ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ στο SPORT24: "Αναβάθμιση για την ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς"

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην προετοιμασία της ΑΕΚ
Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην προετοιμασία της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Καταλληλότερος λόγω καριέρας και πλέον επαγγέλματος, εθνικότητας, αλλά και ελληνικών παραστάσεων από τον… δικό μας άνθρωπο, τον Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ώστε να κρίνει τον νέο τερματοφύλακα της ΑΕΚ και συμπατριώτη του, Τσίτσαν Στάνκοβιτς μάλλον δεν υπάρχει. Και το SPORT24 τον φιλοξενεί. 

Δικός μας άνθρωπος ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ. Και στατιστικά άλλωστε προκύπτει. Από τα 16 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, τα έξι στην Ελλάδα τα πέρασε. Ακόμη και τώρα, με το "έλα φίλε, καλησπέρα/καλημέρα" θα απαντήσει σε ελληνικό τηλέφωνο. Την γλώσσα, τα βασικά τις τουλάχιστον, τα θυμάται. Τον ήλιο για παράδειγμα, περίσσιο στην πατρίδα μας, τον εκφέρει ακόμη στα ελληνικά.

Άριστος γνωστής της ελληνικής πραγματικότητας λοιπόν έχοντας θητεύσει σε Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πλατανιά, Αυστριακός στην εθνικότητα, τερματοφύλακας στην καριέρα και πλέον, την τελευταία τριετία, προπονητής τερματοφυλάκων στην Ουνιόν Βερολίνου. Την Ελλάδα εννοείται πως δεν την ξεχνάει. Και προσωπικά – θέλει να δείξει στη μεγάλη του κόρη τα αγαπημένα του μέρη στη χώρα μας – και επαγγελματικά.

Πολύ καλός τερματοφύλακας, πολύ έμπειρος και σε ιδανική ηλικία

Πέρυσι, η αναζήτηση γκολκίπερ στους Βερολινέζους σταμάτησε στον Μπάρκα, αλλά για λίγο, αφού η τιμή του ήταν απαγορευτική. Φέτος, η συγκυρία τον έφερε να του ζητείται από το SPORT24 σχόλιο για έναν συμπατριώτη του, ο οποίος καλείται να γεμίσει τα γάντια του διεθνή Ελληνα τερματοφύλακα, του πρώτου καλοκαιρινού μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ, του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Και παρότι σε διακοπές, ευγενικά δεν αρνήθηκε ένα σύντομο πινγκ-πονγκ ερωταπαντήσεων.

"Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, πολύ έμπειρος και σε ιδανική ηλικία. Του προσφέρεται η δυνατότητα να αγωνιστεί εκτός της αυστριακής Μπουντεσλίγκα. Εχει πολλές παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο, συμμετέχοντας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ με τη Ζάλτσμπουργκ. Σίγουρα είναι μια σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ", η αρχική του επισήμανση προτού τοποθετηθεί στην προσδοκία των ανθρώπων της Ενωσης να αποτελέσει ο νιόφερτος Αυστριακός η εγγύηση που αναζητούν στην εστία των «κιτρινόμαυρων»:

"Χωρίς να έχω γνώση του δυναμικού της ΑΕΚ, πιστεύω πως η παρουσία του Στάνκοβιτς αναβαθμίζει το ρόστερ και τις επιλογές της. Επαγγελματικά του δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστεί αγωνιστικά σε κάτι διαφορετικό, ανθρώπινα θα έχει μια επιπλέον ευκαιρία να γνωρίσει μια νέα χώρα και μια νέα κουλτούρα. Είναι ένα βήμα ζωής για τον ίδιο, ένα νέο ξεκίνημα που πάντα αναζωογονεί τόσο ποδοσφαιρικά όσο και ανθρώπινα και νομίζω πως η ΑΕΚ θα τον βοηθήσει και στις δύο κατευθύνσεις".

Κοράκας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ιντριγκαδόρικη όμως η επιδίωξη της τελευταίας πινελιάς: ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ θα έπαιρνε ή θα πρότεινε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην Ουνιόν Βερολίνου; "Είναι τελείως διαφορετικό το στάτους των δύο ομάδων, οι ανάγκες, το περιβάλλον, το πλαίσιο, τα οικονομικά, οι στόχοι τους. Συνεπώς, οι τερματοφύλακες, αλλά και όποιοι παίκτες χρειάζονται δεν γίνεται να είναι συμβατοί και στις δύο.

Η ΑΕΚ αναζητά τερματοφύλακα που ταιριάζει σε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, η Ουνιόν αναζητά τερματοφύλακα που θα την βοηθήσει να εδραιωθεί στην Μπουντεσλίγκα. Είναι κάτι συνεπώς που υπαγορεύει τελείως διαφορετικό προφίλ και αγωνιστικά στοιχεία στην αναζήτηση των δύο ομάδων. Και πιστεύω πως η ΑΕΚ βρήκε αυτό που ήθελε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ