ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πογκμπά αποκάλυψε θρυλική ατάκα του Μίνο Ραϊόλα, με την οποία τον έπεισε να φύγει από την Γιουνάιτεντ

Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 16 Οκτωβρίου 2021
Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 16 Οκτωβρίου 2021 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Πολ Πογκμπά είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και θέλησε να την κάνει γνωστή μέσω της εξιστόρησης ενός διαλόγου που είχαν το 2011, όπου τον έπεισε να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μίνο Ραϊόλα ήταν ένας από τους ανθρώπους που έδωσε πολύ μεγάλη υπόσταση στο επάγγελμα του μάνατζερ παικτών και ο πρόσφατος χαμός του, σε ηλικία μόλις 54 ετών, είναι μία είδηση σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες παγκόσμιας κλάσης που είχε στο πελατολόγιό του ήταν πολλοί και ένας εξ αυτών ήταν ο Πολ Πογκμπά, με τον Γάλλο διεθνή μέσο να έχει μία μοναδική σχέση με τον Ραϊόλα και να αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταξύ τους χημείας κάτά την παρουσία του το βράδυ της Δευτέρας (6/11) στα "Golden Boy Awards" που λαμβάνουν χώρα στο Τορίνο.

"Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες για τον Μίνο Ραϊόλα,. Όταν ήμουν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νέος, ο Φέργκιουσον ήθελε να με βάλει να υπογράψω συμβόλαιο.

Ο Ραϊόλα ήρθε λίγο αργά και μου είπε: "Έχεις υπογράψει"; Απαντήσαμε αρνητικά. Ο Μίνο είπε: "Αυτό το συμβόλαιο δεν θα το υπέγραφε ούτε ο σκύλος μου. Πολ, σήκω και πάμε να φύγουμε...

Όσο το σκέφτομαι πως ήμουν 17 ετών και το είπα αυτό μπροστά στον Άλεξ Φέργκιουσον, ήμουν πολύ γενναίος".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ