ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε, με τις πληγές του ακόμη ανοικτές

Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Λίνκολν | 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Λίνκολν | 16 Σεπτεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Γιβραλτάρ που ήρθε πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς και με σημείο αναφοράς τις επεμβάσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Είναι κάποια παιχνίδια όπως της Πέμπτης που έδωσε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, που αν τα κερδίσεις, κανείς δεν θα σου πει και μπράβο. Αν όμως πάνε στραβά μπορούν να σου κάνουν μεγάλη ζημιά.

Ο δικέφαλος πληγωμένος από το στραπάτσο της Κυριακής και την ήττα από τον ΠΑΣ, πήρε από τον πρώτο του αγώνα στο Conference League μόνο τα αυτονόητα. Η νίκη του μπορεί να μην ήταν πειστική, ούτε σε σκορ ούτε σε εμφάνιση του δίνει όμως πράγματα σημαντικά για αυτή την περίοδο και κυρίως χρόνο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς που πρέπει κάθε ομάδα με φιλοδοξίες πρόκρισης να πάρει στο Γιβραλτάρ. Έβαλε κάποια νέα πρόσωπα στο rotation και χωρίς να θεραπεύσει τις πληγές του κέρδισε μια επίφαση ηρεμίας μέχρι τουλάχιστον τον αγώνα της Κυριακής (19/9) με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Και αυτό γιατί ο, σαφώς ανέτοιμος σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, ΠΑΟΚ από παιχνίδι με παιχνίδι και πάντα αν κερδίζει μπορεί να χτίσει αυτοπεποίθηση να μαζέψει βαθμούς και να κλείσει τους λογαριασμούς του με το… κάζο της πρεμιέρας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με αντίπαλο την Λίνκολν δεν μπορείς να σταθείς και τόσο πολύ στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αρχική ενδεκάδα. Όποιος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στο Γιβραλτάρ και να ξεκινούσε, από τον "βενιαμίν" Κούτσια μέχρι και τον… "Πατριάρχη" Βιεϊρίνια που μπήκαν ταυτόχρονα αλλαγή, η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες θα παρέμενε χαώδης. Και αυτή θα έπρεπε να πιστοποιηθεί και στον συνθετικό χλοοτάπητα που δυσκόλεψε πολύ, όπως αποδείχθηκε τελικά τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Δήλωσε "παρών" ο Πασχαλάκης

Αν μπορεί να σταθεί κάπου κανείς αυτό θα ήταν η επιστροφή του Πασχαλάκη κάτω από την εστία, για να "σβήσει" και η πίεση στο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε περισσότερη δουλειά από ότι θα περίμενε κανείς. Για το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης να κάνει τρεις-τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις και μια φορά να σωθεί από το δοκάρι, μόνο δύο εξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν: είτε οι επιθετικοί της Λίνκολν ήταν περισσότερο ποιοτικοί από ότι τους υπολόγιζαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, είτε η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και αυτό το δεύτερο συνέβη. Ακόμη και απέναντι στη Λίνκολν ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει ζητήματα στα μετόπισθεν με αργό transition, έλλειψη συγκέντρωσης και αρκετά λάθη.

Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών Μιχάι – που μπήκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα - και, κυρίως, ο Κρέσπο, μέχρι να γίνει αναγκαστικά λόγω τραυματισμού αλλαγή, ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της ανασταλτικής λειτουργίας των υπολοίπων. Μέσα στους υπόλοιπους βάλτε και τους δυο μπακ Τέιλορ και Σίντκλεϊ

Κακός στο πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε από την εξ ορισμού χειρότερη ομάδα του ομίλου του 9 τελικές, από τις οποίες οι 5 ήταν στην εστία με τον Πασχαλάκη να είναι ο κορυφαίος του παίκτης τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Σε αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος ήταν αδικαιολόγητα κακός και δημιουργικά. Είχε μια καλή ευκαιρία που την σπατάλησε ο Άκπομ ενώ το δίδυμο στα χαφ Κούρτιτς- Εσίτι κάθε άλλο παρά λειτουργικό έδειξε. Και αν δεν κατάφερνε σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, να ανοίξει το σκορ θα δυσκολευόταν ακόμη περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρώτο γκολ του Άκπομ στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ διόρθωσε όχι την εικόνα αλλά τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη με τον Μίτριτσα να ανοίγει και αυτός λογαριασμό στο σκοράρισμα και πλέον μπορεί να κοιτάξει μπροστά. Η γενικότερη εικόνα του δεν άλλαξε και πολύ και δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει με τόσες αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι είναι κατά των αρχών του να δίνει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν πριν από 16 ημέρες, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς… Και οι τρεις θα του δώσουν λύσεις όταν φτάσουν στο 100% της ετοιμότητας τους.

Ίσως το πιο ενθαρρυντικό από όλα όσα έγιναν στο Γιβραλτάρ ήταν η χρησιμοποίηση των νεαρών. Του Μιχάι που ξεκίνησε στην ενδεκάδα, τον Μιχαηλίδη που κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον Κρέσπο και τα λεπτά συμμετοχής που έδωσε σε Κωνσταντέλια και Κούτσια ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σημαντικές και άργησαν οι παρεμβάσεις Σαββίδη

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών έγιναν δυο παρεμβάσεις από τον Ιβάν Σαββίδη που ήταν πολύ σημαντικές. Η πρώτη σε χώρο εκτός ΠΑΟΚ, στην τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους του OPEN και η δεύτερη στην ομιλία που έκανε προς τους παίκτες της ομάδας του πριν το σημερινό αγώνα στο Γιβραλτάρ.

Οι απαντήσεις που έδωσε στην πρώτη, σχετικά με όλα αυτά που ακούγονται εδώ και καιρό, βοηθούν στην διαμόρφωση ενός καλύτερου κλίματος γύρω από την ομάδα που ολοένα και πιο βαρύ φαινόταν να γίνεται. Με την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στους παίκτες του Λουτσέσκου στη διάρκεια της ομιλίας σίγουρα βελτιώνει το κλίμα μέσα στην ίδια την ομάδα. Και στα δύο κομμάτια μια τέτοια είδους παρέμβαση ήταν απαραίτητη και ίσως και να άργησε να συμβεί…

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ