ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έδωσε deadline 24 ωρών στην Αλ Φατέχ, ειδάλλως ο Βέλεθ θα πάει στο Πήλιο

Ο Φραν Βέλεθ στην παρουσίαση της φανέλας του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022
Ο Φραν Βέλεθ στην παρουσίαση της φανέλας του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022 IN TIME SPORTS

Αν μέσα στις επόμενες 24ώρες η Αλ Φατέχ δεν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό στον τρόπο καταβολής των χρημάτων που έχουν συμφωνηθεί για την πώληση του Βέλεθ ο Ισπανός θα ταξιδέψει στο Πήλιο για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των πράσινων.

Δεδομένου πως από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25/6) ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με την Αλ Φατέχ για την πώληση του Φραν Βέλεθ αντί του ποσού των 800.000 ευρώ (ή 840.000 δολαρίων) συν κάποιων μπόνους συμμετοχών και στόχων, η μεταγραφή θα έπρεπε –υπό κανονικές συνθήκες- να έχει ήδη δρομολογηθεί κι ο Ισπανός να έχει ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία. Κι όμως η μεταγραφική δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε τελικό στάδιο, καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμα όλα όσα είχε ζητήσει ο Παναθηναϊκός για να τελειώσει το deal.

Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο καταβολής κι άμεσης εξόφλησης των χρημάτων προς τους "πράσινους" με τις... υπογραφές. Όρος που είχε ζητηθεί εξαρχής απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει καλυφθεί μέχρι αυτή την ώρα επαρκώς απ’ τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Από τις πρώτες ώρες που έγινε η προσέγγιση της Αλ Φατέχ για τον 31χρονο αμυντικό του Παναθηναϊκού, αφού πρώτα τον... δελέασε με διετές συμβόλαιο (κι οψιόν επέκτασης για άλλο ένα έτος) με συνολικές αποδοχές 2,1 εκατ. ευρώ, στο "τριφύλλι" είχαν ξεκαθαρίσει δύο πράγματα:

α) Το ποσό με το οποίο θα συναινούσαν για την παραχώρηση του Βέλεθ θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 800.000 ευρώ, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη... κουβέντα την αστεία πρόταση των 200.000 ευρώ που κατατέθηκε αρχικά μέσω του ατζέντη του Βέλεθ, Άλβαρο Βιθκαΐνο.

β) Τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν σε μία δόση και άμεσα. Πρώτον, διότι ο Παναθηναϊκός έχει... καεί με καθυστερήσεις πληρωμών από αραβική ομάδα στο παρελθόν (συγκεκριμένα απ’ την Αλ Αΐν που τους εξόφλησε την τρίτη δόση της μεταγραφής του Μπεργκ, με 5μηνη καθυστέρηση τον Νοέμβριο του 2018) και δεύτερον για να βγουν άμεσα στην "αγορά" για τον αντικαταστάτη του Βέλεθ, έχοντας από νωρίς διαθέσιμα τα χρήματα της πώλησης του Ισπανού.

Ο Παναθηναϊκός αναμένει εδώ και τρεις μέρες να ικανοποιηθεί στο ακέραιο κι ο δεύτερος όρος που έθεσε, αρνούμενος την πρόταση που κατατέθηκε απ’ την αραβική πλευρά να καταβληθούν τα χρήματα σε μία δόση, αλλά σε ένα με ενάμισι μήνα μετά τις υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση οι "πράσινοι" ήταν ξεκάθαροι, υπογραμμίζοντας πως όλο το ποσό της μεταγραφής θα πρέπει να μπει στο λογαριασμό τους αμέσως μετά την έγκριση του ITC (International Transfer Certificate) της μετακίνησης του Βέλεθ, ζητώντας να υπάρξει αντίστοιχη, νομική δέσμευση απ’ την αραβική πλευρά.

Επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία διάθεση... υποχώρησης από τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, έχουν δώσει μία ξεκάθαρη διορία (deadline) προς τους Άραβες για να προχωρήσουν την όλη διαδικασία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ειδάλλως ο Βέλεθ θα αναχωρήσει για το Πήλιο, για να ενταχθεί κανονικά στο καμπ του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας.

Οι Άραβες λογικά θα συναινέσουν να πληρωθεί άμεσα το ποσό, ωστόσο, θα πρέπει να προχωρήσουν πλέον από τα... λόγια στις πράξεις, εφόσον θέλουν να κάνουν δικό τους τον 31χρονο Ισπανό αμυντικό...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ