ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μέσι δέχτηκε δολοφονικό μαρκάρισμα από τον Μαρτίνες στο Βενεζουέλα - Αργεντινή

Το μαρκάρισμα του Μαρτίνες στον Μέσι
Το μαρκάρισμα του Μαρτίνες στον Μέσι TWITTER

Ο Λιονέλ Μέσι δέχτηκε πολύ σκληρό φάουλ από τον Λουίς Μαρτίνες στο Βενεζουέλα - Αργεντινή, με τον αντίπαλό του να βλέπει την κόκκινη κάρτα και τα ΜΜΕ της Αργεντινής να το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα πιο επικίνδυνα τάκλιν εις βάρος του Pulga.

Δύο μήνες από την κατάκτηση του Copa America όπου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Λιονέλ Μέσι συμμετείχε για πρώτη φορά σε ματς της Αργεντινής, με τον 34χρονο να είναι στο αρχικό σχήμα στην αναμέτρηση κόντρα στην Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου λίγα 24ωρα μετά το ντεμπούτο με τη φανέλα της Παρί (μπήκε αλλαγή στο 66' απέναντι στην Ρεμς σε ματς για την 4η αγωνιστική της Ligue 1).

Στο ματς αυτό η αλμπισελέστε επικράτησε άνετα με 3-1 της αντιπάλου της, με τον Μέσι να μην βρίσκει μεν δίχτυα (έμεινε στα 76 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εξακολουθεί να κυνηγάει το ρεκόρ των 77 γκολ του Πελέ σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην Λατινική Αμερική) αλλά να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.

Αιτία η φάση του 29ου λεπτού που έκανε τις καρδιές των φίλων της Αργεντινής αλλά και της Παρί να χτυπούν πιο γρήγορα, με τον 34χρονο σούπερ σταρ να δέχεται ένα εγκληματικό μαρκάρισμα από τον Λουίς Μαρτίνες και να σωριάζεται στο έδαφος, για να μείνει εκεί για τέσσερα λεπτά όπου και δέχτηκε τις περιποιήσεις του ιατρικού επιτελείου της αλμπισελέστε μέχρι να επιστρέψει.

Από τη στιγμή που υπήρχε VAR και ο διαιτητής το συμβουλεύτηκε, έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Βενεζουέλας που με τη σειρά του αποχώρησε κλαίγοντας από το γήπεδο, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αργεντινής από την πλευρά τους να κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα φάουλ που έχει δεχτεί σε όλη την καριέρα του ο Pulga.

"Το εγκληματικό φάουλ στον Μέσι μπορούσε να τον διαλύσει", ήταν ο τίτλος της "Ole" ενώ στο "Tyc Sports" ανέφεραν μεταξύ άλλων: "Κόκκινη κάρτα; Ήταν μαρκάρισμα για φυλακή! Αναπνέει, ο Λέο είναι καλά".

Σύμφωνα μάλιστα με τους συμπατριώτες του Μέσι, η επικινδυνότητα του μαρκαρίσματος που έγινε πάνω στον Μέσι μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα φάουλ που έχει δεχτεί στο παρελθόν όταν ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα από τους Ουιφαλούσι (Ατλέτικο), Ντελ Όρνο (2006) και Αμορεμπιέτα (Μπιλμπάο).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ