ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Φαν Ντάικ επέλεξε το Top-5 αμυντικών της Premier League, βάζοντας στην κορυφή τον Φέρντιναντ

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πανηγυρίζει την πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League εις βάρος της Βιγιαρεάλ | 3 Μαΐου 2022
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πανηγυρίζει την πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League εις βάρος της Βιγιαρεάλ | 3 Μαΐου 2022 @2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έδωσε συνέντευξη στον Ρίο Φέρντιναντ και στο πλαίσιο αυτής απέδωσε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Γιουνάιτεντ τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού επί εποχής Premier League, ενώ ονομάτισε και τη λίστα του με τους 5 κορυφαίους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένας από τους παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά στην Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια από τότε που βρίσκεται στον πάγκο της ο Γιούργκεν Κλοπ, είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, με τον Ολλανδό διεθνή στόπερ να είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της αναγέννησης των ρεντς και η απουσία του τη σεζόν 2020-21 λόγω σοβαρού τραυματισμού να επιδράει πολύ αρνητικά στην πορεία τους.

Φέτος πάντως, που η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει ήδη δύο τίτλους (Fa Cup, League Cup) και το ερχόμενο Σάββατο θα κυνηγήσει και τον τρίτο κόντρα στην Ρεάλ στο Παρίσι, το Champions League, ο Φαν Ντάικ δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του, με τον ίδιο να δηλώνει σε συνέντευξή του πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

"Αισθάνομαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Χρειάστηκα κάποιο χρόνο για να επανέλθω, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Ίσως είμαι καλύτερα τώρα, σε σύγκριση με το πώς ήμουν πριν τον τραυματισμό.

Μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Μίλησα με τον άνθρωπο που με χειρούργησε και μου είπε πως λογικά χρειάζεται δύο χρόνια μετά από τον τραυματισμό για να επιστρέψω στο ίδιο επίπεδο.

Εκείνη την περίοδο θα υπάρχει το Μουντιάλ, οπότε ελπίζουμε να κάνουμε κάτι το σημαντικό", δήλωσε αρχικά ο Φαν Ντάικ σε συνέντευξή του στον Ρίο Φέρντιναντ, με τον στόπερ της Λίβερπουλ να εκφράζει την άποψη πως ο παλαίμαχος μπακ της Γιουνάιτεντ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Premier League όσον αφορά σε αμυντικούς:

"Θα μπορούσες να παίξεις και στη μοντέρνα εποχή. Στη δική σου εποχή ήσουν πολύ σημαντικός για την Γιουνάιτεντ. Όλοι οι Άγγλοι σέντερ μπακ κοίταζαν το δικό σου τρόπο παιχνιδιού.

Ήσουν εμβληματικός ως αμυντικός, τόσο με τη μπάλα στα πόδια όσο και χωρις αυτήν. Έκανες λίγα περισσότερα τάκλιν από εμένα", ήταν τα λόγια του Ολλανδού, για να συμπεριλάβει κατόπιν στη δική του κορυφαία πεντάδα, τους Βενσάν Κομπανί (Νο 2), Γιαπ Σταμ (Νο 3), Τζον Τέρι (Νο 4) και Σάμι Χίπια (Νο 5).

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ