ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πιεμπονγκσάντ θέλει τον Παναθηναϊκό στις "ρίζες" του

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αντιλαμβάνεται την καχυποψία του κόσμου και θα την αντιμετωπίσει με επιλογές από την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο Sport24.gr.

"Όμως χρειάζομαι και εγχώρια νοοτροπία. Ανθρώπους που να γνωρίζουν το κλαμπ και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός" είχε δηλώσει ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr, ερωτώμενος για τις προθέσεις του για τη στελέχωση της ΠΑΕ.

Το νόημα της δήλωσης του 63χρονου επιχειρηματία ήταν ξεκάθαρο: θα αναζητήσει δύο-τρία κατάλληλα πρόσωπα από τους παλαιμάχους της νεότερης γενιάς, για να τους εντάξει στο διοικητικό οργανόγραμμα.

Ο Πιεμπονγκσάντ είναι ξένος, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί την καχυποψία που επικρατεί για το ποιόν του. Έχει τις "πηγές" του στην Αθήνα και μαθαίνει για την επιφυλακτικότητα των οπαδών του "τριφυλλιού". Επίσης, κατανοεί ότι η μυστικοπάθεια γύρω από τους επενδυτές που συγκροτούν την "Pan Asia" δεν βοηθά.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Ωστόσο, ο Πιεμπονγκσάντ δεν πτοείται και πιστεύει ότι με τις πράξεις του θα αντιστρέψει το κλίμα. Για αυτό, "σκανάρει" τους πρώην ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 2000, οι οποίοι δεν έχουν φθαρεί στη συνείδηση του κόσμου. Με την παρουσία τους, προσδοκά ότι οι οπαδοί δεν θα αποκοπούν από τον Παναθηναϊκό λόγω του ξένου ιδιοκτήτη και θα αισθανθούν οικεία με γνώριμες φιγούρες της ιστορίας του Συλλόγου.

Φυσικά, ο Πιεμπονγκσάντ δεν είναι χτεσινός στο ποδόσφαιρο και διαπιστώνει ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να βολευτούν... Στην ίδια συνέντευξη είχε τονίσει κατηγορηματικά: "Δεν μπορούμε να… ευχαριστήσουμε τους πάντες. Πρέπει να επιλέξουμε ποιοι μπορούν πραγματικά να προσφέρουν και να εκπροσωπήσουν το κλαμπ". Είναι μία σαφέστατη δήλωση ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μετατραπεί σε... δημόσια υπηρεσία.

Ο "ΚΑΡΑ" ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Η προεργασία που έχει κάνει το επιτελείο του Πιεμπονγκσάντ σε αυτό το σκέλος είναι πολύ πιο προχωρημένη απ' ότι έχει διαρρεύσει. Οι συνεργάτες του έχουν αναζητήσει πληροφορίες για πολλούς παλαίμαχους και στελέχη που έχουν εργαστεί στην ΠΑΕ την τελευταία δεκαετία και έχουν πραγματοποιήσει διερευνητικές συζητήσεις.

Όπως με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον οποίο έχουν προσεγγίσει πολύ καιρό πριν οι επιτελείς του Ταϊλανδού. Ο "Κάρα" έχει το πακέτο που αναζητά ο Πιεμπονγκσάντ. Είναι άφθαρτος, έχει συνδεθεί απόλυτα με τον Παναθηναϊκό, ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει συγκεκριμένο επαγγελματικό προσανατολισμό στο άθλημα. Ωστόσο, περισσότερα για το διοικητικό οργανόγραμμα θα γνωστοποιηθούν μετά το κλείσιμο του deal.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο μεταξύ, όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου μέχρι τον πιο χαμηλά ιστάμενο στην ιεραρχία, έδωσαν τα βιογραφικά τους στους συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ. Ο καθένας θα αξιολογηθεί από τον Ταϊλανδό, αν και σε πρώτη φάση δεν αναμένονται αλλαγές. Για λειτουργικούς λόγους, η διοίκηση και οι υπηρεσίες της ΠΑΕ θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σε μεταγενέστερο χρόνο ο Πιεμπονγκσάντ θα παρεμβαίνει όταν το κρίνει απαραίτητο με προσθαφαιρέσεις.

Όσον αφορά τους απολύτως έμπιστους του Ταϊλανδού οι οποίοι θα εποπτεύουν την ΠΑΕ, θα εμφανιστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Απ' ότι φαίνεται πάντως, η προοπτική των ηχηρών ονομάτων, όπως ο Αβραάμ Γκραντ απομακρύνεται και θα επιλεγούν τεχνοκράτες, οι οποίοι θα μετέχουν στις διοικητικές λειτουργίες, θα ελέγχουν τα οικονομικά και τις συμβάσεις και δεν θα έχουν λόγο στα ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ