ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο εκπαιδευτής του αετού της ΑΕΚ στο SPORT24: "Ο Οδυσσέας θα κάνει σπίτι του την OPAP Arena"

Ο εκπαιδευτής του αετού της ΑΕΚ στο SPORT24: "Ο Οδυσσέας θα κάνει σπίτι του την OPAP Arena"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Οδυσσέας είναι ο αετός της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο εκπαιδευτής του, Σταύρος Αθανασίου περιέγραψε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του στο SPORT 24.

Η ΑΕΚ έχει συμβόλαια με παίκτες, προπονητικό τιμ κι εσχάτως υπέγραψε και με έναν αετό, τον Οδυσσέα. Είναι το αρπαχτικό που θα πετάξει στα εγκαίνια του γηπέδου της “Αγιάς Σοφιάς”, αλλά και στους εντός έδρας αγώνες της Ένωσης.

Ο Σταύρος Αθανασίου -πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας, συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ, αλλά και στόπερ της β' ομάδας της ΑΕΚ πριν από περίπου 20 χρόνια- είναι ο γερακάρης που εκπαιδεύει τον Οδυσσέα στο νέο ρόλο του. Ο κ. Αθανασίου περιέγραψε στο SPORT 24 τα χαρακτηριστικά του “κιτρινόμαυρου” θαλασσαετού, ενώ είχε μαζί του τον Απόλλωνα, ένα 11χρονο γεράκι που επίσης συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ, για τη βιολογική εκδίωξη των πτηνών από το γήπεδο.

Τα αρπαχτικά του Σταύρου Αθανασίου προσφέρουν ξεχωριστές υπηρεσίες. Ο χρυσαετός Νέμεσις στις αρχές του 2019 εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εξισορρόπηση της πανίδας στο όρος Αιγάλεω, ενώ το γεράκι Ζίνα καταρρίπτει drones.

Οι Έλληνες γερακάρηδες, μεταξύ άλλων, παραλαμβάνουν από την ΑΝΙΜΑ τραυματισμένα αρπαχτικά - έπειτα από τη θεραπεία τους - και τα γυμνάζουν ώστε να επανενταχθούν πλήρως έτοιμα στη φύση. Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει περισσότερα από 700 αρπαχτικά.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ