EURO 2020

Ο Μαντσίνι στους παίκτες πριν τον τελικό: "Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας, ούτε ο διαιτητής ούτε οι αντίπαλοι"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βγάζει ομιλία στους παίκτες του στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη του τελικού του Euro 2020 με την Αγγλία
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βγάζει ομιλία στους παίκτες του στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη του τελικού του Euro 2020 με την Αγγλία PRINT SCREEN TIK-TOK

Στην ομιλία του προς τους παίκτες της Ιταλίας λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Euro 2020, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όχι μόνο τόνωσε το ηθικό των ατζούρι αλλά έδειξε και την ποιότητά του, γράφοντας αρχικά στην 11άδα το όνομα του Σπινατσόλα.

Η εθνική Ιταλίας δεν πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 μένοντας εκτός τελικής φάσης μετά από 60 χρόνια όμως τρία χρόνια μετά πήρε το αίμα της πίσω, καθώς κατέκτησε το Euro 2020 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Αρχιτέκτονας αυτής της σπουδαίας ομάδας ήταν φυσικά ο Ρομπέρτο Μαντίνσι που δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο, με την κλάση του "Μάντσιο" να αποτυπώνεται και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού με την Αγγλία.

Συγκεκριμένα στα αποδυτήρια του "Γουέμπλεϊ", με ένα video που διέρρευσε στα social media (από λογαριασμό σε Tik Tok) να δείχνει τον προπονητή των ατζούρι να λέει στους παίκτες του:

"Δεν έχω κάτι να πω, ξέρετε ποιοι είστε. Δεν είμαστε τυχαία εδώ, εμείς είμαστε αφεντικά της μοίρας μας, ούτε ο διαιτητής ούτε οι αντίπαλοι.

Ουδείς. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε". Δεν ήταν μόνο η ομιλία με την οποία κέρδισε τους παίκτες του αλλά και η στιγμή που έγραψε στον πίνακα την 11άδα της σκουάντρα ατζούρα στον τελικό.

Τότε που έγραψε αρχικά τα ονόματα των Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, για να έρθει η ώρα του αριστερού μπακ και εκεί ο Μαντσίνι να γράψει αρχικά το όνομα του Σπινατσόλα (πριν το διορθώσει με αυτό του Έμερσον), ως ένδειξη συμπαράστασης στον μπακ της Ρόμα που υπέστη ζημιά στον αχίλλειο τένοντα και θα μείνει για έξι μήνες εκτός δράσης.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ