EURO 2020

Ο Μαντσίνι επέλεξε τους πέντε εκτελεστές της Ιταλίας για τα πέναλτι

Ο Ζορζίνιο με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Ελβετία σε ματς για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 (16 Ιουνίου 2021)
Ο Ζορζίνιο με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Ελβετία σε ματς για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 (16 Ιουνίου 2021) @ 2021 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και ενόψει του νοκ άουτ ματς με την Αυστρία για τους 16 του Euro 2020 έχει ήδη καταλήξει στους πέντε πρώτους παίκτες που θα πάνε στην άσπρη βούλα αν το ματς οδηγηθεί στα πέναλτι.

Όταν η εθνική Ιταλίας ξεπερνάει τη φάση των ομίλων στα Euros και συμμετέχει στα νοκ-άουτ παιχνίδια τότε βρίσκει τουλάχιστον μία φορά μπροστά της τη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να είναι 3 προκρίσεις και 7 αποκλεισμοί.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό φάνηκε στην φάση των ομίλων με τις νίκες απέναντι σε Τουρκία, Ελβετία και Ουαλία, ωστόσο ξέρει πως απέναντι στην Αυστρία για τη φάση των "16" ίσως χρειαστούν ακόμα και τα πέναλτι και για αυτό έχει πάρει τα μέτρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας "Sportmediaset.it", ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" έχει ήδη καταλήξει στους πέντε πρώτους παίκτες που θα αναλάβουν την εκτέλεση πέναλτι αν δεν υπάρχει νικητής στο 90λεπτο και στην παράταση, και αυτοί θα είναι κατά σειρά οι: Ζορζίνιο, Ιμόμπιλε, Ατσέρμπι, Μπεράρντι και Μπονούτσι.

Την ίδια ώρα ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα θα υπερασπιστεί την εστία της Ιταλίας, με τον νεαρό κίπερ να έχει 32 φορές αντιπάλους παίκτες να του εκτελούν πέναλτι στην μέχρι τώρα καριέρα του και να έχει δει 13 φορές τη μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα (8 αποκρούσεις, 3 σουτ εκτός εστίας και 2 δοκάρια).

Σημειώνεται πως στις τέσσερις τελευταίες φορές που η Ιταλία πέρασε στα νοκ-άουτ ματς του Euro χρειάστηκε να πάρει μέρος στη διαδικασία των πέναλτι, με τους ατζούρι να περνούν με επιτυχία το τεστ το 2000 (Ολλανδία) και το 2012 (Αγγλία) και να αποτυγχάνουν το 2008 (Ισπανία) και το 2016 (Γερμανία).

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ