ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δάγκωσε, αλλά με... πονόδοντο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά στην αναμέτρηση με τη Λαμία
Ο Ματιέ Βαλμπουενά στην αναμέτρηση με τη Λαμία EUROKINISSI

Η Λαμία ήταν έτοιμη για όλα όμως οι πρωταθλητές δεν έπαθαν ότι με τον Ατρόμητο κι ας ήταν χειρότεροι απ' την πρεμιέρα. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος επισημαίνει τι θα κάνει ξανά φόβητρο την ομάδα του Πειραιά.

Να έπαιζε ευρωπαϊκό αγώνα, να κέρδιζε 1- 2 και να τον είχε "παιδέψει" ο αντίπαλος, θα μιλούσαμε για "απόδραση" και θα το ευχαριστιόσασταν όλοι. Αν όμως αυτό το "φορέσεις" στον Ολυμπιακό για ένα ματς στη Λαμία, σίγουρα δεν θα αρέσει σε κανέναν. Μην καθίσουμε να συζητάμε τα ίδια κάθε φορά. Η ομάδα αυτή την περίοδο είναι πολύ κάτω από τις δυνατότητές της, από τα "θέλω" της και από την αξία της. Ένα απλό γύρισμα σε 4-4-2 από την Λαμία και ένα μικρό ανέβασμα των γραμμών της, δυσκόλεψε απεριόριστα τους πρωταθλητές.

Ο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές του, σημείωσαν την πρώτη νίκη στον φετινό μαραθώνιο της Super League Intewetten με την εικόνα να προβληματίζει κυρίως για το δεύτερο ημίχρονο. Πιο κάτω θα διαβάσετε κάποια από αυτά που δεν έχει ακόμα ο Ολυμπιακός. Αλλά την ίδια στιγμή οφείλω να τονίσω ότι η άτιμη η μπάλα δεν κάνει συμφωνίες με τα αποτελέσματα και με τον τρόπο που αυτά θα έρχονται. Τι εννοώ; Πρώτη αγωνιστική με τον Ατρόμητο. Ένας.... τόνος ευκαιρίες αλλά γκολ ποτέ! Αυτή την φορά, φάσεις ελάχιστες, αλλά η δουλειά έγινε.

Ο Βαλμπουενά έδωσε το γενικό πρόσταγμα

Επίσης, ένα ποδοσφαιρικό στοιχείο είναι και το εξής: μια ομάδα-όνομα, την ώρα που φαίνεται πως ίσως ανησυχήσει, βρίσκει τρόπο να βρει γκολ. Η καλή ομάδα "κόβει αέρα", η καλή ομάδα επιβάλλεται ακόμη και με -σχετικά- χαμηλό βαθμό ετοιμότητας. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, φρόντισε να το πράξει και να θέσει από νωρίς τις βάσεις για την επικράτησή του. Με τον Βαλμπουενά έχουμε πολλές φορές πει ότι πρόκειται για διαφορετική ομάδα, όσο κι αν αυτό δημιουργεί προβληματισμό. Από την άποψη πως ο Γάλλος έμεινε στο λιμάνι για την προσφορά του και όχι για να είναι μόνιμα ο μπροστάρης. Ωστόσο, μέχρι τώρα, έχουμε δει: να είναι ο μοναδικός με στόχευση στην πρεμιέρα (Ατρόμητος), να έχει λείψει από το ματς με την Αντβέρπ και να είναι αυτός που έδωσε το γενικό πρόσταγμα για το διπλό στην Λαμία.

Το δικό του πόδι έστειλε με ακρίβεια το τόπι στο κεφάλι του Σισέ. Και ο καλύτερος για σκοράρισμα στόπερ του Ολυμπιακού δεν έχασε την ευκαιρία. Εξάλλου, μια εβδομάδα τώρα το γύρευε ο Σενεγαλέζος. Η Λαμία απογοητεύτηκε, ξενέρωσε και έχασε την ορμητικότητα του δεκαλέπτου. Μπήκαν με ενθουσιασμό, αλλά το 0- 1 τους απογοήτευσε και με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε και το τέρμα του Μπουχαλάκη. Μην κολλάτε στην εκτέλεση και στην κόντρα με αντίπαλο. Το 0-2 είχε μικρή ιστορία. Ο Αγιγκμπού Καμαρά βρήκε τη μπάλα μετά από διεκδίκηση και την ίδια ώρα η μισή Λαμία ήταν εκτός θέσεων. Ο ερυθρόλευκος χαφ βρήκε μέτρα με την μπάλα, προχώρησε ανενόχλητος και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Μπουχαλάκη.

Είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να ανεβαίνει σκαλί- σκαλί τις επιδόσεις της. Δεν έχει αλλάξει κάτι απ' όσα έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα. Οι πρωταθλητές θέλουν. Και είναι σημαντικό αυτό. Το ζήτημα είναι και να μπορέσουν. Ένα μεγάλο κέρδος ήταν η ξεκούραση του Ελ Αραμπί και η εύρεση ρυθμού από τον Τικίνιο. Το δεύτερο που θα ευχαριστούσε τον Μαρτίνς θα ήταν να τελειώσει από νωρίς και με ηρεμία το παιχνίδι, αφού το πρόγραμμα είναι θεόβαρο. Ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, οπότε όσο πιο εύκολα αναπνέουν ψυχολογικά εντός των 90λεπτων, τόσο πιο άνετα βγάζουν και σωματικά τις υποχρεώσεις.

Στο 45λεπτο η Λαμία είχε πέντε τελικές με τον Βατσλίκ να λέει στην πρώτη από αυτές, "όχι" στον Τιρόνε. Ο Ολυμπιακός τρεις. Στατιστική άψογη δηλαδή με 2/3. Κι αυτό όλο έγινε ακόμη πιο τρανταχτό στη συμπλήρωση μιας ώρας. Γιατί η Λαμία έκλεισε τον Ολυμπιακό και τον σφυροκόπησε, βγάζοντας κι άλλες αδυναμίες. Θα μου πείτε "η δουλειά είχε γίνει". Συμφωνώ, απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο Βαλμπουενά κουράστηκε -λογικό- και ο Κούντε ήταν η πρώτη κίνηση. Τίποτα.

Η Λαμία συνέχισε και ο Καραμάνος (είχε και δοκάρι) έβαλε ένα γκολ που άξιζε η ομάδα του , μετά από κακή αντίδραση των "ερυθρόλευκων" και χαμένες σκέψεις εντός περιοχής. Ορμητική, ενθουσιώδης και αποφασισμένη η Λαμία. Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό ξέρετε ποιο είναι; Ότι πάντα όταν κέρδιζε 2-0, οι αντίπαλοί του είχαν λιποθυμήσει και ετοιμάζονταν στην σκέψη για το επόμενο ματς. Η Λαμία όχι μόνο δεν λιποθύμησε, αλλά κυνήγησε με μανία την "επιστροφή". Δε γίνεται στην φάση του Βύντρα, η μπάλα να περνάει από τον μισό Ολυμπιακό. Ο Βατσλίκ είναι σίγουρο ότι παίρνοντας μεταγραφή, θεώρησε πως πάει σε μια ομάδα που θα ανησυχήσει κάποιες στιγμές. Και ο άνθρωπος στη Λαμία, αναγκάστηκε να θυμηθεί εμφανίσεις του με την εθνική Τσεχίας στο Euro.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσα έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός

Ο Μαρτίνς πρέπει να δουλέψει με την άμυνα. Και με την ανασταλτική λειτουργία, αλλά και συγκεκριμένα με την άμυνα. Επίσης, λείπει ο Εμβιλά και ο Ολυμπιακός δεν έχει ασφαλή μεταφορά της μπάλας, ούτε την στοιχειώδη ανάπτυξη μεσοεπιθετικά. Ειδικά μόλις "σκάσει" ο Βαλμπουενά. Ο Κούντε παίρνει ευκαιρίες. Ως τώρα βρίσκεται μόνιμα στο ίδιο σημείο του γηπέδου, πασάρει μόνο δίπλα και στα πέντε μέτρα. Ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη δεn γίνεται να τα κάνουν όλα. Και βέβαια να δούμε πόσο θα χρειαστούν ο Ονιεκούρου με τον Ρόνι Λόπες να "μπουν" στην ομάδα!

Δεν θα μου κάνει εντύπωση να εμφανιστεί ο Γκάρι Ροντρίγκες και να είναι πιο "μέσα στα πράγματα". Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Και επί της ουσίας ο Ολυμπιακός πήρε τρεις βαθμούς σε ένα κακό βράδυ. Δεν είναι κακό να κερδίζεις όντας ανέτοιμος. Κάθε άλλο. Ξενερώνουν και οι ανταγωνιστές σου, ειδικά αν αυτοί δεν τα καταφέρνουν. Απλά οι Πειραιώτες πρέπει και πάλι -αν μπορούν- να αποκτήσουν ξανά την εικόνα που τους θέλει φόβητρα στα μάτια των αντιπάλων. Και αυτό θα το έχουν και πάλι, αν υπάρξει σιγουριά και ταχύτητα πίσω, μόλις ανέβει η τριάδα των χαφ που πέρυσι οργίασε και φυσικά να υπάρξει και μεσοεπιθετικά φόρμουλα συνεργασιών, είτε βρίσκονται στην ενδεκάδα ο Ελ Αραμπί με τον Βαλμπουενά είτε όχι.

Η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου, ήταν πολύ καλή και δεν φοβήθηκε. Έχασε όμως γιατί στο πρώτο ημίχρονο η στατιστική ήταν κατακόκκινη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ