ΠΑΟΚ

"Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα"

"Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα"
MOTIONTEAM

Στην συνέντευξη Τύπου της Βασιλείας ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τον 2ο προκριματικό του Champions League, Αλεξάντερ Φράι και Λούκα Ζούφι συμφώνησαν ότι ο "Δικέφαλος" έχει προβάδισμα μετά το 2-1 της Τούμπας.

Στη συνέντευξη Τύπου της Βασιλείας, τόσο ο υπηρεσιακός προπονητής της Άλεξ Φράι όσο και ο Ζούφι που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του, τόνισαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ωστόσο και οι δύο μίλησαν για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει και η δική τους ομάδα.

"Ο ΠΑΟΚ από όσα είδα μία καλά οργανωμένη ομάδα, με έναν πάρα πολύ καλό επιθετικό, τον Πρίγιοβιτς, αλλά και ένα πολύ καλό μεσοεπιθετικό τον Πέλκα, που είναι τεχνικός και δραστήριος παίκτης. Υπάρχουν δύο ζώνες άμυνες και έναν πολύ καλό και δυνατό Βιεϊρίνια που βοηθά με την εμπειρία του στη Μπουντεσλίγκα", είπε ο Φράι.

Για την αλλαγή προπονητή:

"Υπάρχουν ομάδες που αλλάζουν συχνά προπονητές και εδώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα μας από την αλλαγή προπονητή, διότι οι επαγγελματίες παίκτες έχουν την υποχρέωση να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους, είτε συμπαθούν τον νέο τεχνικό είτε όχι".

Για το αν η ομάδα ασχολήθηκε περισσότερο με την αποκατάσταση των παικτών ή με την ανάλυση του αντιπάλου:

"Κάναμε ανάλυση του αγώνα με την ομάδα για να δούμε πως προχωράμε. Είδαμε τον ΠΑΟΚ θα τον δούμε και σήμερα στο ξενοδοχείο και θα τον αναλύσουμε με τους παίκτες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εκ νέου το ποδόσφαιρο, αλλά να δημιουργήσουμε επιθετικές δομές".

Για το πως πιστεύει ότι θα κυλήσει ο αγώνας και ποιος είναι το φαβορί:

"Το πλεονέκτημα το έχει ο ΠΑΟΚ γιατί περνά και με ισοπαλία, έχουμε στόχο να κερδίσουμε και για αυτό το σκοπό θα αγωνιστούμε".

Για το αν υπάρχει πίεση σε αυτόν και στους παίκτες του:

"Δεν είναι εύκολη κατάσταση και είναι ασυνήθιστο για εμάς. Ελπίζω να μη γίνει συνήθεια από εδώ και πέρα. Οι παίκτες μας έχουν συναίσθηση και ξέρουν πως η κριτική τους κάνει καλύτερους".

Για τις απουσίες και την απόδοση της ομάδας του:

"Θα λείπουν οι Τζάκα, Πετρέρα και Κουζμάνοβιτς. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική η ψυχολογία και το θέμα δεν είναι να παίξεις για 65 λεπτά απλά, αλλά να μπορέσεις να αποδόσεις σε υψηλό επίπεδο ακόμα και για 25 λεπτά".

Για το ποιες είναι οι ανησυχίες του:

"Δεν θέλω να φέρνουμε το τέλος του κόσμου, δεν είναι συνηθισμένο να αλλάζει ο προπονητής, αλλά συμβαίνει.Η ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της. Έγιναν και λάθη και σωστές κινήσεις και αυτός θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον".

Για το αν θα είναι το τελευταίο του ματς στον πάγκο της πρώτης ομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ:

"Έχω μάθει όσα γράφτηκαν για εμένα τις τελευταίες ημέρες και τις αποφάσεις τις παίρνει η διοίκηση και όχι εγώ. Τώρα γίνονται αναλύσεις. Ένας προπονητής με δίπλωμα Α1 μπορεί να προπονήσει μέχρι 20 ημέρες στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας ίσως είμαι και στον αγώνα με τη Ζυρίχη στον πάγκο, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό τη δεδομένη στιγμή".

ΖΟΥΦΙ: "Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ"

Από την πλευρά του ο Λούκα Ζούφι στάθηκε στο γκολ του Αγέτι που κράτησε ζωντανές της ελπίδες της Βασιλείας για πρόκριση. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως νιώθουν οι παίκτες:

"Έγινε μια καλή αρχή. Φυσικά είναι δύσκολη η κατάσταση. Ήταν σημαντικό το γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ένα γκολ για να προχωρήσουμε. Θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας και τη γραμμή μας".

Για την εκτίμηση του για την πορεία της Βασιλείας:

"Αυξάνεται η πίεση, γιατί πρέπει να φέρουμε μια νίκη. Θα βγούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Δεν τελειώνει ο κόσμος. Είμαι αισιόδοξος ότι με τους φιλάθλους μας, θα προχωρήσουμε και θα περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το τι παραπάνω περιμένει από τον ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι:

"Είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι, ότι πρόκειται για μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Για αύριο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας και θα φτάσουμε σε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ".

Για την εικόνα των δύο ομάδων και για το αν υπάρχει φαβορί:

"Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί μετά το 2-1. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Θέλουμε τη νίκη και με την ενίσχυση των οπαδών μας αύριο, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να την πάρουμε".

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ