ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ο εξωγήινος Μέσι σβήνει τα ρεκόρ του Πελέ και κυνηγάει τον Κριστιάνο

Ο εξωγήινος Μέσι σβήνει τα ρεκόρ του Πελέ και κυνηγάει τον Κριστιάνο
24 MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ της Τρίτης (07/12) ξεπέρασε τον Πελέ στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών και έβαλε πλώρη για την κορυφή και σε αυτή τη λίστα.

Το ποιος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών χωρά τεράστια συζήτηση. Εκείνο που δε χωρά αμφισβήτηση είναι πως τα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι είναι εξωπραγματικά.

Από το βράδυ της Τρίτης (07/12) ο Αργεντινός ξεπέρασε τον Πελέ σε μία ακόμα κατηγορία και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η σύγκριση με το θρύλο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είναι αναπόφευκτη για πολλούς λόγους και κυρίως για το γεγονός ότι εκείνος είχε μέχρι σήμερα αρκετά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 758 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και άφησε στη τρίτη θέση της σχετικής λίστας τον Πελέ με 757, ενώ περισσότερα γκολ έχουν μόνο ο Γίοζεφ Μπίτσαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι κορυφαίοι σκόρερ του ποδοσφαίρου

** Τα γκολ αφορούν αγώνες για κάποια επίσημη διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνονται φιλικοί αγώνες

Η τέταρτη κατηγορία που περνά τον Πελέ

Αυτή ήταν συνολικά η τέταρτη υποκατηγορία στην οποία ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Πελέ στην τεράστια καριέρα του.

Η πρώτη χρονικά αφορούσε τα γκολ σε τελικούς με τον Μέσι να μετρά πλέον 31 και τον Πελέ να σταματά στα 29. Ακολούθησαν τα περισσότερα γκολ σε ένα σύλλογο. Ο Λίο σταμάτησε στα 672 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ ο θρύλος τους Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είχε 643 με τη Σάντος.

Τέλος, ο Μέσι είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας στη Λατινική Αμερική αφού έχει φτάσει τα 80 με την Αργεντινή, ενώ ο Πελέ είχε 77 με τη Βραζιλία.

Όσο μεγαλώνει τόσο σκοράρει

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σύγκριση του πότε σκόραραν περισσότερο ο Μέσι και ο Πελέ. Όπως θα δείτε και στο γράφημα που ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι όσο περνούν τα χρόνια τόσο σκοράρει περισσότερο μεγαλώνοντας σαν το παλιό καλό κρασί.

Αντίθετα, ο Πελέ είχε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στα ξεκινήματά του και στη συνέχεια ακολούθησε μια πτωτική πορεία. Όσο πτωτική μπορεί να θεωρηθεί μια πορεία όταν στα περισσότερα χρόνια της είχε σταθερά πάνω από 20 γκολ.

Τα γκολ των Μέσι και Πελέ ανά ηλικία

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΕΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ