ΑΡΗΣ

Ο πόλεμος των... Γκαρσία

Ο πόλεμος των... Γκαρσία
κοσμος οπαδοι τουμπα φιλαθλοι

Δύο "εχθροί", Πάμπλο και Νάτσο Γκαρσία συναντιούνται και το SPORT 24 έχει δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Ή αν προτιμάτε σε νεότερα ελληνικά, θέλουν να αγιάσουν και δεν τους αφήνουν… Ο λόγος για τους δυο Γκαρσία της Θεσσαλονίκης, τον Πάμπλο του ΠΑΟΚ και τον Νάτσο του Άρη. Κάπως έτσι τουλάχιστον βλέπει ο Ρόναλντ Γκαρσία το γεγονός ότι θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον «enemigo publico» (δημόσιο κίνδυνο), όπως ο ίδιος αποκαλεί εδώ και χρόνια τον Πάμπλο.
Το φοβερό είναι ότι ο Νάτσο έχει συμπαίκτες δυο «charruas», τον Μάριο Ρεγκέιρο και τον Αλεχάνδρο Λέμπο, πρώην διεθνείς με την «celeste» (Ουρουγουάη) και κολλητούς φίλους του Πάμπλο Γκαρσία.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Η αντιπαλότητα των δυο Γκαρσία χρονολογείται από το 2000, όταν σε ένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας (2002) στη Λα Παζ της Βολιβίας, ο Πάμπλο εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο με το στόμα του να αιμορραγεί από μια αγκωνιά του Νάτσο. Ένα χρόνο αργότερα, αυτή τη φορά στο Μοντεβιδέο, ο Πάμπλο πήρε την «εκδίκησή» του χτυπώντας κατ’ επανάληψη τον Ρόναλντ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Και ενώ το πράγμα φαινόταν να έχει ξεχαστεί, πέρυσι οι δυο τους τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι σε ένα ματς για το Κόπα Αμέρικα της Βενεζουέλας. Οι εκατέρωθεν προκλήσεις δεν είχαν σταματημό και τελικά ο Πάμπλο προκάλεσε την αποβολή του Νάτσο σε μια καθολικά αμφισβητούμενη φάση!

Όμως η ιστορία είχε και συνέχεια αφού οι δυο Γκαρσία κληρώθηκαν για το αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά το τέλος του παιχνιδιού!!! Το αίμα «έβραζε» ακόμη, τα νεύρα ήταν τεντωμένα από την ένταση και οι βρισιές δεν άργησαν. Οι δυο παίκτες μάλιστα θα είχαν πιαστεί στα χέρια αν δεν επενέβαιναν οι γιατροί του γηπέδου…

Υπομονή, έχει και συνέχεια. Στην αρχή των φετινών προκριματικών, Νάτσο και Πάμπλο πρωταγωνίστησαν σε ένα ακόμα επεισόδιο της γνωστής πλέον σειράς «Garcia vs Garcia», με τον Ουρουγουανό να βγαίνει πάλι νικητής, αφού προκάλεσε τον Ρόναλντ, ο οποίος θέλοντας να απαντήσει αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

"Πόλεμος" σε... ελληνικό έδαφος

Ο «πόλεμος» φαίνεται να μην έχει τέλος, τουλάχιστον για φέτος, αφού οι δυο τους αγωνίζονται πλέον στους «αιώνιους» αντιπάλους της Θεσσαλονίκης και θα τεθούν – για πρώτη φορά εκτός εθνικών ομάδων – αντιμέτωποι στο «el clasico» της συμπρωτεύουσας την Κυριακή το βράδυ.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό σε βολιβιανή αθλητική ιστοσελίδα, ο Νάτσο Γκαρσία είχε παραδεχτεί πως τα παιχνίδια με τον Πάμπλο απέναντί του είναι πολύ ιδιαίτερα, αν και το βασικότερο είναι να έχει ηρεμία την ώρα του ματς. Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πόσο ήρεμοι θα είναι οι δυο τους μέσα στο «καμίνι» της Τούμπας και αν θα υπάρξει και πέμπτος γύρος στις προσωπικές τους μονομαχίες.

Εμείς πάντως θελήσαμε να μάθουμε από πρώτο χέρι για την αντιπαλότητα των δυο Γκαρσία και μιλήσαμε με δυο συμπαίκτες τους: τον Φαμπιάν Έκτορ Καρίνι της Μούρθια και διεθνή με την Ουρουγουάη και τον Χουάν Μανουέλ Πένια της Θέλτα του Βίγκο και διεθνή με τη Βολιβία. Ιδού τι μας είπαν:

Φαμπιάν Καρίνι: "Ο Πάμπλο είναι θηρίο ανήμερο!"

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουρουγουάης και συμπαίκτης του Πάμπλο Γκαρσία πέρυσι στην ισπανική Μούρθια μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ:

"Ο Πάμπλο είναι μεγάλος μαχητής. Εκτός από τη μπάλα που παίζει, ξέρει και πώς να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του, να τους εμπνεύσει, να τους καθοδηγήσει. Πρόκειται για παίκτη που πάνω απ’ όλα βάζει το καλό της ομάδας, τον έχω δει πολλές φορές να παίζει τραυματίας και να μην καταλαβαίνει τίποτα. Ο Πάμπλο δεν μασάει πουθενά και σε κανέναν. Είναι θηρίο ανήμερο, γεννημένος νικητής, τελεία και παύλα.

Ναι, είναι αλήθεια πως όταν βλέπει μπροστά του τον Νάτσο Γκαρσία σεληνιάζεται. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά σταματάνε με το σφύριγμα της λήξης. Έξω από το γήπεδο ο Πάμπλο είναι ένα ήσυχο παιδί και ένας καλός φίλος. Φυσικά και ήμουν παρών στις «μονομαχίες» με τον Ρόναλντ, στα παιχνίδια της Εθνικής μας με τη Βολιβία. Υπήρξαν και μερικές δυσάρεστες στιγμές, αλλά βέβαια εδώ είναι Αμέρικα Λατίνα και τα αίματα βράζουν, μην το ξεχνάς αυτό. Ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια.

Η ευχή μου πάντως για το ντέρμπι της Κυριακής είναι να νικήσει η ομάδα του Πάμπλο, ο ΠΑΟΚ. Και μεταξύ μας κρίμα που δεν παίζει ο Μάριο Ρεγκέιρο λόγω τραυματισμού. Θα ήταν υπέροχο να του ρίξει μια ξεγυρισμένη δυνατή κλωτσιά ο Πάμπλο για τιμωρία που παίζει στην ίδια ομάδα με τον Νάτσο Γκαρσία (γέλια)!!!"






Χουάνμα Πένια: "Έκανε καλό η Ελλάδα στον Νάτσο"

Ο διεθνής αμυντικός της «verde» και ένας από τους παλαιότερους παίκτες της Εθνικής Βολιβίας, Χουάν Μανουέλ Πένια, ο οποίος αγωνίζεται στη Θέλτα του Βίγκο, έχει ζήσει από κοντά τις μονομαχίες των δυο Γκαρσία, όμως ευχήθηκε να μην υπάρξει συνέχεια στο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας:

"Γνωρίζω πού βρίσκεται ο Νάτσο και ξέρω (!) ότι την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος για μια ακόμα φορά με τον Πάμπλο Γκαρσία. Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι θέμα τύχης, δεν νομίζω ότι οι δυο τους έχουν να χωρίσουν κάτι, τουλάχιστον όχι έξω από το γήπεδο.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο βέβαια έχουν δημιουργήσει μια μικρή παράδοση αντιπαλότητας, αφού πότε ο ένας και πότε ο άλλος δίνουν συνέχεια στην προσωπική τους αντιπαράθεση, όμως πέρα από αυτό σίγουρα δεν υπάρχει κάτι περισσότερο.

Πάντως, μεταξύ μας, είναι λίγο κουφό να βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου, παίζοντας στις δυο αντίπαλες ομάδες της ίδιας πόλης. Αλλά βλέπεις, η ζωή μερικές φορές γίνεται γραφική. Ελπίζω την Κυριακή να κυλήσουν όλα ομαλά στο παιχνίδι, έτσι κι αλλιώς ο Νάτσο δεν έχει ανάγκη κάποιο επεισόδιο για να αναδειχθεί.

Είναι πολύ καλός και χρήσιμος ποδοσφαιριστής και στην Ελλάδα έχει βρει τον «παράδεισό» του. Η χώρα σας του έκανε καλό, ξαναβρήκε τον εαυτό του και πλέον αποδίδει σύμφωνα με την αξία του. Του εύχομαι να νικήσει ο Άρης και να είναι από τους διακριθέντες".



































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ