ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι υπέρ της διεξαγωγής του Euro 2028 στην Ουκρανία αντί των Αγγλίας - Ιρλανδίας

Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον 2021 TOLGA AKMEN / POOL VIA AP

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον σε δήλωσή του στο Sky News ανέφερε ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής του Euro 2028 στην Ουκρανία, παρά την πρόταση που έχει καταθέσει ήδη η χώρα του μαζί με την Ιρλανδία. Παράλληλα εναντιώθηκε στην ιδέα να διοργανώσει η Ρωσία το τουρνουά.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ρωτήθηκε για την πρόταση της Ρωσίας να διοργανώσει το Euro 2028 και αν ο ίδιος θα ήταν υπέρ στο να διοργανωθεί στην Ουκρανία, αν και η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έχει καταθέσει πρόταση/φάκελο.

Ο Τζόνσον απάντησε ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμούς ότι η Ρωσία δεν πρέπει να διοργανώσει οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό τουρνουά αλλά και πολιτιστικό γεγονός γενικότερα και ότι δεν θα έπρεπε να συζητείται καν ως ενδεχόμενο. Αντίθετα είναι υπέρ στη διεξαγωγή του τουρνουά στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για τη διεξαγωγή του τουρνουά έχουν καταθέσει πρόταση να αναλάβουν τη διοργάνωση του τουρνουά το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία. Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2012, η Ουκρανία είχε αναλάβει τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μαζί με την Πολωνία. Η τελική ανακοίνωση της UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ