ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο και καμία ομάδα, μπορούμε να πάμε στο EURO"

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο και καμία ομάδα, μπορούμε να πάμε στο EURO"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Φώτης Ιωαννίδης παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δεν έχει το παραμικρό άγχος, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν και πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να προκριθεί στα τελικά του EURO 2024. Ο 23χρονος φορ του Παναθηναϊκού μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24.

Η φετινή παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη είναι κάτι παραπάνω από κομβική στην πρωταθληματική πορεία του Παναθηναϊκού. Η συνέπεια του 23χρονου φορ είναι παροιμιώδης, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του τριφυλλιού στη Stoiximan Super League, μετρώντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ και είναι από τους παίκτες που εμπιστεύεται όσο λίγους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια και να τον... προσπεράσει. Ο Ιωαννίδης έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στις κλήσεις του Ουρουγουανού προπονητή και όσο συνεχίζει σε αυτούς τους ρυθμούς, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία του στην Εθνική ομαδα. Δεν έχουμε, δα, ως χώρα και τις άπειρες επιλογές στη γραμμή κρούσης για να λείπει ένας τέτοιος παίκτης.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 ενόψει της πρώτης μάχης της γαλανόλευκης στα προκριματικά του Euro 2024 με αντίπαλο το Γιβραλτάρ στο Φάρο της Πορτογαλίας την Παρασκευή (24/3, 21:45, ALPHA, LIVE στο SPORT24). Ένα ματς που η Εθνική μας πρέπει πάση θυσία να το πάρει αν θέλει να έχει τύχη σε όμιλο με Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία. Ο ίδιος το γνωρίζει, αλλά δεν αγχώνεται.

Ρωτήθηκε αρχικά για το γεγονός πως είναι από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες επιθετικούς, έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στην Εθνική και αν υπάρχει άγχος στην ομάδα για το ξεκίνημα των προκριματικών και τις δικές του σκέψεις.

"Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να αντιπροσωπεύει την χώρα του. Είναι μεγάλη τιμή για μας και το καλύτερο που μπορώ, είναι να βοηθήσω την ομάδα.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο άγχος στην ομάδα. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο στόχος. Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και το πώς θα βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας, να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και κοιτάμε βήμα βήμα τη συνέχεια".

Το θέλουμε πιο πολύ απ' όλους να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση

Η γαλανόλευκη λείπει καιρό από μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, του χρόνου συμπληρώνει δεκαετία. Ήρθε η ώρα για το μεγάλο come back ενόψει του Euro 2024; "Εννοείται αυτό. Όπως το περιμένει ο κόσμος, το περιμένουμε και εμείς. Είμαστε οι πρώτοι που το θέλουμε πιο πολύ απ' όλους να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση και αυτός είναι ο στόχος μας. Θεωρώ ότι το γκρουπ μας είναι ιδανικό και μπορούμε να τα καταφέρουμε να βρεθούμε σε μια τελική φάση".

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS


Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και φιναλίστ του Μουντιάλ 2022, η τεράστια Γαλλία του Εμπαπέ, αλλά και η πολύ ισχυρή Ολλανδία βρίσκονται στον δρόμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Παράλληλα, με το Γιβραλτάρ μπαίνει το "πρέπει" για τη νίκη. Είναι κάτι που τον φοβίζει ή του δίνει εξτρά κίνητρο;

"Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο και καμία ομάδα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι έχουμε την αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε αυτές τις προκλήσεις. Από 'κει και πέρα, για τον αγώνα της Παρασκευής δεν υπάρχει κανένα άγχος, είμαστε αφοσιωμένοι όλοι μας στο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ξεκινήσουμε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη διοργάνωση".

Είναι θέμα χρόνου να αρχίσω να βελτιώνομαι και να παίζω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο

Για την δική του προσωπική βελτίωση και την συνέπειά του, μας απάντησε: "Είμαι χαρούμενος που βελτιώνομαι συνεχώς και χρόνο με τον χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μου, να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου, τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και την Εθνική. Εννοείται ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα και το γνωρίζω τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες μου. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσω να βελτιώνομαι και να παίζω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο".

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τον Γκουστάβο Πογέτ, τον άνθρωπο που του έχει δώσει ευκαιρίες στην Εθνική. "Ο κύριος Πογέτ είναι ένας άνθρωπος πολύ έντονος και με ωραία χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του. Μας βοηθάει όλους ξεχωριστά, ζητάει από κάθε παίκτη διάφορα πράγματα και του αρέσει το παιχνίδι με πάθος, αλλά και να υπάρχει ένταση. Είναι κάτι που του το δίνω".

Το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική

Φέτος κάνει μια εξαιρετική χρονιά με την πράσινη φανέλα, είναι διεθνής, οι μετοχές του ανεβαίνουν. Πώς βλέπει ο ίδιος το δικό του μέλλον; "Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική. Δεν σκέφτομαι κάτι για το μέλλον. Πρώτα να τελειώσει η χρονιά και μετά θα κοιτάξουμε τη συνέχεια".

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI


Παίζει στην επίθεση, σε μια θέση που έχει... ταλαιπωρήσει την Εθνική, καθώς ως γνωστόν το παραγωγικό κομμάτι δεν ήταν ποτέ το φόρτε μας και κυρίως το κομμάτι της άμυνας ήταν η δύναμή μας. Ο ίδιος σχολίασε:

"Νομίζω αν το δούμε ποδοσφαιρικά, το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα μόνο στο επιθετικό κομμάτι ή μόνο η άμυνα αν δέχεται πολλά γκολ. Είναι μια συνολική λειτουργία της ομάδας. Στόχος δικός μας είναι να παράγουμε ευκαιρίες και εννοείται ότι έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν και να σκοράρουν".

Τέλος, ένα μήνυμα προς τους Έλληνες φιλάθλους που έχουν γευτεί πολλές πίκρες από την Εθνική τα τελευταία χρόνια και κάτι βλέπει να αλλάζει προς το καλύτερο στη νέα εποχή με τον Πογέτ στον πάγκο: "Θέλουμε να είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι, όσο περισσότερο γίνεται. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποιες απογοητεύσεις στο παρελθόν, αλλά είναι στο χέρι μας και στα πόδια μας να το γυρίσουμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ