ΑΓΓΛΙΑ

Ο Ουαλός μέσος της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς, ξεπέρασε τον καρκίνο

Ο διεθνής Ουαλός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπρουκς στη διάρκεια του Euro 2020 | 26 Ιουνίου 2021
Ο διεθνής Ουαλός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπρουκς στη διάρκεια του Euro 2020 | 26 Ιουνίου 2021 © 2021 DEAN MOUHTAROPOULOS/AP IMAGES

Ο διεθνής Ουαλός μέσος της Μπόρνμουθ Ντέιβιντ Μπρουκς έκανε γνωστό πως ξεπέρασε τον καρκίνο και θα ξεκινήσει προπονήσεις για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Λίγες ώρες πριν τον τελικό για την απευθείας άνοδο της Μπόρνμουθ στην Premier League με αντίπαλο τη Νότιγχαμ την Τρίτη (3/5) το βράδυ οι οπαδοί των κόκκινων άκουσαν την πλέον ευχάριστη είδηση που είχε να κάνει με τον 24χρονο διεθνή Ουαλό ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπρουκς ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο.

Όπως και τότε έτσι και τώρα ο ίδιος μέσω μηνύματος στον λογαριασμό του στο instagram ενημέρωσε για την πορεία της θεραπείας του και υποστήριξε πως έχει ξεπεράσει οριστικά τον καρκίνο και ανυπομονεί να επανέλθει στις προπονήσεις και σε κατάσταση τέτοια που θα του επιτρέψει να παίξει ξανά.

Στο μήνυμα του ο Μπρουκς έγραψε:

"Έχουν περάσει λίγοι μήνες από την τελευταία φορά που σας ενημέρωσα για την υγεία μου και σε αυτό το διάστημα έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τη θεραπεία μου για τον καρκίνο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το εκπληκτικό ιατρικό επιτελείο για την εξαιρετική δουλειά τους και στήριξη τους μέσα σε όλη τη διαδικασία

Την τελευταία εβδομάδα συναντήθηκα με έναν ειδικό γιατρό ο οποίος εξέτασε τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Είμαι χαρούμενος να σας πω πως η θεραπεία ήταν επιτυχής και μπορώ να μπω τώρα πως έχω ξεπεράσει τον καρκίνο.

Αυτά τα νέα είναι εκπληκτικά μπορώ να πω και σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και τις ευχές που με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα, σε δύσκολες καταστάσεις.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος να ξεκινήσω το ταξίδι της επιστροφής και να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Οι συμπαίκτες μου στην Μπόρνμουθ είχαν μια εξαιρετική σεζόν έως τώρα και ανυπομονώ να είμαι πίσω στο γήπεδο και να φωνάξω για αυτούς στα κρισιμότερα ματς της σεζόν.

Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά τους επόμενους μήνες και δεν μπορώ να περιμένω τη μέρα που θα βγω στο γήπεδο να παίξω ξανά μπροστά στο κοινό της Μπόρνμουθ"..

Μάλιστα και το Sky Sports έκανε σχετικό ρεπορτάζ για την ανακοίνωση του Μπρουκς λίγες ώρες πριν το καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο στην Premier League.

Ο Μπρουκς τον Οκτώβριο είχε γράψει στο instagram πως πάσχει από λέμφωμα Hodgkin και μάλιστα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο. Τι σήμαινε αυτό; Είναι τοπικώς προχωρημένη νόσος, με τον καρκίνο να εντοπίζεται σε δύο περιοχές των λεμφαδένων στη μία πλευρά του διαφράγματος (διάφραγμα είναι ο μυς κάτω από τους πνεύμονες) ή ότι ο καρκίνος εντοπίζεται σε μία περιοχή λεμφαδένα και σε ένα παρακείμενο όργανο.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ