ΑΓΓΛΙΑ

Ο Μεντί δήλωσε "σοκαρισμένος" στη δίκη του για τις κατηγορίες βιασμού

Ο Μπεντζαμίν Μεντί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Λέστερ | 21 Δεκεμβρίου 2019
Ο Μπεντζαμίν Μεντί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Λέστερ | 21 Δεκεμβρίου 2019 @2019 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Μπενζαμέν Μεντί αρνήθηκε τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι το σεξ με τις καταγγέλλουσες ήταν συναινετικό. Τι κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο Μπενζαμέν Μεντί δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει και εξέφρασε το "σοκ" του απευθυνόμενος στο δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπιζε οκτώ κατηγορίες βιασμού εις βάρος πέντε γυναικών (απαλλάχθηκε για μία κατηγορία), μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Αυγούστου 2021 στη βίλα του. Συγκατηγορούμενος επίσης για έξι κατηγορίες βιασμού και τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος συνολικά οκτώ γυναικών είναι ο φίλος του, Λουί Σαχά Ματουριέ, ο οποίος επίσης αρνήθηκε κάθε ενοχή.

Οι συνήγοροι του Μεντί χρησιμοποίησαν στο δικαστήριο τέσσερις επιστολές που είχαν συντάξει εκ μέρους του κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία για τις κατηγορίες. Σε αυτές αναφέρονται οι περιγραφές των γεγονότων κατά τον ίδιο, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση στις επαφές του με τις καταγγέλλουσες.

"Είμαι σοκαρισμένος που κατηγορούμαι για βιασμό και εγκλεισμό. Το σεξ μεταξύ εμού και της Γυναίκας νο2 (σ.σ. τα ονόματα των γυναικών δεν έχουν δημοσιευτεί) ήταν εντελώς συναινετικό. Δεν έκανα κάτι για να αποτρέψω τη φυγή της", ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οι συνήγοροι του Μεντί διάβασαν στους ενόρκους του βασιλικού δικαστηρίου του Τσέστερ και επιστολή που αφορά τη Γυναίκα νο10, υποστηρίζοντας ότι έκανε στον Μεντί συναινετικό στοματικό σεξ και πως "διασκέδαζε κι εκείνη". Μάλιστα, ο Γάλλος μπακ υποστήριξε ότι συμφώνησε με τη Γυναίκα νο10 ώστε να πάρει το "χάπι της επόμενης ημέρας" και ακολούθως "αράζαμε στο σαλόνι με φίλους, γελούσε κι ήταν χαρούμενη". Πρόσθεσε ότι πέρασε το βράδυ του με μια φίλη της και πως αργότερα αντάλλαζε "φιλικά μηνύματα" με τη Γυναίκα νο10 στο Snapchat και πως του έστειλε φωτογραφία με το εν λόγω χάπι.

Για τη Γυναίκα νο6, η πλευρά Μεντί υποστήριξε ότι "αυτοπροσκλήθηκε" στο σπίτι του και πως συμφώνησε σε συναινετικό σεξ, όμως ο Μεντί παρατήρησε αιμορραγία. "Δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί της όταν ήταν στην περίοδό της. Την επόμενη μέρα σηκώθηκα και πήγα στην προπόνηση. Δεν βίασα τη Γυναίκα νο6. Δεν κοιμόταν, έπινε και ήταν λίγο μεθυσμένη, αλλά γνώριζε τι έκανε και πρόθυμα συμφώνησε να κάνει σεξ μαζί μου".

Η τέταρτη επιστολή αφορούσε τη Γυναίκα νο4, η οποία κατήγγειλε ότι ο Μεντί τη βίασε τον Ιούλιο του 2021. "Αρνούμαι την κατηγορία", υποστήριξε ο παίκτης και πρόσθεσε ότι οι δυο τους μιλούσαν και φλέρταραν. "Μιλούσαμε για τα οπίσθιά της. Σήκωσε το φόρεμά της και μου τα έδειξε". Ακολούθως, ο Μεντί υποστήριξε ότι έφυγε από το δωμάτιο και πήγε στο δωμάτιο όπου υπάρχει ένας μίνι κινηματογράφος και η Γυναίκα νο4 τον βρήκε και του είπε "να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Είπε ότι ήθελε να με γνωρίσει καλύτερα και ότι θα ήθελε μια σχέση μαζί μου. Κατέστησα σαφές ότι δεν ενδιαφερόμουν για σχέση και πήγα να φύγω. Με σταμάτησε και αρχίσαμε να φιλιόμαστε".

Ο Μεντί κατέληξε ότι έκαναν συναινετικό σεξ και πως ήταν "πρόθυμη και ενθουσιώδης", ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα ήταν "φιλική και έκανε φλερτ".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ