EURO 2020

Ο Μπεργκ δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση για το γκολ που δεν έβαλε με την Ισπανία

Ο Μάρκους Μπεργκ με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας σε διεκδίκηση της μπάλας μαζί με τον Μάρκος Γιορέντεμ στο ματς του Euro 2020 απέναντι στην Ισπανία
Ο Μάρκους Μπεργκ με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας σε διεκδίκηση της μπάλας μαζί με τον Μάρκος Γιορέντεμ στο ματς του Euro 2020 απέναντι στην Ισπανία @ 2021 JULIO MUNOZ/ AP IMAGES

Ο Μάρκους Μπεργκ έγινε στόχος διαδικτυακής επίθεσης ελέω της μεγάλης ευκαιρίας που δεν μετέτρεψε σε γκολ στο ματς κόντρα στην Ισπανία, με την σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κάνει επίσημη αναφορά για το συμβάν στην αστυνομία.

Μία από τις σύγχρονες μάστιγες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εν έτει 2021 είναι η ασυδοσία που υπάρχει στα social media και η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι παίκτες να είναι πολλές φορές ευάλωτοι και απροστάτευτοι απέναντι σε επιθέσεις στα social media εις βάρος της.

Δυστυχώς, ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό τέτοιας φύσης έλαβε χώρα λίγο μετά το φινάλε του αγώνα της Ισπανίας με την Σουηδία (0-0) για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2020 και είχε στο επίκεντρο τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο άλλοτε κάπτεν του Παναθηναϊκού είχε χρυσή ευκαιρία να σκοράρει απέναντι στη φούρια ρόχα στο 61ο λεπτό, αλλά αστόχησε εξ επαφής μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Ίσακ, και ως συνέπεια είδε βροχή υβριστικών σχολίων προς το πρόσωπό του κάτω από φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

"Τα σχόλια ξεπέρασαν τα όρια και δεν είναι αποδεκτά", τόνισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας, που γνωστοποίησε πως θα υποβάλλει επίσημη αναφορά στην αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες των επιθέσεων μέσω των social media.

"Μίλησα με τον Μάρκους και κάτσαμε κάτω και μαζέψαμε αυτά που υπήρχαν στο διαδίκτυο. Οπότε το επόμενο βήμα ήταν να απευθυνθούμε στην αστυνομία", δήλωσε από την πλευρά ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, Μάρτιν Φρέντμαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για αυτά τα αρνητικά σχόλια εις βάρος του Μάρκους Μπεργκ τοποθετήθηκε και ο συμπαίκτης του Ρόμπιν Όλσεν, μετά το τέλος του ματς, με τον γκολκίπερ των Σκανδιναβών, να τα καταδικάζει δυναμικά:

"Δεν πρόκειται καν να χαλάσω ενέργεια για να μιλήσω για αυτό. Εγώ και όλοι μέσα στην ομάδα ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο Μάρκους. Ξέρει πως τον στηρίζει όλη η ομάδα".

Το πόσο δημοφιλής είναι ο Μάρκους Μπεργκ φάνηκε μάλιστα και από το ποστάρισμα που έκανε ο Αντρέας Γκράνκβιστ, με τον πρώην αρχηγό της εθνικής Σουηδίας να δημοσιεύει φωτογραφία του που είναι αγκαλιά με τον έμπειρο φορ, κάνοντας το εξής σχόλιο: "Βασιλιά Μάρκους Μπεργκ. Είμαι δίπλα σου".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ