ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ καλύπτει πρώτα τις ανάγκες του και μετά θα ακούσει προτάσεις

Ο Αντόνιο Τσόλακ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Αντόνιο Τσόλακ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" INTIME

Ο ΠΑΟΚ αφού ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των μεταγραφών του, θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα εξαρτηθούν από το ενδιαφέρον που θα προκύψει για παίκτες του στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο προγραμματισμός του ΠΑΟΚ προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα ξεκινά η προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα έχουν κλείσει αρκετές κινήσεις ενίσχυσης, που θα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό του συνολικού πλάνου.

Στην πραγματικότητα οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουν να κάνει και με την αντικατάσταση ποδοσφαιριστών που σήμερα ανήκουν στο ρόστερ αλλά ο ΠΑΟΚ θα ακούσει με ενδιαφέρον προτάσεις για την παραχώρηση τους.

Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές αυτοί; Από μια πρώτη εκτίμηση δημιουργείται μια λίστα που περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, Αντόνιο Τσόλακ, Τόμας Μουργκ, Λούκας Τέιλορ, Λέο Ζαμπά και άλλους.

Από τους τρεις Βραζιλιάνους αυτός που θα μπορούσε να φέρει μια καλή πρόταση είναι αναμφίβολα ο Αουγκούστο, κυρίως λόγω των εμφανίσεων που έκανε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Δικεφάλου. Από την άλλη πλευρά το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελευταία χρονιά της ισχύος του και λογικά θα απασχολήσει έντονα τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Για τους άλλους δυο -Ζαμπά και Τέιλορ- τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο πρώτος απέχει πολύ από το να δικαιώσει τις προσδοκίες ενός μεγάλου project που δημιουργήθηκαν με την απόκτηση του και το γεγονός ότι και αυτός μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δρομολογεί εξελίξεις. Η απόκτηση του Λούκας Τέιλορ το περασμένο καλοκαίρι αποδείχθηκε στην πράξη άστοχη κίνηση και το μέλλον του στην Τούμπα είναι εξαιρετικά αβέβαιο, ακόμη και αν δεν προκύψουν ενδιαφερόμενοι.

Από εκεί πέρα ο Αντόνιο Τσόλακ στο δεύτερο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο αποδοτικός σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεν έδειξε και πάλι ότι τουλάχιστον στην Τούμπα μπορεί να αποτελέσει μια σίγουρη λύση στο θέμα του "εύκολου γκολ".

Έχοντας παρακαταθήκη την παρουσία του στο περυσινό Champions League με την Μάλμε αλλά και εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Ευρώπη ο Κροάτης επιθετικός, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, μπορεί να φέρει προτάσεις που στην Τούμπα θα τις ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον. Το να προκύψει ενδιαφέρον για τον Τσόλακ μοιάζει αυτή την στιγμή τουλάχιστον ως προαπαιτούμενο για να κινηθεί ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Για τον Τόμας Μουργκ υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ομάδα από τους εκπροσώπους του. Και αυτό διότι ο Αυστριακός δεν έχει καταφέρει, σε αυτά τα δυο χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ, να κάνει την διαφορά, γεγονός που οδηγεί τους ανθρώπους του Δικεφάλου στην αναζήτηση άλλον μεσοεπιθετικών.

Δεν αποκλείεται να προκύψουν και εκπλήξεις με παίκτες που θεωρούνται δεδομένοι στο ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το βέβαιο είναι ότι για όποιον ποδοσφαιριστή αποχωρήσει από την Τούμπα, θα προκύψει αντικαταστάτης με κοινή απόφαση Λουτσέσκου και Μπότο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ