ΑΕΚ

Ο Ουζουνίδης παίρνει (και) γόμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει κάνει τον σχεδιασμό της δικής του ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης και έχει ήδη εντοπίσει και τις περσινές αγωνιστικές ανορθογραφίες που θέλει να διορθώσει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι πως έχει απολύτως ξεκάθαρη εικόνα της νέας του ομάδας, πριν καν ξεκινήσει την δουλειά μέσα στο γήπεδο και πως γνωρίζει το υλικό που θα παραλάβει, πριν καν το παραλάβει.

Αυτό το πλεονέκτημα άλλωστε, έχει επιτρέψει στον Εβρίτη τεχνικό, να προλάβει να σχεδιάσει τη νέα ΑΕΚ, μόλις μια εβδομάδα από τότε που επισήμως έγινε προπονητής της. Ο Ουζουνίδης είχε παρακολουθήσει προσεκτικά και είχε μελετήσει πολύ την περσινή ΑΕΚ. Και μάλιστα εκτιμούσε πολλά απ’ όσα τελικά την οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την αγωνιστική νοοτροπία νικητή που έβγαζε σε κάθε παιχνίδι και μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι να σφικτή αμυντική της λειτουργία. Αυτά, θα είναι στοιχεία που θα έχει και η ΑΕΚ του Ουζουνίδη.

Όμως ο 49χρονος τεχνικός είχε εντοπίσει και αγωνιστικές… ανορθογραφίες στην περυσινή ομάδα της Ένωσης. Αυτές τις έχει σημειώσει, τις έχει υπογραμμίσει και θα πάρει… γόμα κατά την διάρκεια της δουλειάς στην προετοιμασία, προκειμένου να τις "σβήσει". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ

Ήδη από την επίσημη παρουσίαση, ο Ουζουνίδης μίλησε για βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την αποτελεσματικότητα. Παρόλο που τελικά εκεί καταλήγει. Η λειτουργία της ΑΕΚ στην επίθεση, ήταν αυτή που έχει προβληματίσει τον Εβρίτη τεχνικό.

Ειδικά σε ορισμένα παιχνίδια, απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες. Σε τέτοιου είδους ματς απέναντι σε αντιπάλους που έπαιζαν πολύ κλειστά, η ΑΕΚ ήταν στατική και δεν έβρισκε τρόπους να ανοίξει το παιχνίδι της και να βρει χώρους. Και πολλές φορές έφτανε στο σημείο να βραχυκυκλώσει.

Όπως απέναντι στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ ή με την ΑΕΛ στην Λάρισα. Αυτό είναι κάτι που ο Ουζουνίδης θέλει να δουλέψει πολύ για να το διορθώσει. Για να δώσει κίνηση και ταχύτητα στην επίθεση της ΑΕΚ και λύσεις για να βρίσκει χώρους.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΣΤΗΜΕΝΩΝ"

Η αλήθεια είναι πως η περσινή ΑΕΚ, είχε ένα πολύ εμφανές αγωνιστικό ζήτημα, το οποίο κουβαλούσε από την αρχή της σεζόν, μέχρι και το τέλος. Ήταν οι στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Στο ανασταλτικό κομμάτι η ΑΕΚ ήταν ευάλωτη από τις στημένες φάσεις.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τα τέσσερα πρώτα γκολ στην Ευρώπη (τρια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένα από τα Μπριζ), τα είχε δεχθεί όλα από κόρνερ. Ενώ στο επιθετικό κομμάτι, η ΑΕΚ δεν είχε αξιοποιήσει σχεδόν καθόλου τις στατικές φάσεις που κέρδιζε.

Και ήταν πολλές. Αυτό ο Ουζουνίδης θέλει να το αλλάξει. Να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία και να κάνει πιο αποτελεσματική την επιθετική. Άλλωστε ο Εβρίτης τεχνικός ξέρει πως η ΑΕΚ διαθέτει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με εξαιρετικά κτυπήματα. Και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Ενώ θεωρεί πως οι παίκτες θα πρέπει να πηγαίνουν πολύ πιο επιθετικά, στις στατικές φάσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ