ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Λοπετέγκι νέος τεχνικός της Ρεάλ

Ο Λοπετέγκι νέος τεχνικός της Ρεάλ
AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Τζούλεν Λοπετέγκι, αναλαμβάνει προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος το μεσημέρι της Τρίτης.

"Βόμβα" έριξε η Ρεάλ, ανακοινώνοντας τον Τζούλεν Λοπετέγκι ως τον νέο προπονητή του συλλόγου. Με ενημέρωση στην ιστοσελίδα τους το μεσημέρι της Τρίτης, οι πρωταθλητές Ευρώπης αποκάλυψαν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας αναλαμβάνει μετά από το πέρας των υποχρεώσεων της "φούρια ρόχα" στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο 51χρονος Βάσκος συμφώνησε για συμβόλαιο τριών ετών με τους "μερένγκες", με την ανακοίνωση να αφήνει να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το "τιμόνι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ισπανίας μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πρώην αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομοσπονδία στα τέλη Μαΐου. Το νέο συμβόλαιο προέβλεπε συνεργασία μέχρι και το πέρας του Euro 2020, με ρήτρα αποδέσμευσης που έφτανε τα 2.000.000 ευρώ.

Ο Λοπετέγκι δεν είναι άγνωστος στον οργανισμό της Ρεάλ, αφού το 2008-2009 ήταν ο προπονητής της Ρεάλ Καστίγια, της δεύτερης ομάδας του συλλόγου. Είχε προηγηθεί μία θητεία ως βοηθός στην Ισπανία κ-17 το 2003 και ένα μικρό διάστημα ως πρώτος προπονητής στη Ράγιο Βαγεκάνο.

Μετά από τη Ρεάλ Καστίγια εντάχθηκε στα κλιμάκια της ομοσπονδίας, αναλαμβάνοντας κατά σειρά την κ-19, την κ-20 και την κ-21. Το 2012 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την κ-19 και τον επόμενο χρόνο κατέκτησε την ίδια διάκριση με την κ-21, έχοντας στη διάθεσή του ορισμένους από τους παίκτες που θα έχει και στη Ρεάλ, όπως ο Νάτσο και ο Ίσκο.

Το 2014 επέστρεψε στο διασυλλογικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας την Πόρτο, χωρίς να καταφέρει να υποσκελίσει την κυρίαρχη εκείνη της εποχής Μπενφίκα, στα δύο χρόνια που κάθισε στο "Ντραγκάο".

Από το 2016 χρίστηκε ομοσπονδιακός τεχνικός αντί του Βιθέντε ντελ Μπόσκε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, αν και ήταν αουτσάιντερ αρχικά στην κούρσα της διαδοχής.

Photo credits: AP Photo/Alberto Saiz

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ