ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μανέ νίκησε τον Σαλάχ στην ψηφοφορία για τον καλύτερο Αφρικανό του 2021-2022

Οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ πανηγυρίζουν γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ | 2 Ιανουαρίου 2020
Οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ πανηγυρίζουν γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ | 2 Ιανουαρίου 2020 @2020 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Σαντιό Μανέ κέρδισε την ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή το 2021-2022, αφήνοντας πίσω του τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Μπορεί να ήταν συμπαίκτες για μία τελευταία σεζόν, όμως ο Σαντιό Μανέ νίκησε για... τρίτη φορά τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αυτήν τη φορά σε ατομικό επίπεδο. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2021-2022 και άφησε πίσω του τον Αιγύπτιο με τον οποίο οι δρόμοι τους χώρισαν το καλοκαίρι.

Ο Μανέ είχε νικήσει δύο φορές μέσα στο 2022 τον πρώην συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ. Πρώτα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, όταν η Σενεγάλη επικράτησε της Αιγύπτου στα πέναλτι. Λίγους μήνες αργότερα, οι δύο χώρες συναντήθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο της αφρικανικής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Νικητής ξανά ο Μανέ στη διαδικασία των πέναλτι και τώρα, στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο, ο νέος επιθετικός της Μπάγερν επικράτησε ξανά του Σαλάχ.

Την τριπλέτα των κορυφαίων, όπως την ανακοίνωσε την Τετάρτη η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Αφρικής (CAF), συμπληρώνει ο Εντουάρ Μεντί, ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Τσέλσι.

Ο Μανέ θα παραλάβει το βραβείο του το βράδυ της Πέμπτης, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ