ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο οπαδός της Τορίνο και τα γενέθλια του Παναθηναϊκού

Ο οπαδός της Τορίνο και τα γενέθλια του Παναθηναϊκού

Η δύναμη των συμπτώσεων λειτούργησε με τον πιο θαυματουργό τρόπο και ένας Ιταλός οπαδός της Τορίνο θυμήθηκε τον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό το 1985, ανήμερα της γενέθλια ημέρας του Τριφυλλιού! (vd)

Μερικές φορές η πραγματικότητα συνωμοτεί με την τύχη, προκειμένου να αναδείξουν με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο, τη σημασία ενός γεγονότος...

Όπως συνέβη τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου του 2014, ημέρα κατά την οποία ο Παναθηναϊκός γιορτάζει τα 106α γενέθλια από την ίδρυση του. Εκείνη την ημέρα έλαβε χώρα μία σύμπτωση, την οποία κανένας δεν θα είχε σκεφτεί να την προσχεδιάσει!

Προκειμένου να γίνει κατανοητά τα προαναφερόμενα, η διήγηση θα αρχίσει με χρονολογική σειρά και κατόπιν θα φτάσει στο συμπέρασμα.

Το Σάββατο 1/2, η Μίλαν υποδέχθηκε την Τορίνο στο Σαν Σίρο και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1. Το ιστορικό γήπεδο του Μιλάνο ήταν η αφετηρία της καμπάνιας "Το ποδόσφαιρο που θέλουμε" που άρχισε η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport και στο πλαίσιο της οποίας, πέντε φίλαθλοι θα επιλέγονται και θα διηγούνται την ανάμνηση τους από έναν αγώνα με ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ένας από τους επιλεγέντες ήταν ο Αλεσάντρο, οπαδός της Τορίνο, ο οποίος κλήθηκε να μεταφέρει τη δική του ιδιαίτερα εμπειρία από τα παιχνίδια! "Θυμάμαι όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο UEFA το 1985! Είχα πάει στο γήπεδο από τη Μπρέσια, μαζί με μερικούς φίλους μου. Η εκδρομή μας έμοιαζε σαν όνειρο! Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και εξαιρετική! Δεν συμβαίνει συχνά αυτό!" διηγήθηκε ο φαν της "γκρανάτα".

Η ιστορία του φιλοξενήθηκε στην έκδοση της Gazzetta τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου και κυκλοφόρησε σε όλη την Ιταλία. Την ίδια μέρα, ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 106 χρόνια ζωής!

Τυχαίο; Αναμφίβολα!

Μοναδικό; Σίγουρα!

Δεν υπήρχε καλύτερος και ιδανικότερος τρόπος να τιμηθεί αυτή η επέτειος με την αναφορά ενός οπαδού μιας άλλης μεγάλης από χώρα του εξωτερικού, ο οποίος έχει τεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού και εκείνο το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν!

Αποδεικνύοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα, έχει γίνει γνωστός στα πέρατα της Γης και πως παρά τις παροδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να απολαμβάνει το σεβασμό και της αναγνωρισιμότητας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ