ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Μαυροπάνος είπε "μ@@@@α" τον Γκβάρντιολ κι οι Γερμανοί θυμήθηκαν τον Γκατούζο

Ο Μαυροπάνος είπε "μ@@@@α" τον Γκβάρντιολ κι οι Γερμανοί θυμήθηκαν τον Γκατούζο
TWITTER

Ένα σκληρό τάκλιν του Γιόσκο Γκβάρντιολ στον Ντίνο Μαυροπάνο έφερε την αντίδραση με πασίγνωστη βρισιά του Έλληνα διεθνή. Οι Γερμανοί ανέλυσαν την ετυμολογία και θυμήθηκαν τον Τζενάρο Γκατούζο.

Η Λειψία έφυγε νικήτρια 2-0 από την Στουτγκάρδη σε αναμέτρηση με την Bundesliga, όμως η μονομαχία του Ντίνου Μαυροπάνου με τον Γιόσκο Γκβάρντιολ απασχολεί τον γερμανικό Τύπο.

Ο Κροάτης αμυντικός έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Έλληνα διεθνή στη γραμμή του πλαγίου και ο Μαυροπάνος έπεσε τραυματίας στο έδαφος. Ο πόνος τον οδήγησε σε μερικά... γαλλικά και ένα εξ αυτών ήταν ίσως η πιο διάσημη ελληνική λέξη, το "μ@@@@α".

Ο Γκβάρντιολ είχε απομακρυνθεί από το σημείο, όμως τα μικρόφωνα από την τηλεοπτική κάλυψη ήταν ακριβώς εκεί και σε συνδυασμό με την απουσία φιλάθλων λόγω κορονοϊού, ακούστηκαν τα πάντα.

Μάλιστα, όταν ο παίκτης της Λειψίας απάντησε "όλα ΟΚ", εισέπραξε μια νέα αντίδραση του Μαυροπάνου. "Τι όλα εντάξει ρε μ@@@@α", του είπε μεταξύ άλλων.

Γερμανικά ΜΜΕ όπως το Sport1.de και το RBlive.de "έπιασαν" αυτήν τη λέξη και έκαναν μία ανάλυση σχετικά του τι σημαίνει. Δημοσιεύματα αράδιασαν τις διάφορες ετυμολογίες της λέξεις, είτε τις θετικές είτε τις αρνητικές, έκαναν το διαχωρισμό από τη λέξη "μαλακός" και φυσικά θυμήθηκαν και έναν ξένο που πέρασε από την Ελλάδα και την... υιοθέτησε, τον Τζενάρο Γκατούζο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ