ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μπαρτομέου απάντησε στον Λαπόρτα: "Σε καμία περίπτωση η Μπαρτσελόνα δεν κινδύνευσε να χρεοκοπήσει"

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου
Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου © 2019 EMILIO MORENATTI/AP IMAGES

Ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά τις δηλώσεις του Τζουάν Λαπόρτα για την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα και μέσω μίας μακροσκελής δήλωσής του, σημείωσε μία σειρά παρατηρήσεων, τονίζοντας ότι ποτέ ο σύλλογος δεν κινδύνευσε να χρεοκοπήσει.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον ισολογισμό για το οικονομικό έτος 2020-2021 που θα τεθεί προς έγκριση από τα μέλη της στην ετήσια γενική συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου, αλλά και τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου που διενήργησε η Deloitte και τα οποία είναι αποκαρδιωτικά, καθώς διαθέτει πάνω από ένα δισεκατομμύρια έξοδα για το 2020-2021, ενώ το χρέος είναι στα 673.000.000 ευρώ.

Ο Τζουάν Λαπόρτα άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση Μπαρτομέου, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ισπανικός σύλλογος. Με τη σειρά του ο πρώην πρόεδρος των καταλανών μέσα από μία μακροσκελή δήλωση θέλησε να προστατεύσει τον εαυτό του και να απαντήσει στον Λαπόρτα, ενώ παράλληλα κατηγορεί και το τρέχον διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Στη δήλωση ο Μπαρτομέου τονίζει πως η Μπαρτσελόνα έχασε τουλάχιστον 330 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα τη σεζόν 2020/21 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ υποστηρίζει επίσης, ότι το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τα οικονομικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια σημειώνει ότι το ελεγχόμενο καθαρό χρέος ήταν 558 εκατομμύρια και όχι 1,35 δις, υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση ο σύλλογος δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της χρεοκωπίας.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ