ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στο SPORT24: "Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό, βλέπω πολύ NBA, 'κτήνος' ο Αντετοκούνμπο"

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στο SPORT24: "Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό, βλέπω πολύ NBA, 'κτήνος' ο Αντετοκούνμπο"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που απέκτησε ένα μόνιμο ενθύμιο από την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τη φάση του πέναλτι αλλά και για το NBA το οποίο παρακολουθεί φανατικά και τους Γιόκιτς, Ντόνσιτς και Αντετοκούνμπο.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην νίκη των "πράσινων" με 1-0. Ο Σέρβος μέσος ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβαλε κυριολεκτικά το "κεφάλι του στη φωτιά", δέχτηκε την κλωτσιά του Βιεϊρίνια με τον Λαόθ να υποδεικνύει το πέναλτι στο οποίο ο Αϊτόρ ευστόχησε και έμελλε να κρίνει το Κύπελλο.

Ο διεθνής μέσος, ο οποίος έκανε ράμματα στη διάρκεια της αναμέτρησης για να συνεχίσει να παίζει, μετά το τέλος του αγώνα και κατά την αποχώρηση του από το ΟΑΚΑ μίλησε στο SPORT24, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που τα είχε όλα.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο SPORT24

Από το ματς του Σαββάτου, την παραμονή του ή όχι στον Παναθηναϊκό αλλά και το NBA το οποίο παρακολουθεί φανατικά και για το οποίο αφορμή να τον ρωτήσουμε μας έδωσε ο ίδιος με το τσαντάκι που κρατούσε κατά την αποχώρηση του και είχε πάνω του το logo της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στον κόσμο.

Ο Γκατσίνοβιτς αρχικά μας μίλησε για τη φάση που πρωταγωνίστησε με αντίπαλο τον Βιεϊρίνια και του άφησε ως ενθύμιο κάποια ράμματα, τα οποία δεν θυμόταν ούτε ο ίδιος πόσα ήταν. Εν συνεχεία ο Σέρβος τόνισε πως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να παίξει και στα 90 λεπτά επίθεση και ο ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε, ενώ θεωρεί πως η χρονιά έκλεισε άκρως πετυχημένα για το σύλλογο.

Όσο για τον ίδιο και την παραμονή του, εξέφρασε τη θέληση του να παραμείνει αρκεί να τα βρουν οι δύο ομάδες, καθώς - όπως είπε - περνάει υπέροχα στον σύλλογο.

Πρώτα απ’ όλα πόσα ράμματα έχεις;

"Καλή ερώτηση αλλά δεν έχω απάντηση, δεν θυμάμαι, τρία-τέσσερα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό για αυτό και να σας πει".

Τι έγινε στη φάση του πέναλτι με τον Βιεϊρίνια, ποια η άποψη σου;

"Ο Βιεϊρίνια ήταν; Ούτε που το είχα καταλάβει. Είναι καλό παιδί, τον ξέρω από τη Γερμανία. Μπορείτε να δείτε και στο βίντεο πως είναι καθαρό πέναλτι. Το κατάλαβα κατευθείαν παρότι στην αρχή τα είχα χάσει για λίγο".

Πως είδες γενικότερα την αναμέτρηση;

"Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, το ξέραμε από πριν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα. Είχαν μια καλή σεζόν στο πρωτάθλημα , στην Ευρώπη, στο Κύπελλο. Και γνωρίζαμε πως θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε σήμερα γιατί είναι μια ομάδα που έχει και αυτή εμπειρία στο να κατακτά τίτλους. Αλλά μείναμε ενωμένοι ως ομάδας, ως γκρουπ, και στο τέλος της ημέρας είμαστε αυτοί που φεύγουμε με το Κύπελλο".

Γιατί είδαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ; Ένα πρώτο ημίχρονο όπου ήσασταν κυρίαρχοι και μια οπισθοχώρηση από το 60 και μετά;

"Δεν παίζαμε μόνοι μας. Και ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, οπότε ήταν λογικό να έχει τις στιγμές του. Δεν μπορείς να είσαι στην επίθεση και στα 90 λεπτά του αγώνα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Ήθελαν και αυτοί να πάρουν το τρόπαιο. Θα ήταν καλύτερο αν δεν είχαμε οπισθοχωρήσει αλλά όπως είπα η μέρα κλείνει με εμάς Κυπελλούχους. Αυτό είναι το σημαντικότερο".

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς INTIME


Ήρθες τον Ιανουάριο και κατάφερες να πετύχεις και τους δύο στόχους που έθεσες από την αρχή με τον Παναθηναϊκό. Την επιστροφή στην Ευρώπη αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ποιον θεωρείς σημαντικότερο;

"Το Κύπελλο φυσικά. Είναι ένας τίτλος. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω να βγει η ομάδα στην Ευρώπη αλλά και να πάρω το Κύπελλο. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα η ομάδα να είχε τερματίσει ψηλότερα στο πρωτάθλημα, δεν τα καταφέραμε, αλλά θεωρώ πως κλείσαμε αρκετά επιτυχημένα τη χρονιά. Πήραμε το Κύπελλο και είναι κάτι το εκπληκτικό. Είμαι χαρούμενος για το κλαμπ, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο που περίμενε αρκετό καιρό για έναν τίτλο και το αξίζουν".

Αν τα βρουν τα δύο κλαμπ τότε θα με δείτε ξανά εδώ

Ποιο ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που έχει αυτή η ομάδα στους λίγους μήνες που είσαι μέλος της και τη ζεις από μέσα;

"Πως είμαστε ενωμένοι. Δεν προσπαθήσαμε σήμερα να κερδίσουμε σαν "μονάδες", με το ατομικό μας παιχνίδι, αλλά να παίξουμε ως ομάδα, να παλέψουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό ήταν το "κλειδί"".

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και πλέον υπάρχει στο κάδρο μια συζήτηση αναφορικά με την παραμονή σου ή μη στο σύλλογο;

"Δεν είναι μια ερώτηση που πρέπει να γίνει σε μένα ειλικρινά. Αν τα βρουν τα δύο κλαμπ τότε θα με δείτε ξανά εδώ γιατί είμαι αρκετά χαρούμενος εδώ, όλοι το γνωρίζουν. Απολαμβάνω να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες, υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου. Για αυτούς τους οπαδούς. Ειλικρινά απολαμβάνω αυτούς τους μήνες που είμαι εδώ, είχαμε κάποιες επιτυχίες με το κλαμπ οπότε θέλω να παραμείνω. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από μένα".

Εκπληκτικός παίκτης ο Αντετοκούνμπο, οι Warriors θα πάρουν το πρωτάθλημα

Ο φίλος σου ο Νέντοβιτς ήταν εδώ σήμερα. Ξέρεις;

"Δεν νομίζω, ήμασταν σε επαφή τις προηγούμενες μέρες, ευχήθηκε σε μένα και στα παιδιά καλή επιτυχία αλλά νομίζω πως δεν ήρθε. Μου έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία πριν το παιχνίδι".

Τσαντάκι με logo του NBA;

"Ίσως πρέπει να αλλάξω άθλημα (σ.σ. γέλια). Παρακολουθώ αρκετά NBA, μου αρέσει".

Ποιος θεωρείς πως είναι ο καλύτερος παίκτης στη λίγκα;

"Ο Γιόκιτς ήταν ο MVP, για δεύτερη μάλιστα φορά στη σειρά. Είναι Σέρβος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Επίσης μου αρέσει να βλέπω πολύ τον Ντόνσιτς".

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς με το τρόπαιο του Κυπέλλου
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς με το τρόπαιο του Κυπέλλου INTIME


Η άποψη σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

"Είναι εκπληκτικός ειλικρινά. Είναι "κτήνος". Αλλά δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του στα ματς με τους Μπόστον Σέλτικς".

Ποιος θεωρείς πως θα πάρει φέτος τον τίτλο στο NBA;

"Οι Warriors πιστεύω ότι θα είναι οι πρωταθλητές".

Ας κλείσουμε με την… αγαπημένη σου ομάδα στη Γερμανία, την Άιντραχτ που πλέον είναι κάτοχος του Europa League και είδαμε πως το χάρηκες;

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την Άιντραχτ. Όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ το σύλλογο που πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια εκεί. Και οι δύο γιοι μου έχουν γεννηθεί στην Φρανκφούρτη. Οπότε έχω ένα δέσιμο με την πόλη, το κλαμπ, τους οπαδούς. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς και θεωρώ ότι το άξιζαν με βάση την απόδοση τους όλη τη σεζόν".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2022 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ