ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, η Λίβερπουλ, η Μίλαν και οι άλλες αήττητες ομάδες της Ευρώπης

Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ
Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ INTIME

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Top-15 των αήττητων ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα με το ranking της UEFA, αγνοώντας την ήττα στη Super League Interwetten, και μπαίνει στην ίδια κουβέντα με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μίλαν και η Νάπολι.

Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από επτά αγωνιστικές και, ταυτόχρονα, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν θέλξει με την απόδοσή τους σε αρκετά παιχνίδια, έχουν καταφέρει να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και, παράλληλα, να είναι μέσα στους στόχους τους στο Europa League.

Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται στο Top-15 των αήττητων ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε ό,τι αφορά τα 31 κορυφαία της γηραιάς ηπείρου, σύμφωνα με το ranking της UEFA. Ο Ολυμπιακός συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το κλειστό κλαμπ παρέα με τη Λίβερπουλ, τη Μίλαν, τη Νάπολι, την Πόρτο, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τη Σάλτσμπουργκ, τη Βασιλεία, την Ντιναμό Κιέβου, την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα.

Σχετικά με το σύνολο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, δηλαδή και των 55 Λιγκών, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 25 αήττητες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει συγκομιδή πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 12 – 4, μετά από επτά αγωνιστικές στη Super League 1 και είναι μόνος πρώτος με 17 βαθμούς.

Για τις θέσεις 1 – 31 στο ranking της UEFA, η κατάταξη των αήττητων ομάδων έχει ως εξής:

> Η Λίβερπουλ έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τέρματα 27 – 6, σε εννέα παιχνίδια και είναι δεύτερη στη βαθμολογία με 21 πόντους, πίσω από την Τσέλσι η οποίος έχει 22.

> Η Μίλαν μετράει εννέα νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 23 – 9, σε δέκα αγώνες και είναι πρώτη στη Serie A με 28 βαθμούς.

Επίσης, η Νάπολι, που αντιμετωπίζει εντός έδρας την Μπολόνια την Πέμπτη (28/10), έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 19 – 3, σε εννέα ματς και είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στην κατάταξη με 25 πόντους.

> Η Φράιμπουργκ μετράει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 14 – 6, σε εννέα αγώνες και βρίσκεται στην τρίτη θέση στη Μπουντεσλίγκα με 19 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη Μπάγερν και δύο από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

> Η Πόρτο έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 21 – 6, σε εννέα παιχνίδια και είναι δεύτερη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με 23 πόντους, έναν λιγότερο από την πρώτη Μπενφίκα.

> Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει επίσης επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με τέρματα 14 – 4 και μοιράζεται τη δεύτερη θέση μαζί με την Πόρτο, καθώς και τα Λιοντάρια έχουν 23 βαθμούς.

> Η Σάλτσμπουργκ μετράει 11 νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 31 – 7, σε 12 παιχνίδια και είναι πρώτη στην Αυστρία με 34 πόντους.

> Η Χαρτς έχει πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες, με τέρματα 16 – 7, σε δέκα ματς και είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της Σκωτίας με 20 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη Ρέιντζερς. Η Χαρτς αγωνίζεται απόψε εκτός έδρας με αντίπαλο την Σεντ Τζόνσον.

> Η Ντιναμό Κιέβου έχει συγκομιδή δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 31 – 3, σε 12 παιχνίδια και είναι πρώτη στο ουκρανικό πρωτάθλημα με 32 πόντους.

> Η Παρτιζάν μετράει 12 νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 39 – 4, σε 13 αγώνες και είναι πρώτη στο σερβικό πρωτάθλημα με 37 βαθμούς.

> Ο Ερυθρός Αστέρας έχει 10 νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 29 – 6, σε 12 ματς και είναι δεύτερος στη βαθμολογία με 32 πόντους. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν απόψε εκτός έδρας την Ράντνικ.

> Η Βασιλεία μετράει επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 26 – 8, σε 11 παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή στο ελβετικό πρωτάθλημα με 25 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πρώτος με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

> Η ΑΕΚ Λάρνακας έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 14 – 5, σε επτά αγώνες και είναι πρώτη στην Κύπρο με 17 πόντους.

> Η Τράμπζονσπορ μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τέρματα 20 – 9, σε δέκα παιχνίδια και είναι πρώτη στο τουρκικό πρωτάθλημα με 24 βαθμούς.

> Η Χάποελ Μπερ Σεβά έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 12 – 4, σε επτά ματς και βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος του Ισραήλ με 17 πόντους.

> Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 18 – 9, σε εννέα αγώνες και είναι δεύτερη στη Βουλγαρία με 23 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Λουντογκόρετς.

Σχετικά, με τις θέσεις 30 – 55 στην ειδική βαθμολογία των χωρών της UEFA, η σειρά των αήττητων ομάδων στα πρωταθλήματας τους, είναι η ακόλουθη:

> Η Μπαλκάνι μετράει πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες, με τέρματα 14 – 7, σε 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα του Κοσόβου και είναι πρώτη με 21 πόντους.

> Η Λίνφιλντ έχει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 18 – 5, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19 βαθμούς.

> Η Κλαμπ Φούτμπολ Τίρανα μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 12 – 6, σε έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα Αλβανίας και είναι πρώτη με 14 πόντους.

> Η Φούτμπολ Κλαμπ Αραράτ-Αρμενία έχει εννέα νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 26 – 6, σε δέκα ματς και είναι πρώτη στην Αρμενία με 28 βαθμούς.

> Η Χιμπέρνιανς έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 16 – 7, σε επτά αγώνες και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της Μάλτας με 17 βαθμούς.

> Η ομάδα Δε Νιου Σεντς μετράει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 22 – 8, σε δέκα παιχνίδια και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της Ουαλίας με 26 πόντους.

> Η Σουτζέσκα έχει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες, με τέρματα 21 – 3, σε 12 ματς και είναι πρώτη στο Μαυροβούνιο με 32 βαθμούς.

> Σοσιετά Πολισπορτίβα Λα Φιορίτα μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 11 – 1, σε έξι αγώνες και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο με 16 πόντους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΠΟΡΤΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ