαζομένους, προπονητές και διοικήσεις με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ.

Στην οικογένεια, τη μητέρα, τα παιδιά, τα αδέρφια και τους πραγματικούς φίλους, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που ήσασταν στο πλευρό μου άνευ όρων όλα αυτά τα χρόνια, πανηγυρίζοντας κάθε επίτευγμά μου σαν να είναι δικό σας, κάτι που πάντα ήταν η μεγαλύτερη δύναμη και κίνητρό μου.

Θα συνεχίσω σε διαφορετική κατεύθυνση, αλλά με την ίδια χαρά και κουράγιο που είχα από μικρός, όταν, κόντρα σε κάθε προσδοκία, άφησα την πόλη μου στην επαρχία του Ρίο ντε Ζανέιρο για να κατακτήσω τον κόσμο. Ευχαριστώ για όλα, ποδόσφαιρο!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ