ΠΑΟΚ

Ο Μάτος ανακοινώθηκε από τη Βάσκο

Ο Λέο Μάτος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια για το Europa League
Ο Λέο Μάτος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια για το Europa League EUROKINISSI SPORTS

Η Βάσκο ντα Γκάμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Λέο Μάτος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και επέστρεψε στη Βραζιλία λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ - αποχαιρετισμός από τα social media με τίτλο "ήταν τιμή μας, τρελέ" - ακολούθησε η αντίστοιχη της Βάσκο ντα Γκάμα. Η ομάδα της Ρίο ντε Ζανέιρο επισημοποίησε την απόκτηση του Βραζιλιάνου μπακ.

Ο 34χρονος έμεινε ελεύθερος από το Δικέφαλο και επέστρεψε στην πατρίδα του, Βραζιλία, λόγω του προβλήματος υγείας του πατέρα του.

Ο Μάτος γεννήθηκε στο Νιτερόι και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Φλαμένγκο. Το 2005 έκανε το βήμα για την Ευρώπη, καθώς μετακινήθηκε στη Μαρσέιγ.

Ακολούθησαν οι Τομπένσε, Παρανά, Φιγκεϊρένσε, Βίλα Νόβα. Το 2010 τον απέκτησε η Τσερνομόρετς ως ελεύθερος και το 2014 τον αγόρασε η Ντνίπρο με την οποία έφθασε στον τελικό του Europa League.

Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα. Ο Βιεϊρίνια αποχαιρέτησε και αυτός με τη σειρά του τον Μάτος και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν τα τρία, ιστορικά, όπως τα χαρακτήρισε χρόνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Λέο Μάτος αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου προπονητή της Βάσκο, Ρικάρδο Σα Πίντο, ο οποίος πέρασε από τους πάγκους των ΟΦΗ και Ατρομήτου.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ