ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Ο Μπακασέτας έγραψε μήνυμα φιλίας για τους Τούρκους φιλάθλους

Ο Αναστάσιος Μπακασέτας στην αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ απέναντι στη Ρόμα
Ο Αναστάσιος Μπακασέτας στην αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ απέναντι στη Ρόμα AP PHOTO

Ο Τάσος Μπακασέτας υπογράμμισε την αγάπη που αισθάνθηκε από τους Τούρκους φιλάθλους και έστειλε μήνυμα ενότητας μέσω του Instagram.

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Μανώλης Σιώπης βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η Τράμπζονσπορ να στεφθεί πρωταθλήτρια Τουρκίας τη φετινή σεζόν. Οι πανηγυρισμοί κρατούν μέρες και οι δύο Έλληνες βρίσκονται στο επίκεντρο, χωρίς να επηρεάζονται από τις όποιες σχέσεις διατηρούν οι δύο χώρες σε πολιτικό ή ιστορικό επίπεδο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έστειλε ένα αντίστοιχο ενωτικό μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, εξηγώντας ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

"Το ποδόσφαιρο και ο αθλητικός γενικότερα πρέπει να βοηθάει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας. Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από έναν άσκοπο πόλεμο. Είμαι αρκετά τυχερός να έχω λάβει τόνους αγάπης από τον τουρκικό λαό. Με κάνατε να αισθανθώ καλοδεχούμενος από την πρώτη μέρα και ποτέ δεν σταματήσατε να εκφράζετε την αγάπη σας. Είμαι υπερήφανος που πανηγύρισα αυτόν τον τίτλο με τους Τούρκους φίλους μου", έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συνόδευσε αυτό το μήνυμα με μία φωτογραφία στην οποία εκτός από τον Σιώπη, βρίσκονται δύο Τούρκοι συμπαίκτες του, ο Ουγκουρτζάν Τσακίρ και ο Αμπντουλκαντίρ Εμιούρ, πίσω από το τρόπαιο του πρωταθλητή. Με την υποσημείωση ότι οι δύο Έλληνες κρατούν την τουρκική σημαία και οι δύο Τούρκοι την ελληνική.

Όπως είναι φυσικό, το μήνυμά του επικρότησαν πολλοί συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες ή και φίλοι του Μπακασέτα, ενώ και απλοί Τούρκοι φίλαθλοι επιβεβαίωσαν τον 28χρονο διεθνή, στέλνοντας διαδικτυακά μηνύματα αγάπης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Μανώλη Σιώπη που ανέβασε την ίδια φωτογραφία, στέλνοντας και αυτός με τη σειρά του μήνυμα ειρήνης.

"Ζούμε σε μια περίοδο πολέμου, διαμαχών και ρατσισμού. Με αυτή τη φωτογραφία θέλω να σας δείξω ότι ο αθλητισμός φέρνει δίπλα τους λαούς. Έζησα στην Τουρκία τρία χρόνια και τώρα λαμβάνω ατελείωτη αγάπη από τον τουρκικό λαό.

Δεν έχουμε διαφορές, ελπίζω να έχουμε καλύτερες μέρες, χωρίς μίσος, διαφορές και εχθροπραξίες. Είμαστε όλοι άνθρωποι και θα έπρεπε να προχωρούμε στη ζωή με αγάπη και χαμόγελο. Είμαι χαρούμενος που πανηγύρισα το τρόπαιο με τους Τούρκους φίλους μου", ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

TAGS ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ SUPER LIG ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ