ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να "ξορκίσει την κατάρα" των 4,5 χρόνων χωρίς νίκη στην Τρίπολη

Καρλίτος και Αλεξανδρόπουλος θα βρίσκονται στην 11άδα του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολη
Καρλίτος και Αλεξανδρόπουλος θα βρίσκονται στην 11άδα του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολη INTIME

Με σούπερ ψυχολογία και την ενδεκάδα των δύο τελευταίων αγώνων, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (23/10, 20:30) στο "Θ. Κολοκοτρώνης" κόντρα στον Αστέρα την πρώτη εκτός έδρας νίκη του μετά από 8,5 μήνες και το τέλος του αρνητικού σερί στην Τρίπολη.

Μαζεύτηκαν πολλά αρνητικά ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό τόσο με τις εκτός έδρας επιδόσεις του τους τελευταίους 8,5 μήνες, στη διάρκεια των οποίων παραμένει χωρίς νίκη απ’ τις 6 Φεβρουαρίου (259 μέρες) και το 3-2 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, όσο και με την "παράδοση" των τελευταίων 4,5 ετών στην Τρίπολη, όπου το "τριφύλλι" αδυνατεί να νικήσει τον Αστέρα μετά το... κυπελλικό διπλό (1-0) στη ρεβάνς της 1ης Μαρτίου 2017 (πριν από 1.697 ημέρες).

Και τα δύο αυτά αρνητικά ρεκόρ ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να τα... ξορκίσει στη σαββατιάτικη (23/10 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE από το SPORT24) επίσκεψή του στο "Θ. Κολοκοτρώνης", έδρα στην οποία μετράει 3 ισοπαλίες με 1-1 και 2 ήττες με 1-0, μετά από εκείνο το γκολ του (αμυντικού του ΟΦΗ πλέον) Νίκου Μαρινάκη στις καθυστερήσεις του δεύτερου προημιτελικού Κυπέλλου (πριν έρθει το αντάμωμα με τον... Κύζα).

Με τους δείκτες τη ψυχολογίας στο... φουλ μετά τη νέα εξαιρετική εμφάνιση στο "Απόστολος Νικολαΐδης" κόντρα στον Ιωνικό και παρά το "μούδιασμα" όλου του οργανισμού του Παναθηναϊκού απ' την τιμωρία των δύο αγωνιστικών σε άδεια Λεωφόρο, που επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή, οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν να φτάσουν στο πρώτο διπλό της σεζόν, μπαίνοντας πλέον σε μία τετράδα αγώνων-φωτιά.

Ομάδα (του Γιοβάνοβιτς) που νικάει δεν αλλάζει

Η τελευταία προπόνηση στο "Γ. Καλαφάτης" δεν έβγαλε άλλα "θέματα" για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που -αντίθετα- είδε και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις στο ισχίο και να δηλώνει "παρών" σε αποστολή κι ενδεκάδα.

Ούτως ή άλλως ο Σέρβος τεχνικός δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές και το πιο πιθανό είναι πως θα διατηρήσει την ενδεκάδα που εμπιστεύτηκε στα δύο τελευταία ματς με Ολυμπιακό (στο Φάληρο) και Ιωνικό. Αφενός διότι βλέπει πως αυτό το mixed 4-4-1-1 που σταθεροποίησε σ’ αυτούς τους δύο αγώνες, αρχίζει να "ρολάρει" καλά και να βρίσκει ομοιογένεια και "χημεία" (ιδίως η τετράδα μπροστά) κι αφετέρου διότι θέλει να δείξει προς όλο το γκρουπ πως όσοι δουλεύουν και παίζουν καλά, θα έχουν τη θέση τους στην ενδεκάδα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνουν εκ νέου στον πάγκο παίκτες όπως π.χ. ο Βέλεθ ή ο Κώτσιρας, μολονότι και οι δύο έχουν τις πιθανότητές τους για το βασικό σχήμα στο αποψινό ματς.

Κάτω απ’ τα "πράσινα" γκολπόστ (παρά την επιστροφή του Διούδη που άφησε πίσω του πλέον το θέμα της ίωσης) θα πάρει πάλι γάντια βασικού ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, με τους Φακούντο Σάντσες και Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας και τους Αχιλλέα Πούγγουρα-Σβόνιμιρ Σάρλια κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο των Ρούμπεν-Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου έχει "δέσει" εξαιρετικά και δεν "σπάει" με τίποτα, ενώ στις πτέρυγες θα ξεκινήσουν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Ματέους Βιτάλ. Στην επίθεση οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Καρλίτος Λόπεθ θα εναλλάσσουν διαρκώς θέσεις στην κορυφή σ’ αυτό το διαρκές "μέσα-έξω", που βραχυκύκλωσε πλήρως προ εβδομάδας την άμυνα του Ιωνικού. Με το πλάνο να παραμένει ίδιο: Πίεση ψηλά απ’ το ξεκίνημα του ματς κι επιθετική διάθεση απ’ το πρώτο... σφύριγμα του διαιτητή Βασίλη Φωτιά (συνδέσμου Πέλλας).

Εκτός έμειναν ο ανέτοιμος Ραμόν Λούντκβιστ (προπονήθηκε την Παρασκευή σε φουλ ένταση, αλλά είχε χάσει πολλές προπονήσεις απ’ την περασμένη Κυριακή λόγω ίωσης), ο Μπαρτ Σένκεφελντ, που λογικά θα επανέλθει στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο "λαβωμένος" Φεντερίκο Μακέντα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Γιασίν Αγιούμπ.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην Τρίπολη από το απόγευμα της Παρασκευής (22/10) συγκροτούν οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ