ΒΕΛΓΙΟ

Ο Εμποκού έκανε αγωγή κατά των Άντερλεχτ και Γκενκ για χειραγωγημένα παιχνίδια

Ο Πολ Ζοζέ Εμποκού της Σταντάρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ζενίτ για τα playoffs του Champions League 2014-2015 στο "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη | Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
Ο Πολ Ζοζέ Εμποκού της Σταντάρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ζενίτ για τα playoffs του Champions League 2014-2015 στο "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη | Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 © 2014 DMITRY LOVETSKY/ASSOCIATED PRESS

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Σταντάρ, Ρολάν Ντισατλέ, και δύο πρώην παίκτες της ομάδας, ο Πολ Ζοζέ Εμποκού και ο Γέλε βαν Ντάμε, κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Άντερλεχτ και της Γκενκ, θεωρώντας ότι χειραγώγησαν παιχνίδια πρωταθλήματος τη σεζόν 2013-2014.

Η αναταραχή στο Βέλγιο σχετικά με τις υποψίες χειραγώγησης κομβικών αγώνων που οδήγησαν στη στέψη της Άντερλεχτ ως πρωταθλήτριας 2013-2014 συνεχίζεται, με νέο επεισόδιο τις αγωγές που κατατέθηκαν μεταξύ άλλων από τον Πολ Ζοζέ Εμποκού.

Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού υπήρξε ηγετική μορφή της Σταντάρ εκείνη τη σεζόν, η οποία διεκδικούσε επίσης τον τίτλο, όπως και η Μπριζ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το περασμένο φθινόπωρο το ντοκιμαντέρ του RTBF "Milieu du terrain", υπήρξαν ορισμένες ύποπτες κινήσεις πριν από ορισμένους αγώνες εκείνων των πλέι οφ, ενώ με βάση την εισαγγελική έρευνα, υπάρχουν 56 άτομα και μία ομάδα που ενδέχεται να καταλήξουν σε δικαστική αίθουσα, στο πλαίσιο της υπόθεσης "Propere Handen" ("Καθαρά Χέρια").

Ο ιδιοκτήτης της Σταντάρ εκείνη την εποχή, Ρολάντ Ντισατλέ, εδώ και χρόνια υποστηρίζει ανοιχτά ότι υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές που οδήγησαν σε ορισμένα αποτελέσματα, όπως την άνετη επικράτηση με 4-0 της Άντερλεχτ επί της Γκενκ και στη συνέχεια τη νίκη της τελευταίας (παρότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα τερμάτιζε στην 6η θέση των πλέι οφ) επί της Μπριζ με 3-2.

Ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος της Γερουσίας του Βελγίου είχε κινηθεί νομικά στο παρελθόν και το έκανε και το πρωί της Τρίτης, αφού κατέθεσε αγωγή κατά της Άντερλεχτ, της Γκενκ, του Άντονι βάντεν Μπόρε και του Ιλόμπ Εμπογιό.

Ο Ντισατλέ υποστηρίζει ότι ο πρώτος, εκ των ηγετικών στελεχών της Άντερλεχτ, μοίραζε ρολόγια στα αποδυτήρια αντιπάλων για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων της ομάδας του. Ο Εμπογιό είναι καλός φίλος με τον άλλοτε διεθνή μπακ και εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στην Γκενκ.

Ο Εμποκού ακολούθησε την κίνηση του Ντισατλέ, αν και η αγωγή στρέφεται μόνο εναντίον των δύο συλλόγων και όχι εναντίον των δύο συναδέλφων του. Μαζί του και ο Γέλε βαν Ντάμε, πρώην διεθνής μέσος, που αγωνιζόταν στη Σταντάρ εκείνη την εποχή, αλλά είχε περάσει και τέσσερα χρόνια στην Άντερλεχτ.

Σημειώνεται ότι η νέα ιδιοκτησία και διοίκηση της Άντερλεχτ έχει κινηθεί κι εκείνη νομικά εναντίον της παλαιότερης, ύστερα από την προβολή του ντοκιμαντέρ του RTBF.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ