ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιοβάνοβιτς θα επιχειρήσει να "χτυπήσει" πρώτος τον Αστέρα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό για τη Super League Interwetten.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με λογική και φιλοσοφία... Λεωφόρου στο σαββατιάτικο (23/10) αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, κυνηγώντας το πρώτο πράσινο διπλό. Διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα οι Κώτσιρας και Βέλεθ.

Στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του σε "Ζωσιμάδες" και "Βικελίδης", ο Παναθηναϊκός "πληγώθηκε" με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπήκε όσο δυνατά απαιτούσαν οι συνθήκες των αγώνων, δέχθηκε νωρίς γκολ (στο 5’ από τον ΠΑΣ, στο 9’ από τον Άρη) και στη συνέχεια, μολονότι είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να επιβάλλει το δικό του αγωνιστικό στυλ, δεν βρήκε τους χώρους και τις συνεργασίες για να σκοράρει και γνώρισε δύο "σκληρές" ήττες.

Πλέον στο σαββατιάτικο (23/10, 20:30, Novasports Prime) αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, με τον βαθμό ομοιογένειας όλης της ομάδας πολύ πιο αυξημένο και με τους περισσότερους παίκτες να ανεβάζουν μέσα απ’ τις προπονήσεις στο Κορωπί και τους αγώνες τα στάνταρντς τους, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει να δει έναν πολύ πιο σωστά προσανατολισμένο κι αποτελεσματικό Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά του να φτάσει στην πρώτη, εφετινή νίκη μακριά απ’ την έδρα του.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν σκοπεύει να... περιμένει, αλλά θα επιχειρήσει να "χτυπήσει" πρώτος τον Αστέρα, με τη "συνταγή" που εφήρμοσε ο Παναθηναϊκός με επιτυχία στη Λεωφόρο. Συντονισμένη πίεση όλης της ομάδας από το πρώτο λεπτό, συνεργασίες σε μικρούς χώρους, συμμετοχή των ακραίων μπακ στην επιθετική ανάπτυξη και πιο καθαρές ιδέες μέσα στο γήπεδο.

Το ζητούμενο για τον 59χρονο προπονητή του "τριφυλλιού" είναι να αρχίσει να σταθεροποιεί όλη η ομάδα την εικόνα της και το ίδιο στυλ παιχνιδιού και μακριά απ’ τη Λεωφόρο, όπως τόνισε το περασμένο Σάββατο (16/10) αμέσως μετά την εμφατική νίκη επί του Ιωνικού (4-1) κι αυτό θέλει να δει από την εκκίνηση του αγώνα στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Στη δε ενδεκάδα, μετά από δύο διαδοχικά ματς (με Ολυμπιακό και Ιωνικό), όπου χρησιμοποιήθηκε το ίδιο σχήμα, ετούτη τη φορά είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μία με δύο αλλαγές. Κυρίως στα μετόπισθεν, με τον Γιάννη Κώτσιρα να είναι πλέον στο 100% μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε και να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ενδεκάδα αντί του εξαιρετικά σταθερού στα δύο προηγούμενα ματς Φακούντο Σάντσες (στο πρώτο αντάμωμά του με την πρώην ομάδα του) και τον Φραν Βέλεθ να διεκδικεί τη θέση του Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Περισσότερα βεβαίως θα φανούν στις δύο τελευταίες προπονήσεις και στα κομμάτια της τακτικής που θα δουλέψει ο Σέρβος τεχνικός με τους "πράσινους" στο "Γ. Καλαφάτης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ