ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Γιάννης Οικονομίδης στο SPORT24: "Έχουμε φιλοδοξίες να πάμε όσο ψηλότερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο"

Ο Γιάννης Οικονομίδης στο Κηφισιά - Παναθηναϊκός Β'
Ο Γιάννης Οικονομίδης στο Κηφισιά - Παναθηναϊκός Β' INTIME

Ο 23χρονος μέσος της Κηφισιάς, Γιάννης Οικονομίδης, εκ των πρωταγωνιστών στην πρώτη νίκη της ομάδας των Βορείων Προαστίων σε επαγγελματική κατηγορία μίλησε στο SPORT24 για τους στόχους και τις φιλοδοξίες μιας ομάδας που αποπνέει ποδοσφαιρική υγεία.

Με μπροστάρη τον Γιάννη Οικονομίδη την Κυριακή (7/11) το μεσημέρι η Κηφισιά έφτασε σε μια ιστορική νίκη επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού Β στην πρεμιέρα της σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο 23χρονος μέσος, διεθνής με την ελπίδων έως σήμερα, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, για το 2-0, και κλείδωσε με αυτό τον τρόπο τη νίκη της ομάδας του ενώ ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έως ότου γίνει αλλαγή στο 88' της αναμέτρησης για να κερδίσει το χειροκρότημα των 600 και πλέον φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Καισαριάνης.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού και αφού μίλησε με κάποιους συμπαίκτες του από την πρώην ομάδα του, τον Ατρόμητο από την οποία παίζει δανεικός στην Κηφισιά, που είχαν έρθει να τον δουν ο Οικονομίδης μίλησε στο SPORT24.

Ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε στη νικηφόρα πρεμιέρα της Κηφισιάς, στάθηκε στους στόχους της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο καθώς μην ξεχνάμε ότι η ομάδα των Βορείων Προαστίων κέρδισε πριν λίγες μέρες τον Απόλλωνα Σμύρνης και προκρίθηκε στους 16 του θεσμού, ενώ τον ρωτήσαμε και για το εγχείρημα των Β ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχοντας περάσει άλλωστε από τις ακαδημίες του Πανιώνιου σίγουρα μπορεί να μιλήσει για αυτό και να το κρίνει.

Ο 23χρονος μέσος ήταν εν γένει ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του λέγοντας: "Ήμασταν καλοί σε γενικές γραμμές. Υπήρχε σίγουρα η κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης που ήταν μια μεγάλη νίκη. Αλλά ήμασταν καλοί μέσα στο πλάνο σε όλο το παιχνίδι, όπως μας είχε πει ο προπονητης μέσα από την αρχή είχαμε στόχο μόνο τη νίκη".

Μία νίκη που συνδυάστηκε με γκολ δικό με τον ίδιο να τονίζει: "Είμαι χαρούμενος και για το γκολ αλλά και για τη νίκη περισσότερο και το γεγονός ότι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου και θέλω να συνεχίσουμε έτσι".

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Καισαριανής διαπίστωσαν πως στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά έμεινε πίσω για να κρατήσει το υπέρ της σκορ με τον 23χρονο μέσο να στέκεται στην κούραση: "Όταν κάνουμε 3-4 μήνες προετοιμασία κι παίζουμε τα πρώτα επίσημα παιχνίδια με διαφορά τρεις μέρες βγαίνει σίγουρα η κούραση. Και μην ξεχνάμε ότι την Τετάρτη παίξαμε με μια ομάδα που είχε πολλά επίσημα ματς στα πόδια και αυτό μας κούρασε ακόμα περισσότερο".

Δύο ιστορικά ματς έδωσαν οι παίκτες της ομάδας των Βορείων Προαστίων μέσα σε λίγες μέρες με τον Οικονομίδη να σημειώνει πως και τα δύο είχαν τις δικές τους ιδιαιτερότητες: "Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω και τα δυο είχαν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες τους. Μια πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη και ένα ματς Κυπέλλου με μια ομάδα Super League 1 επίσης".

Ο Γιάννης Οικονομίδης με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο
Ο Γιάννης Οικονομίδης με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο 24MEDIA


Πρεμιέρα με νίκη και ήδη στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας για μια ομάδα που βγάζει, ποδοσφαιρική υγεία, ποιος είναι άραγε ο στόχος της φετινής Κηφισιάς: "Η αλήθεια είναι ότι κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, θέλουμε να κάνουμε κάτι καλο φέτος, δεν μπορώ να πω ότι θα βαλουμε στόχους να ανεβεί η ομάδα ή να φτάσουμε μακριά στο κύπελλο. Σίγουρα το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλό μας όλα τα παιδιά γιατί είμαστε νέα ομάδα, έχουμε φιλοδοξίες αλλά το μόνο που προέχει είναι το ματς της 2ης αγωνιστικής".

Ο Οικονομίδης φέτος παίζει ως δανεικός από τον Ατρόμητο στην Κηφισιά και αυτό που θέλει πρώτα και κύρια είναι να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της: "Φέτος είμαι συγκεντρωμένος εδώ, στην ομάδα, να προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ, να κάνω μια καλή χρόνια και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Έχοντας περάσει από μια ομάδα με παράδοση στις ακαδημίες, τον Πανιώνιο, και έχοντας αγωνιστεί επίσης και στον Ατρόμητο είναι από τους πλέον κατάλληλους για να απαντήσει κατά πόσο θεωρεί όλο αυτό το εγχείρημα με τις δεύτερες ομάδες θετικό για το πρωτάθλημα της Super League 2: "Προσωπικά θεωρώ πολύ καλό το εγχείρημα δεν ξέρω κατά ποσό θα πετύχει και πως θα εξελιχθεί. Είναι σημαντικό, πέρασα και εγώ από αυτή τη φάση. Έπαιζα στην Κ20 του Πανιώνιου και θεωρώ ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά σε αυτες τις ηλικίες να πάρουν επαγγελματικά παιχνίδια. Για να μπορέσουν να επανδρώσουν τις ανδρικές ομάδες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού. Ομάδες με υψηλούς στόχους, πρέπει οι παίκτες να είναι έτοιμοι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις".

Ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με το κίνητρο που δίνει νίκη επί μιας τέτοιας ομάδας: "Σίγουρα δεν έχει σημασία αν είναι Α ή Β ομάδα είναι μεγάλοι σύλλογοι και μπαίνεις με αυτό το σκεπτικό μέσα να αποδείξεις πράγματα".

Ο Γιάννης Οικονομίδης με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο
Ο Γιάννης Οικονομίδης με τον συντάκτη του SPORT24, Πέτρο Παπαμακάριο 24MEDIA


TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ